Bas On Air, Plof neer op je bank!

Oranje Bevrijding

Vanavond een aangepaste Regio Uitgelicht, want er is gewoon niet zoveel te doen nu vanwege de lockdown, maar er is wel wat nieuws te melden rondom de Oranjeverenigingen die onze gemeente kent.


Oranjevereniging Prinses Juliana in Nieuwerbrug bestaat dit jaar 100 jaar. Bij het Wierickehuis hangen de vlaggetjes al te wapperen. Het bestuur van de vereniging ging door de straten met een traktatie. Kinderen konden bij de dagwinkel een kleurplaat ophalen en ingekleurd weer inleveren.

Oranjevereniging Koningin Juliana heeft de inwoners van Driebruggen getrakteerd op een reep chocolade en uitgenodigd om mee te doen aan een puzzeltocht met de auto, ook de Kerkstraat is versierd met lampjes.

Oranjevereniging Trouw aan Oranje in Waarder heeft oranje tasjes uitgedeeld met een oranjebitter er in. Er zal een geluidswagen door het dorp rijden om iedereen op te roepen om de vlag uit te hangen. Om tien uur zong iedereen op zijn eigen stoep het Wilhelmus en om één uur begint de fotopuzzeltocht en om vanaf zeven uur dus onlangs begonnen, wordt de winnaar van het mooiste Oranje huis bekend gemaakt. En zometeen om acht uur wordt de vlak gestreken en volgt er een gedicht van Alette Koornneef

LEES OOK:   04-08: Medische noodsituatie in Bodegraven

Galerie Alphen Art organiseert naar aanleiding van “75+1 jaar Vrijheid in Alphen aan den Rijn”, de expositie “Vrijheid 75+”.
Ongeveer 25 deelnemers van Stichting Sta-Art hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging werk te maken met als thema “Vrijheid”. Bij de kunstwerken zal een stukje tekst te lezen zijn met enige uitleg over de relatie en inspiratie van de kunstenaar met betrekking tot het thema Vrijheid.

De Expositie is van 23 april t/m 26 mei in Galerie Alphen Art aan De Aarhof 41 in Alphen a/d Rijn
Een afspraak kan gemaakt worden via expositie.commissie@sta-art.nl

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »