Bas On Air, Plof neer op je bank!

LOKAAL NIEUWS 08-06-2021

Kom niet naar GGD-vaccinatielocatie voor stempel

Kom niet naar GGD-vaccinatielocatie voor uw stempel, dat is de oproep die GGD Hollands midden doet naar mensen die alsnog een vaccinatie stempel willen in hun gele boekje.
Dit zou leiden tot chaos op de locaties.

Wel is er vanaf 14 juni een speciale stempel locatie voor mensen die met terugwerkende kracht een vaccinatiestempel willen halen.
GGD Vraagt de mensen vriendelijk om NA die dag terug te komen voor een stempel, ook wordt aangegeven dat het gele boekje geen officieel vaccinatiebewijs is en is dus ook geen geldig bewijs voor vliegmaatschappijen of landen waar men naartoe wil.
Op 1 juli hoopt de EU een Green Certificate in te voeren. Dit is een digitaal certificaat dat in heel Europa geldig is.


Nieuw hondenstrandje in het Kennedybos

De gemeente laat deze maand een hondenstrandje aanleggen in het Kennedybos in Reeuwijk-Brug. Het water wordt eerst uitgebaggerd en komt in verbinding te staan met de hoofddoorgang.
Vanaf juli is het strandje toegankelijk voor iedere hondenliefhebber.

LEES OOK:   Hulp bij invullen belastingformulieren

Bewoners uit de buurt wezen de gemeente op deze kans. Het Kennedybos ligt aan de rand van Reeuwijk-Brug, tussen de Kennedysingel en de A12.

Een fijne plek om honden uit te laten. Dat wordt nog leuker als de hond ook het water in kan. Vanaf juli is het strandje toegankelijk voor iedere hondenliefhebber.


Groene Hart Ziekenhuis versoepelt maatregelen

Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda sluit de corona-afdelingen.
De met corona besmette patiënten die nu nog worden opgenomen kunnen in isolatiekamers op de verschillende verpleegafdelingen verzorgd worden.

Nu het aantal besmettingen steeds verder terugloopt, worden ook de maatregelen in het ziekenhuis versoepelt. Er mag weer één begeleider mee naar een afspraak op de polikliniek en mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen mogen vaker bezoek ontvangen.
Naast het bezoekmoment van 18.00-20.00 uur, komt er een extra blok bij van 14.00-16.00 uur.
Voor beide momenten geldt nog wel één bezoeker per keer.

LEES OOK:   04-08: Medische noodsituatie in Bodegraven

Het dragen van een mondkapje blijft nog wel verplicht, net als de anderhalve meter afstand en het desinfecteren van de handen. Het is nu wel weer toegestaan om met een eigen mondkapje het ziekenhuis te betreden.


Theatervoorstelling OppasOpa in het Evertshuis

Foto: Roman Jans

Kees & Co acteur Rik Hoogendoorn speelt 19 juni zijn avondvullende voorstelling ‘OppasOpa’ in de theaterzaal van het Evertshuis. Het begint om 20.30 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. Er mogen max. 50 personen in de theaterzaal.

Rik Hoogendoorn is bekend van zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Hij is grootvader geworden van een kleinzoon. Hij past één dag in de week op en is daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap.

LEES OOK:   29/6/2021: TME "THE BEATLES" Special

De coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand bewaren, mondkapje in de foyer en bij klachten thuisblijven gelden nog steeds. Op de website van het Evertshuis staat het volledige corona protocol. Voor meer informatie en/of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »