Bas On Air, Plof neer op je bank!

ENTERTECHNIEUWS – 04-05-2021

Ik zei het daarstraks al “data kan verkeersongelukken voorspellen, Rijkswaterstaat heeft decennia aan data in allerlei computersystemen. Wat gebeurt er als je die data samenpakt in een nieuwe database en publiekelijk beschikbaar stelt? Stijn van Balen van het Datalab van Rijkswaterstaat vertelt onder meer hoe satellieten kunnen zien of onze snelwegen aan vervanging toe zijn.En dat is te horen in de RTL Bright Podcast via Spotify.


Dan wil ik het eens over een spelletje hebben, normaal ben ik daar niet zo van, maar het verschil met dit spel, is dat ik het zelf ook best actief speel, namelijk het wereldbekende en beroemde ANIMAL CROSSING het spel bestaat al sinds begin 2000 en je ziet wel een enorm verschil tussen toen en nu , in die tijd speelde je het ook op een nintendo64, game cube of Wii ,of zelfs een Nintendo DS, tegenwoordig speel je het op de Nintendo Switch , het modernste speeltje van dit bedrijf. De makers achter het spel zijn onder andere Katsuya Eguchi en Hisashi Nogami, u merkt het dat zijn echt Nederlandse namen ….  How ever in het nieuwste spel New Horizons gaat het er om dat je een eigen Eiland hebt, wat eerst onbewoond is maar Tom Nook, de eigenaar en tevens een wasbeer wil het eiland samen met jou en later zijn secretaresse Isabelle de hond, gaan runnen. Simpelweg zorg je ervoor dat er op het eiland de benodigdheden komen die er moeten zijn, zoals een kleding winkel, een supermarktje, een museum en de woningen voor je bewoners, in totaal komen er 10 bewoners op je eiland, 11 inclusief jezelf. Die bewoners zijn … ook allemaal dieren, eigenlijk is het best vreemd, want jij bent de enige mens in het spel … Maar eigenlijk merk je daar niks raars aan, iedereen behandeld jou als hun beste vriend, en als jij dat andersom doet dan groeien je waarderingspunten en kan je weer diverse leuke dingen ontgrendelen. Je kan bijvoorbeeld je bewoners dagelijks een cadeau geven, geef je ze iets van hoge waarde dan groeit je waardering en kan je bijvoorbeeld als cadeau, een foto van de bewoner die jij een cadeau gaf. Je denkt nu .. super dat wilde ik altijd al hebben, op heel sarcastische toon, maar dat is vaak het doel in het spel, de foto’s bemachtigen van je bewoners, ook wel villagers.

LEES OOK:   ENTERTECHNIEUWS - Instagram gaat concurrenten achterna..

Uiteindelijk heb je al je bewoners bijelkaar, en ga je je eiland mooi maken, door bijvoorbeeld decoratie, door paden aan te leggen, bepaalde creaties te maken, dat kan met bloemen, planten en of bomen, maar ook met items die je in het spel krijgt, zo kan je je huis ook inrichten, waar je bijvoorbeeld een volwaardig huis hebt met woonkamer, zijkamers, achterkamer, bovenverdieping en kelder, je kan het zo gek niet bedenken of het kan of is wel in het spel te vinden.

Om even een idee te krijgen wat je zoal in het spel doet, het volgende..
Je wordt wakker, kleed je aan, en vervolgens stap je je huis uit, en gaat opzoek naar de graaf gaten om vervolgens al je fosielen te vinden, ongeveer 4 per dag. Je zoekt je geld boom, hiermee kan je elke dag tot honderd duizend KLINGELS verdienen.. Ja Klingels dat is daar de munt-eenheid. Vervolgens ga je met al je bewoners praten, wie weet hebben ze wel iets speciaals voor je, en je kijkt welk evenement er op je eiland te doen of te vinden is, is sluwe vos Redd aanwezig met zijn vage schilderijen handel, of moet je insecten vangen voor Flick, of vissen vangen voor C.J. , of is Gulliver weer eens aangespoeld en moet je zijn marifoon, of de marifoon onderdelen vinden, in het water of in het zand. 

LEES OOK:   EnterTechnieuws - Airco,Whatsapp & Facebook

Tevens is het ook nog mogelijk naar een Mysterieus eiland toe te vliegen, om daar vervolgens dingen te zoeken die je elders niet kan vinden, of om bewoners te jagen, alles wat je maar wil er is zoveel mogelijk om je eigen eiland, maar ook op andere eilanden, en je kan ook nog eens je eiland dromen, en die droom dan online zetten, zodat andere die droom.. ofwel je eiland kunnen zien, zonder dat jij zelf op je eiland moet zijn,, wat trouwens ook mogelijk is , want je kan je eiland ook openstellen voor bezoekers als je zelf aanwezig bent… Opties zat!  ANIMAL CROSSING – New Horizons dus voor de Nintendo Switch, zowel online als in diverse winkels te koop, een zekere aanrader, zeker in deze rare tijden. 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »