Bas On Air, Plof neer op je bank!

Hartige Oliebollen (Ham&Kaas)

Knallend het jaar uit met de Bas On Air – Top 2020 [31 dec 22-00u] dat kan je ook doen met dit heerlijke recept van “Hartige Oliebollen!”

Veel maak en luister plezier!

Hartige oliebollen met Ham & Kaas
 • borrelhapje
 • 25 stuks
 • 115 kcal voedingswaarden
  • 40 min. bereiden
  • 1 uur wachten

Ingrediënten

 • 250 ml halfvolle melk
 • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
 • 1 tl suiker
 • 300 g bloem + 1 el extra voor de vulling (gezeefd)
 • 1 ei (losgeklopt)
 • ½ potje zongedroogde tomaten ((295 g), uitgelekt)
 • 100 g boeren belegen kaas (in blokjes van 5 mm)
 • 100 g gerookte achterham ((vleeswaren), in reepjes)
 • 1 bakje bieslook ( (25 g), fijngesneden)
 • 2 l milde olijfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk 100 ml melk bij de gist en de suiker in een schaaltje. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Zo verminder je de kans op klontjes in het beslag. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en 1 mespunt zout erin. Klop met een garde tot een glad beslag. Snijd de tomaten in reepjes. Doe ze met de kaas, ham en 2/3 van de bieslook in een schaal. Voeg 1 el bloem toe en schep om. Schep de vulling luchtig door het beslag. Dek de mengkom af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
 2. Verhit de olie tot 180 °C. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen of test de temperatuur aan de hand van een stukje brood. Laat een stukje brood in de olie vallen. Gaat het direct bruisen, dan is de olie op temperatuur. Zakt het stukje brood naar de bodem, dan is de olie nog niet heet genoeg. Wordt het stukje brood meteen donkerbruin, dan is de olie te heet. Doop 2 eetlepels kort in de hete olie. Schep met de lepels ronde hoopjes beslag en laat het beslag voorzichtig in de olie laat zakken. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Als u de oliebollen goed bakt, draaien ze bijna vanzelf om. U gebruikt de schuimspaan om de oliebollen het laatste zetje te geven. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met de rest van de bieslook.
LEES OOK:   Maandag: Oosterse Pitabroodjes met Runderreepjes
Klik op het plaatje voor de video-kookles – 04:48 min.
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »