Bas On Air, Plof neer op je bank!

LOKAAL NIEUWS – 04-05-2021

De huidige coronapandemie wordt wel de ernstigste crisis na de tweede wereldoorlog genoemd. Er zijn ook duidelijke overeenkomsten tussen beide, zoals de avondklok en het verstoorde onderwijs, maar zonder de huidige problemen te willen bagatelliseren, ging het er tijdens de Duitse bezetting van ons land toch echt veel heftiger aan toe.

De nu 85 jarige Wim Karssen is daar als jongeman ooggetuige van geweest. Als ‘Gast uit de Streek’ doet hij er verslag van alsof het gisteren is gebeurd.

Zijn volledige verhaal is straks om tien uur te beluisteren in het BR6 radioprogramma ‘Gast uit de Streek’ en wordt ook nog herhaald op zondagavond 9 mei om zeven uur.


Bent u geboren in 1953, 1954, 1955 of 1961 dan kan u nu al online een afspraak maken voor uw vaccinatie. U wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin.
Omdat er extra vaccins beschikbaar zijn gekomen, is deze doelgroep eerder aan de beurt.
De uitnodigingsbrieven aan deze doelgroepen worden nog verstuurd.
Om het vaccineren zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, kunt u, als u in een van deze jaren geboren bent, toch al afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

LEES OOK:   Blikseminitiatief voor behoud van "het Evertshuis"

Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als u later dan 1961 geboren bent. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1961 zijn geboren worden afgezegd.


Goed nieuws voor 40 lokale omroepen waaronder RTV de Ronde Venen, RTV Stichtse Vecht en RTV Gouwestad want de NOS start op 3 mei de samenwerking met onder andere deze lokale omroepen.  De regionale omroepen worden versterkt met 40 journalisten en vanaf 1 juni komen er nog eens 20 bij.

Hiermee wil men de lokale journalistiek versterken. Demissionaire minister van OCenW Arie Slob heeft hiervoor 4.5 miljoen euro klaargezet.
Voor het eerst is er nu samenwerking tussen lokale, regionale en landelijke journalistiek.
De extra journalisten gaan aan de slag bij de lokale omroepen maar zijn in dienst van de NOS.
Zij nemen de techniek van de NOS mee, zoals laptops en verslaggeverssets.
De samenwerking moet een impuls geven aan de lokale en regionale nieuwsvoorziening, vooral ook met het oog op de gemeenteraadsverkiezing volgend jaar. Het project loopt tot 1 juli 2022.

LEES OOK:   Lokaal nieuws - 6 juli 2021

Dit was het lokale nieuws, heeft u zelf ook nieuws te melden? Richt u zich dan tot het mail adres nieuws at BR6.nl

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »