zo. mei 16th, 2021

Oranje Bevrijding

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vanavond een aangepaste Regio Uitgelicht, want er is gewoon niet zoveel te doen nu vanwege de lockdown, maar er is wel wat nieuws te melden rondom de Oranjeverenigingen die onze gemeente kent.


Oranjevereniging Prinses Juliana in Nieuwerbrug bestaat dit jaar 100 jaar. Bij het Wierickehuis hangen de vlaggetjes al te wapperen. Het bestuur van de vereniging ging door de straten met een traktatie. Kinderen konden bij de dagwinkel een kleurplaat ophalen en ingekleurd weer inleveren.

Oranjevereniging Koningin Juliana heeft de inwoners van Driebruggen getrakteerd op een reep chocolade en uitgenodigd om mee te doen aan een puzzeltocht met de auto, ook de Kerkstraat is versierd met lampjes.

Oranjevereniging Trouw aan Oranje in Waarder heeft oranje tasjes uitgedeeld met een oranjebitter er in. Er zal een geluidswagen door het dorp rijden om iedereen op te roepen om de vlag uit te hangen. Om tien uur zong iedereen op zijn eigen stoep het Wilhelmus en om één uur begint de fotopuzzeltocht en om vanaf zeven uur dus onlangs begonnen, wordt de winnaar van het mooiste Oranje huis bekend gemaakt. En zometeen om acht uur wordt de vlak gestreken en volgt er een gedicht van Alette Koornneef

LEES OOK:   Fabian Jansen

Galerie Alphen Art organiseert naar aanleiding van “75+1 jaar Vrijheid in Alphen aan den Rijn”, de expositie “Vrijheid 75+”.
Ongeveer 25 deelnemers van Stichting Sta-Art hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging werk te maken met als thema “Vrijheid”. Bij de kunstwerken zal een stukje tekst te lezen zijn met enige uitleg over de relatie en inspiratie van de kunstenaar met betrekking tot het thema Vrijheid.

De Expositie is van 23 april t/m 26 mei in Galerie Alphen Art aan De Aarhof 41 in Alphen a/d Rijn
Een afspraak kan gemaakt worden via expositie.commissie@sta-art.nl

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: