Bas On Air, Plof neer op je bank!

“Wat mij opviel”: We mogen open, maar we gaan niet open!

De terrassen mogen weer open.
En vol zaten ze ook, maar waar doen we verstandige aan? Even op de zere blaren zitten, of gewoon volop genieten??

Eindelijk, vanaf morgen mogen alle terrassen weer open, wel met wat beperkingen maar dat maakt genietend Nederland geen enkele drol uit, zolang we maar een terassie kenne pakke… nou bij deze.
Einde verhaal zou je zeggen.

Nou … nee helaas.. want zoals wel bekend is dit land een klagend landje, en leggen we meer nadruk op het negatieve dan op het positieve.. zo ook nu, “eindelijk de terrassen mogen weer open” maar is dit wel verantwoord.. er zijn al een aantal Horeca eigenaren die bedacht hebben dat dit totaal niet verantwoord is en dus dicht blijven tot het wel echt verantwoord is.
Aan de ene kant hulde voor deze ondernemers dat ze deze stap nemen en ook durven want laten we eerlijk zijn, financieel gezien zal het niet super gaan bij veel Horeca gelegenheden, en om dan deze stap te zetten dat kan een financieel eind betekenen voor je bedrijf.
Maar zolang de besmettingen blijven stijgen, de IC bedden alleen maar voller en voller raken en de mensen die denken momenteel geen Corona te hebben er lekker op los gaan door toch maar alle winkels in te gaan, terwijl dit niet echt nodig is, nu alle terrassen op te gaan, en dan vooral niet te vergeten de argwaan over het mondkapje… want hoe draag je die ook al weer… ehhh 1,5 meter onder je kin toch? Of was het bedoeld als keppeltje? Ik vraag me af of de mensen die hun mondkapje onder hun neus doen, of helemaal niet op doen, wel door hebben waar we een mondkapje voor dragen… EN NEE!!! Ik ben er ook geen fan van, liefst zou ik ze nu allemaal de vullisbak in pleuren, maar het is nu eenmaal nodig, en of het effect heeft… JA .. als jij namelijk ziek bent en je hebt zo’n kapje op, hou je de ziekte in ieder geval in je eigen lichaam en hoest en proest je het niet over naar de ander. Maar ja het is niet gek dat de R meer dan 1 is!

Oké even m’n irritaties geuit nu terug naar waar het werkelijk om ging.
Ben ik het eens met de horeca ondernemers die zeggen hun terrassen nog niet te openen omdat ze het niet verantwoord vinden.. Daar is een JA en een NEE op te bedenken.
Ja ik vind het goed van ze, want ze denken aan de ziekenhuismedewerkers en over het algemeen alle zorgmedewerkers die het alleen maar zwaarder hebben en krijgen.
Maar ook NEE, want ik had juist het idee dat al die terrassen het wel goed geregeld hadden, je zat naar mijn idee bij 90% wel op 1,5 meter van elkaar, en de tafels stonden ook ver genoeg van elkaar af, en of er zaten zelfs spatschermen tussen. En dan nog het excuus dat je buiten zit.
En nog een punt om Nee tegen te zeggen.. want de mens wordt het zat.. en als je de mensen een beetje pleast met oké de terrassen doen we open … maar dan wel de vaste maatregelen,, hou je je er niet aan dan sluiten we weer alles…. dan denk ik dat slim denkende Hollanders niet zo dom zijn als den Ezel… en juist blij zijn dat ze weer iets meer mogen genieten.

Kort maar krachtig ben ik voor of tegen… Allebei dus, maar mijn verstand zegt, doe maar open maar wel met alle maatregels van dien, en bij misbruik direct de tent sluiten, er moeten wel duidelijke regels zijn waar aan gehouden moet worden, want ik heb al voorbeelden gezien hier in Den Haag waarbij ik mij erg afvraag waarom die tenten nog open zijn. En de eerlijke ondernemer het maar zwaar hebben!!
AMEN!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »