Bas On Air, Plof neer op je bank!

Lokaal nieuws – 27 tot 30 mei 2021

Proefrit op de BuddyBike in Bodegraven tijdens NL Doet

Tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet steken ook de vrijwilligers van de BuddyBike Bodegraven de handen uit de mouwen: of eigenlijk zetten ze hun voeten aan het werk. Iedereen die niet zelfstandig kan fietsen, kan vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei een gratis ritje maken met de BuddyBike en ervaren hoe fijn samen fietsen is.

Mensen die een proefrit willen maken worden thuis opgehaald. Stuur een mail naar info@buddybike.nl of bel 06 20 15 68 76.

BuddyBike Bodegraven is een vrijwilligersorganisatie met als doel het onder de mensen brengen van jongeren en ouderen die weinig buiten komen, eenzaam zijn of niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Wij gebruiken hierbij een elektrisch ondersteunde duofiets waarmee iedereen kan fietsen. Een vrijwilliger (Biker) maakt samen met u een ritje door het mooie Groene Hart, waarbij jullie samen genieten van de buitenlucht en de gezelligheid. Tijdens NL Doet verzorgen wij dit jaar een aantal proefritten op vrijdag 28 mei van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag 29 mei van 10.30 – 17.00 uur

Zelf biker worden?
Ook wie zelf biker wil worden, is van harte welkom. Meer informatie is ook te vinden op www.buddybike.nl.


‘Dit moet je zien !’

Winkelpand naast Van Dam Brillen in de Brugstraat
Voormalig winkelpand van Max Computers in de Brugstraat

Het klinkt wat tegenstrijdig maar de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk heeft samen met de BOV (Bodegraafse Ondernemers Vereniging) een ludieke oplossing bedacht om de twee leegstaande winkelpanden in de Brugstraat even een wat vriendelijke aanzicht te geven want lege etalages passen nu eenmaal niet in dit winkelgebied.

LEES OOK:   Lokaal Nieuws - 27-04-2021

Beide winkelpanden werden voorzien van enorme posters op de winkelruit met daarin een kijkgat waardoor geïnteresseerden toch een blik naar binnen kunnen werpen. Hopelijk krijgen die dan voldoende inspiratie om in deze unieke panden hun eigen zaak te openen.

Het is nog even wachten tot de huidige inrichtingen geheel verwijderd zijn en dan kunnen de stickers ‘Nog even geduld’ verwijderd worden voor een onbelemmerde kijk naar binnen.

Tekst en foto’s: Ger Velders


Toename gemiddeld aantal leerlingen per docent in Zuid-Holland

In Zuid-Holland is het gemiddeld aantal leerlingen per basisschoolleraar in vijf jaar met 0,5 procent toegenomen. Dit is de enige provincie in Nederland waar de leerling-leraarratio toenam.

Op landelijk niveau is het gemiddelde in dezelfde periode gedaald met 3,2 procent. Dit en meer blijkt uit het onderzoek van online opleidingsinstituut Laudius naar de leerling-leraarratio, op basis van de meest recente DUO-data.


Volgens de meest recente data geeft een Nederlandse basisschoolleraar les aan gemiddeld 18,1 leerlingen. In Zuid-Holland ligt dit gemiddelde iets hoger, op 18,2 leerlingen per docent en in Bodegraven-Reeuwijk op 18.3.

LEES OOK:   Bas Off Air - Zomerstop!

De leerling-leraarratio per Zuid-Hollandse gemeente is te vinden op: https://www.laudius.nl/footer/leerling-leraarratio


Kunstenaar Mathea Boogert exposeert in showroom interieurzaak

KUNSTaandenRIJN organiseert van 27 mei tot 25 november 2021 een expositie met kunstwerken van Mathea Boogert (1957) in de showroom van een interieurzaak aan de Touwslagersweg 14 in Woerden.

De lijfspreuk van kunstenaar Mathea Boogert is ‘De kracht van kleur’ en dat typeert meteen haar werk: kleurrijke schilderijen en tekeningen uitgevoerd in verschillende materialen. Met haar werk wil ze kleur, diepgang en een gevoel voor rust toevoegen aan de wereld.

Al van jongs af aan hebben kleuren Mathea’s interesse. Als kind was ze dol op tekenen en schilderen, haar kamer was een bonte mix van kleuren. Ook haar thuis in De Meern is kleurrijk.
Op haar 50ste besluit Mathea het roer om te gooien en haar hart te volgen. Sindsdien is ze intensief bezig met kleur en kunst.

Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. De stichting richt zich op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. KUNSTaandenRijn Woerden organiseert exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, de ThuisKUNSTroute en enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. De stichting huurt een inloopatelier in de oude HBS voor schilders en fotografen. De bestuursleden organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen zij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen zelf georganiseerde activiteiten, maar ook over die van anderen in de regio.

LEES OOK:   Supermarkten moeten gezonder!

Michiel van de Burgt in Gast uit de Streek

Theatermaker Michiel van de Burgt

De Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt is niet alleen theaterman in hart en nieren, maar ook kenner van de historie van zijn woonplaats.
Samen met zijn vrouw runt hij ‘theater MENS’, dat allerlei activiteiten organiseert.

In 2022 wordt 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie herdacht. Hierbij speelt Michiel een belangrijke rol. Dit geldt ook voor het Waterlinie Journaal, dat BR6 en RPL Woerden dit jaar al maandelijks uitzenden.

Dit en nog meer te beluisteren in ons radioprogramma Gast uit de Streek op maandag 31 mei 20.00 u, dinsdag 1 juni 22.00 u en zondag 6 juni 19.00 u.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »