zo. mei 16th, 2021

EnterTechnieuws – Airco,Whatsapp & Facebook

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zo meteen wil ik het met je over Social media hebben.. maar eerst wil ik je alvast een tip geven.
Het is nu bijna mei, wat inhoud dat het bijna zomer is, en in juni kunnen al de eerste echte warme dagen komen, mijn tip is, kijk even of je goed voorzien ben van verkoelende middelen zoals daar zijn, genoeg ventilatoren, heb je IJsblokjes houders, heb je genoeg smoothie glazen hoewel dat is niet echt verkoelend gerelateerd, en heb je eventueel al een airco in huis?

Ik ben zelf namelijk achter 2 dingen gekomen.
1 is dat mensen veel te laat die apparatuur kopen terwijl je weet dat t momenteel elk jaar alleen maar warmer wordt, en dit waarschijnlijk voort zal zetten als we niks aan de natuur en het milieu doen. Ofwel in bijvoorbeeld januari kan jij al een wagen vol ventilatoren of een goede airco in huis halen. Ik heb toevallig gister een airco gekocht, omdat ik met ik geloof nu 8 grote en 3 kleine ventilatoren in huis goed genoeg heb opgemerkt dat die apparaten de warmte wel tegen gaan – in de zin – ze blazen je wat koelere wind toe, maar met de echte hitte golf is het alsnog geen pretje, zelfs niet op de koelste plek in je woning, en al helemaal niet met een voorbeeld als een plat dak. Het is even installeren, maar ik heb wat recensies gelezen en als jij thuis zit met 40 graden zou het volgens de recensies bij ons -10 worden .. nou ja dat is wat overdreven maar koeler mag het wel worden.
De grote tip dus, nu er nog voorraad is schaf een ventilator of beter nog een airco aan want nu zijn er nog voldoende op voorraad, en neem bij aanschaf even door wat je nu precies wil, wil je dat een kleine ruimte iets koeler wordt, of wil je dat een grotere ruimte altijd koel en leefbaar blijft? Bij een Airco heb je ook te maken met de term BTU en moet je weten hoe groot de ruimte is die je wil verkoelen. Genoeg stof tot nadenken dus!

LEES OOK:   Lokaal Nieuws - 27-04-2021

Dan wil ik het even over sociale media hebben want ook al wordt ik er knettergek van soms is er ook wel goed nieuws over te melden, want mocht het zo zijn dat jouw woning te zien is op Facebook maar heb je hier zelf nooit toestemming voor gegeven en wil je dit dus niet online zien, dan kan je de foto laten verwijderen door Facebook!

Facebook deed de uitspraak in het licht van een nieuwsartikel van de tabloid de New York Post, dat regelmatig artikelen wijdt aan vastgoedaankopen van beroemdheden. Een recent artikel van de krant werd om precies die reden van Facebook verwijderd: het huis van de eigenaar was op de bijbehorende foto te zien.


Het maakt voor Facebook niet uit of de foto zomaar door een gebruiker online is gezet, of door een nieuwsmedium met een nieuwswaardige aanleiding.

LEES OOK:   Tech: Apple stopt met verkoop speakers van externe leveranciers

Uiteraard zijn diverse partijen het niet eens met deze beslissing, maar ik vrees dat ze het er maar mee te doen hebben ik ben het er mee eens!


Nog meer nieuws over sociale media, althans sort of .. want WhatsApp test de mogelijkheid om berichten al na 24 uur automatisch te laten verwijden. De optie voor verdwijnende berichten bestaat al, maar staat nu ingesteld op 7 dagen.

De nieuwe functie is een aanvulling op de ‘berichten met vervaldatum die WhatsApp in november 2020 introduceerde. Als die functie is ingeschakeld in een chat, verdwijnen alle berichten, foto’s en video’s automatisch zeven dagen nadat ze verstuurd zijn. De functie moet chats ‘lichter en meer privé’ doen voelen, zei WhatsApp destijds.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt.

LEES OOK:   Opening nieuw theaterseizoen Evertshuis

WhatsApp waarschuwt bij gebruik van de functie dat foto’s en video’s nog steeds door de ander opgeslagen kunnen worden, en dat van berichten een screenshot kan worden gemaakt voor ze verdwijnen.

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regio Uitagenda

mei 2021

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
26
27
28
29
30
1
2
Events for 1st mei
Geen evenementen
Events for 2nd mei
Geen evenementen
3
4
5
6
7
8
9
Events for 3rd mei
Geen evenementen
Events for 4th mei
Geen evenementen
Events for 5th mei
Geen evenementen
Events for 6th mei
Geen evenementen
Events for 7th mei
Geen evenementen
Events for 8th mei
Geen evenementen
Events for 9th mei
Geen evenementen
10
11
12
13
14
15
16
Events for 10th mei
Geen evenementen
Events for 11th mei
Geen evenementen
Events for 12th mei
Geen evenementen
Events for 13th mei
Geen evenementen
Events for 14th mei
Geen evenementen
Events for 15th mei
Geen evenementen
Events for 16th mei
Geen evenementen
17
18
19
20
21
22
23
Events for 17th mei
Geen evenementen
Events for 18th mei
Geen evenementen
Events for 19th mei
Geen evenementen
Events for 20th mei
Geen evenementen
Events for 21st mei
Geen evenementen
Events for 22nd mei
Geen evenementen
Events for 23rd mei
Geen evenementen
24
25
26
27
28
29
30
Events for 24th mei
Geen evenementen
Events for 25th mei
Geen evenementen
Events for 26th mei
Geen evenementen
Events for 27th mei
Geen evenementen
Events for 28th mei
Geen evenementen
Events for 29th mei
Geen evenementen
Events for 30th mei
Geen evenementen
31
1
2
3
4
5
6
Events for 31st mei
Geen evenementen
Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: