Bas On Air, Plof neer op je bank!

“Wat mij opviel”: De Action komt naderbij!

De Action komt naderbij, u hoort het goed, of u had het al gelezen in de tal van lokale of regionale media, want je kan er haast niet om heen… de Action komt naderbij…
Wel te verstaan in Reeuwijk-Dorp.
Misschien een beetje vreemd, ik had ‘m eerder in Bodegraven verwacht, maar ach het moet zich toch ergens vestigen en meestal is dat zowel op een A-locatie als in een groot pand, want die tig duuzenden producten kunnen niet op 10 vierkante meter gestald worden.

Maar waar ik juist dacht dat menig mens nu een gat in de lucht zou springen, of zoals op z’n kaasborefts, dat men een gat uit de kaas zou eten om ons spoedig naar de Action te wenden om daar een veel goedkopere kaasschaaf te halen …. Uche …
Nee toch is men niet blij, er is zelfs een petitie gestart tegen de komst van deze zaak.
Nu moet ik eerlijk zijn dat ik na het lezen van de gedachte achter deze petitie wel een beetje begrijp waarom deze gestart is, maar ja zo is er altijd wel iets te mierenneuken in onze gemeente.
Willen ze extra starterswoningen plaatsen, is het niet goed omdat de bouw daarvan net iets te hoog is. Komt er eindelijk een Action dichterbij als het verafgelegen industrietrein in Gouda, is het weer niet goed want 1. Het zou drukte veroorzaken en kwetsbaarheid… Tsja dat is het nadeel van zo’n grootgrutter die zal inderdaad meer verkeer trekken. En 2. ook kwam uit een enquête het belang van een levensmiddelenwinkel voor de leefbaarheid in het dorp naar voren, wat simpelweg wil zeggen dat de kans dat op die locatie een levensmiddelenwinkel komt erg klein wordt… wat best logisch is want in 1 pand kunnen officieel niet 2 winkels gevestigd zitten zonder uitgebreid over termen als shop-in-shop te spreken.
Hoe dan ook in een paar dagen hebben meer dan 200 inwoners de petitie ondertekend en er wordt op nog veel meer gehoopt en gerekend …

LEES OOK:   COLUMN: -Loos

Wat wilt u dat ik nu ga zeggen?
Het doet mij denken aan een voorbeeld 2 straten van mij vandaan hier in Den Haag, daar staat een redelijk vervallen kerk die al jaren geen dienst meer doet als kerk, en als laatst dienst deed als soort van rommelwinkel, dit is stopgezet en daarna is er een plan gekomen om er een soort winkelparadijs van te maken te verstaan een supermarkt met horeca gelegenheid en boven winkelparadijs een appartementen complex. Je zou denken, prima doen we …. maar helaas, zo makkelijk als gedacht zo moeilijk blijft het gaan. Sinds dat ik hier woon, nu ruim 4 jaar zijn ze al met dit plan bezig en telkens passen ze het iets aan naar de wensen van de omwonende, om vervolgens een paar weken later weer met een aanpassing te komen die weer verdomde veel lijkt op het starters plan .. veel mensen zijn tegen het idee dat er een supermarkt komt, nu zeg ik eerlijk, zoals dat er in onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk in 1 plaats ongeveer 2 tot 4 supermarkten zijn, zo is dat hier in den haag 2 tot 4 per winkelstraat, zeker als je ook alle alternatieve Poolse, Turkse en Marokkaanse buurtsupers meetelt, dan kom je in de buurt waar ik woon misschien wel uit op 10 tot 15 supers per winkelstraat… te gek voor woorden dus. Ofwel begrip dat mensen raar opkijken om er NOG een super bij te plaatsen, maar ja eerlijk is eerlijk het ziet er nu ook niet uit, een kerk die niet gebruikt wordt die slecht wordt onderhouden en waar na wat inspecties duidelijk werd dat het pand er zo slecht aan toe is dat het op instorten staat … nou ja als er nu niks mee gedaan wordt.

LEES OOK:   Column: "1+1 GRATIS!!"

Ik weet om even lokaal te blijven dat er ook enorm moeilijk gedaan werd mede door die zelfde super die ook hier moeilijk doet voor de komst van een concurrent, APPIEEEE! Toen de Aldi van plan was zich ook in Bodegraven te vestigen, tot op heden heb ik niet het idee dat die 2 supers ook maar enige klant minder hebben beide lopen naar mijn idee meer dan goed. Enig verschil is, loop je bij de Ap binnen dan loop je tegen bosjes van medewerkers, bij de Aldi is het een speld zoeken in een hooiberg.

Kort maar krachtig… we als mens in het algemeen hebben ALTIJD wel iets te klagen, zagen, zeiken of zeuren, het zal nooit volledig naar ons wens zijn, zie afgelopen 1,5 jaar maar.. maar mens, denk maar zo, denkt u dat door 200 of 1000 handtekeningen de Action zichzelf tegenhoud.. met de 1000en klanten die ze binnenkort in de winkel aan gaan trekken… Het is een poging waard… maar hé voor die winkelgiganten is een honderdtal helemaal niks … begrip voor het bedrijf dat ze zich dus überhaupt in Reeuwijk-Dorp willen vestigen,, als je het zo zou lezen. Geniet van elke dag, en drink wat minder azijn, kijk eens naar al het positieve van deze komst! Altijd goedkope huishoudelijke troep, een kopje kapot, voor 50 cent of minder heeft u een nieuwe!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »