Bas On Air, Plof neer op je bank!

Lokaal Nieuws – 19-05-2021

Het lokale nieuws van 19 mei 2021.

Organist Leendert Verduijn in radioprogramma Carrousel

Wilco Hoenderdos interviewt maandag 17 mei om 21.00 uur in het radioprogramma Carrousel organist Leendert Verduijn. Leendert bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Bodegraven. Al vroeg ontstond zijn passie voor het orgel. Tijdens zijn middelbare schooljaren volgde hij al de vooropleiding aan het Utrechts Conservatorium.

Organist Leendert Verduijn

Inmiddels woont Leendert in Gouda, waar hij samen met zijn vrouw een bloeiende lespraktijk heeft. Daarnaast is hij nog heel actief op diverse andere terreinen betreffende de muziek.

Dit te beluisteren in ons radioprogramma Carrousel op maandag 17 mei 21.00 u, woensdag 19 mei 19.00 u en zondag 23 mei 18.00 u. Ook speelt hij een verrassend muziekje op het orgel van de Grote Kerk in Oudewater.


Maatregelenpakket Beter Bereikbaar Gouwe is er

Misschien heeft u er al wel eens van gehoord: Beter Bereikbaar Gouwe. Het is een programma waarin meerdere gemeenten (waaronder de onze), de regio en de provincie samenwerken voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied. Sinds 2018 is er gewerkt aan oplossingen voor de problemen op dit gebied en nu is er een maatregelenpakket gepresenteerd.

LEES OOK:   Weer een inbraak bij van Dam Brillen in Bodegraven
Foto: Bob Plaizier

De maatregelen gaan niet alleen over wegverkeer maar ook over bijvoorbeeld scheepvaart en fietsers. Voor het samenstellen van het pakket is uitgegaan van een visie waarbij een betere bereikbaarheid in de regio vraagt om een goede noord-zuidverbinding en een nieuwe oost-west(oever)verbinding.

Vier maatregelen
Vanuit deze visie is het maatregelenpakket voortgekomen met daarin 4 grote maatregelen: het verbeteren van fietsroutes van Alphen aan den Rijn naar Gouda en van Bodegraven naar Gouda, maatregelen op de Gouwe die zorgen voor een betere doorstroming, de Bodegravenboog en een noordelijke ontsluitingsroute bij Boskoop. Ook willen de samenwerkingspartners op lange termijn kijken naar een aquaduct ten noorden van Boskoop en een tunnel(bak) in Hazerswoude-Dorp.

Nog niet definitief
Overigens is nog niks officieel besloten. De gemeenten (naast Bodegraven-Reeuwijk ook de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen), provincie en regio gaan eerst in gesprek met bewoners en bedrijven over de maatregelen. Pas daarna volgt een definitief advies.

LEES OOK:   Bodegraafse vakantiespelen dit jaar Online!

Geen ontsluiting Reeuwijk-Dorp
Daarnaast zitten er ook een aantal plannen niet in het maatregelenpakket. Één van deze maatregelen is maatregel W24. Deze maatregel is een ontsluiting van Reeuwijk-Dorp richting de A12. Hier is afgesproken dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen samen in overleg gaan over de verkeersdrukte op de Brugweg en het sluipverkeer in Reeuwijk-Dorp. 


Roei- en Zeilvereniging “Gouda” onthult lustrumlogo

Roei- en Zeilvereniging “Gouda” viert in september 110 jarig bestaan. In aanloop naar dit feestweekend duiken de leden in de archieven en verschijnen er wekelijks historische wetenswaardigheden op de site van de vereniging. In de sociëteit is een wand met historisch materiaal “behangen” en is er een lustrumlogo onthuld.

De onthulling van dit logo vond plaats op zondagmiddag 16 mei jl. door het jongste lid Mette Marit van Wijngaarden (7 jaar) en een van de oudste leden Joop Coolegem (92 jaar). Zij werden welkom geheten door de voorzitter Chris Stoffer. Daarna was het woord aan Saskia Martinelli voorzitter van het lustrumcomité. Zij haalde de woorden van Thorbecke aan die zei “behoud en verandering zijn beide nodig zolang ze hand in hand gaan. Beide zijn slecht als ze elkaar uitsluiten”. Daarna trokken Mette Marit en Joop het doek van het bord en werd het logo zichtbaar.

LEES OOK:   Lokaal Nieuws - 27-04-2021

In de aanloop naar het feestweekend in september worden de leden herinnert aan het rijke verleden van de vereniging via de website en bruist het van de plannen richting toekomst.

Voor verdere informatie kijk op de website www.roeienzeil.nl

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »