Bas On Air, Plof neer op je bank!

LOKAAL NIEUWS – 15-06-2021

Kunstzinnig omgaan met lege etalages

Dat er veel panden leeg staan in het dorp is niet bepaald een eyecatcher.
De Bodegraafse Ondernemers Vereniging heeft samen met de Kunstkring van de nood een deugd gemaakt. Waar ik vorige week al aangaf dat er op de ramen van lege etalages een sticker geplakt is, is er nu verder gedacht, want IN die lege etalages zijn nu kunstwerken van lokale kunstenaars geplaatst.

Op die sticker op de etalages zit een gat, een soort kijkgat als je door het gat kijkt zie je een kunstwerk gemaakt door kunstenaars uit de regio. De BOV hoopt dat dit helpt om Bodegraven op de kaart te zetten als kunstenaarsdorp.

Naast het profileren als kunstenaarsdorp heeft de actie nog een doel: de Kunstroute promoten die op 18 en 19 september gehouden wordt in de gemeente. Tijdens deze route zullen ruim honderd kunstenaars hun werk tentoonstellen binnen de kernen van de gemeente. Ook zal het Groene Harthuys zijn deuren openen voor aanvang van de route.

LEES OOK:   29/6/2021: TME "THE BEATLES" Special

Water plas Broekvelden veilig en schoon

Het is vast al opgevallen, het mooie zomerse weer is weer op komst, en dan gaan er weer zat mensen zwemmen in de diverse wateren in en om onze gemeente heen.
Maar of dat zwemmen nu altijd en over even veilig is, dat is de vraag, en daar zijn de inspecteurs van het platform zwemwater.nl voor, die doen regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van het zwemwater. De plas Broekvelden in recreatiegebied Reeuwijkse Hout is tot nog toe van goede kwaliteit.

Wel geven ze een waarschuwing af voor blauwalg in de plas Elfhoeven in Reeuwijk. Als je blauwalg aanraakt of misschien zelfs binnenkrijgt, is de kans groot dat ogen of huid gaan irriteren. Ook is de kans groot op duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten.
Ook voor honden is het niet veilig om te zwemmen in water met blauwalg.

LEES OOK:   Tweede positief geteste inwoner Bodegraven-Reeuwijk

Proef met 10 innovatieve e-bikestallingen

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijswijk, Papendrecht, Brielle en Lisse hebben de handen ineen geslagen. Dankzij een subsidieregeling kunnen er 10 innovatieve fietsenstallingen voor e-bikes gemaakt worden.

Het opladen gebeurt door middel van zonnepanelen op de fietsenstalling. De rekken kunnen met een smartphone of contactloze pas, zoals een OV-chipkaart, geopend en vergrendeld worden.

Samen met de betrokken gemeenten zijn 10 plekken gekozen waar deze fietsenstallingen worden gerealiseerd. De eerste stalling is al geplaatst in gemeente Alphen aan den Rijn in het Ecopark, binnenkort volgen de andere gemeenten.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »