Bas On Air, Plof neer op je bank!

Lokaal nieuws – 6 juli 2021

Buurgemeenten pakken verkeerskwesties samen op

De gemeenten Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk gaan samen aan de slag om de verkeersvraagstukken op de grenzen van hun gemeenten aan te pakken.
Inwoners ervaren verkeersonveilige situaties, sluipverkeer en overlast van zwaar verkeer in hun omgeving. De buurgemeenten gaan dit samen met de inwoners inventariseren en mogelijke oplossingen op een rij zetten.

Binnenkort tekenen de twee verkeerswethouders, Kirsten Schippers van Waddinxveen en Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk, een samenwerkingsovereenkomst waarin ze afspreken om de precieze problemen inzichtelijk te maken en samen te kijken naar mogelijke oplossingen. Voor dit onderzoek, dat na de zomervakantie start, wordt externe begeleiding ingeschakeld. De uitkomsten worden voorgelegd aan de beide gemeenteraden, die besluiten over de inzet van die oplossingen.

De verkeerswethouders geven aan positief gestemd te zijn en hopen samen met de inwoners van Waddinxveen en Reeuwijk-Dorp op een mooi resultaat!”


Benoeming nieuwe burgemeester kan NOG weL EEN jaar duren

Wie volgt Dhr C. van der Kamp op als Burgemeester?

Door het vertrek van Burgemeester Christiaan van der Kamp per 1 september aanstaande zal voor Bodegraven-Reeuwijk naar een nieuwe burgemeester gezocht moeten worden. De procedure is dan dat iedereen kan solliciteren naar deze functie bij de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Totdat bekend is wie de taak op zich zal nemen, zal er een ad-interim burgemeester aangewezen worden.

LEES OOK:   G.B.I.T. 3 - TV interview met Mark Rutte [2010]

De gemeenteraad had het voornemen de procedure voor het benoemen van een nieuwe burgemeester per 1 september te starten zodat per december de functie vervuld kon zijn. De Commissaris van de Koning gaat hier echter niet in mee en besloot de benoeming uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De Commissaris van de Koning wil de dan nieuwe gemeenteraad vragen een profiel op te stellen waar aan de nieuwe burgemeester moet voldoen.


De Gemeente heeft gereageerd op de uitspraak van de recht in het kort geding tegen drie complotdenkers

Onterecht gelegde bloemen en verstoring van de rust o.a. op begraafplaats Vredehof.

De gemeente heeft gereageerd op uitspraak van rechter in het kort geding dat de gemeente had aangespannen tegen de drie complotdenkers die verhalen verspreiden over sadopedofiele netwerken en kindermoorden in Bodegraven.
De gemeente is daarbij volledig in het gelijk gesteld en al haar vorderingen zijn toegekend. De rechter heeft geoordeeld dat de drie direct moeten stoppen met de onrechtmatige uitlatingen. Verder moeten zij alles binnen 48 uur van internet verwijderen. Gebeurt dat niet dan mag de gemeente dit laten doen, verbeuren zij dwangsommen tot € 200.000 en kan daarna zelfs lijfsdwang ofwel civiele gijzeling worden toegepast.

LEES OOK:   De scholen zijn weer begonnen!

De gemeente stelt vast dat de rechter met dit vonnis glashelder maakt dat er geen enkel objectief bewijs is voor de vergaande aantijgingen die op basis van ‘hervonden herinneringen’ door deze drie personen worden gedaan. Ook stelt de gemeente vast dat de rechter met dit vonnis duidelijk maakt dat vrijheid van meningsuiting niet tot willekeurige verdachtmakingen en verstoringen van de openbare orde mag leiden.

Tevens heeft de gemeente beslag laten leggen op de bankrekeningen van de drie complotdenkers. “De gemeente zal alle schade die zij heeft geleden op de drie personen gaan verhalen” aldus burgemeester Christiaan van der Kamp in een schriftelijke verklaring.

De drie hebben hun volgers meermaals opgeroepen tot actie die richtten zich onder meer op de begraafplaats Vredehof, waar naar hun zeggen slachtoffers begraven zouden zijn. De gemeente heeft daarom de vrije toegang tot de begraafplaats aan banden gelegd.

LEES OOK:   BZ&PC neemt afscheid van legendarisch zwembad

Inmiddels zit één van de drie een gevangenisstraf uit vanwege het maken van opruiende video’s, de andere twee verblijven in het buitenland.
De gemeente geeft aan dat het fijn is dat ze nu de middelen hebben om te zorgen dat er rust komt voor inwoners die al veel te lang belaagd worden.” De gemeente is direct na de uitspraak afgelopen vrijdag al begonnen met de tenuitvoerlegging van het vonnis.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »