Bas On Air, Plof neer op je bank!

“WAT MIJ OPVIEL”: De Kijkcijferleider én gekte van SBS6

Is het u wel eens opgevallen, hoeveel programma’s SBS6, ofwel deels dhr J de Mol, uit het stof en mottenballen vandaan gehaald heeft. Successen van de NPO worden omgetoverd tot flops van SBS.
Man bijt Hond, moest opeens Man Bijt Hond XL gaan heten, sloeg vervolgens nergens meer op en was er meer voor om de gemiddelde wat opvallende hollander voor aap te zetten… Tsja als dat het doet is dan weet ik niet of ik dat zo graag wil zien, daar zijn zat andere programma’s voor.
Lingo, was een super succes bij de NPO, helaas wegbezuinigd, kwam terug bij SBS en jawel na een periode werd ook dit weer van de buisgehaald wegens tegenvallende kijkcijfers.

En precies die kijkcijfers is waar ik het nu over wil hebben, want het valt mij heel erg op dat De Heer de Mol en co zich graag profileren met zenders als NPO en RTL … het enige nadeel is dat SBS/Net5 en Veronica eigenlijk de nakomelingen zijn, waar NPO en RTL nog wel eens vechten met top programma’s op toptijden, en ook daadwerkelijk rekening houden als er bij de een voetbal is de ander dan geen topper uitzend, is SBS een beetje het labaratorium voor het uittesten van TV formats, o.a. Uit die vage hoge hoed van dhr De Mol en co. .
Wat de Mol en Co alleen nog steeds niet wil begrijpen is dat SBS ooit begonnen is als soort familie zender en met name scoorde met programma’s als Hart van Nederland, Hart in Aktie, Ushi en van Dijk en ga zo maar door. Maar niet met de ene na de andere spel format dat na een paar weken van de buis wordt gehaald wegens, daar zijn we weer .. volgens de Mol en Co, te lage kijkcijfers…
Ik denk dat Talpa en SBS en co blij mogen zijn met die kijkcijfers, wat vaak rond de 2 tot 8 honderd duizend per aflevering, zeker na dat we er achter zijn gekomen dat het de zender in het begin vooral om totaal lokaal ging, dus wat gebeurde er bij jou om de hoek, maar ook wat gebeurde er bij pietje op de hoek tig kilometer van jou vandaan, en dan ook nog vaak gericht op positief nieuws, wat juist bij die andere zenders meer op negatief gericht was.

LEES OOK:   COLUMN: We mogen weer iets meer .. deel 101..

Piet Paulusma die regelmatig te zien was in Bodegraven tijdens de Dweilorkesten.. kent u ze nog?, maar ook op elk ander feest een graag geziene gast was.

Laat de spel programma’s maar over aan RTL en NPO, en zorg dat je kwa nieuwswaarde veel fijne positieve programma’s hebt, maak desnoods van SBS een hele regionale zender, wat ze nu eigenlijk bij de NPO willen doen, over dat rommeltje spreek ik binnenkort wel, nu maar hopen dat de Mol en Co niet alle verloren programma’s van de NPO op gaat pakken uit de vuilnisbak, want dan zal je weer zien dat er op kijkcijfers gelet gaat worden, en dat zo’n programma dan in zo’n ander jasje gestoken wordt dat het inderdaad maar 100 tot 300 duizend kijkers haalt.

Ach ja… We vinden TV kijken nog wel leuk, maar het reguliere TV kijken wordt wel steeds minder, het is niet voor niks dat Internet en TV providers nu ook internet only aanbod gaan doen, puur omdat die tv niet meer interessant genoeg is om daar maandelijks zo rond de 10 a 15 euro voor te betalen.

Er is een enorm verschil tussen 1956 met de eerste TV uitzending van de NTS , later te noemen NOS, en het heden met vanaf 1989 ook commerciele TV. Terug naar het oude zal het nooit gaan … maar … DE MOL EN CO…. Naar het publiek luisteren en die desnoods in een panel toe laten, zou wel een hoop nut hebben, kan mij niet indenken dat veel van de huidige programma’s altijd goedgekeurd is door een publiekelijk panel.

En nu weer terug naar uw eigenste radio, met fijne muziek enzo…

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »