zo. mrt 7th, 2021
Knallend het jaar uit met de Bas On Air - Top 2020 [31 dec 22-00u] dat kan je ook doen met dit heerlijke recept van "Hartige Oliebollen!" Veel maak en luister plezier!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Hartige Oliebollen (Ham&Kaas)

Hartige oliebollen met Ham & Kaas
  • borrelhapje
  • 25 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 1 tl suiker
  • 300 g bloem + 1 el extra voor de vulling (gezeefd)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • ½ potje zongedroogde tomaten ((295 g), uitgelekt)
  • 100 g boeren belegen kaas (in blokjes van 5 mm)
  • 100 g gerookte achterham ((vleeswaren), in reepjes)
  • 1 bakje bieslook ( (25 g), fijngesneden)
  • 2 l milde olijfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk 100 ml melk bij de gist en de suiker in een schaaltje. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Zo verminder je de kans op klontjes in het beslag. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en 1 mespunt zout erin. Klop met een garde tot een glad beslag. Snijd de tomaten in reepjes. Doe ze met de kaas, ham en 2/3 van de bieslook in een schaal. Voeg 1 el bloem toe en schep om. Schep de vulling luchtig door het beslag. Dek de mengkom af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  2. Verhit de olie tot 180 °C. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen of test de temperatuur aan de hand van een stukje brood. Laat een stukje brood in de olie vallen. Gaat het direct bruisen, dan is de olie op temperatuur. Zakt het stukje brood naar de bodem, dan is de olie nog niet heet genoeg. Wordt het stukje brood meteen donkerbruin, dan is de olie te heet. Doop 2 eetlepels kort in de hete olie. Schep met de lepels ronde hoopjes beslag en laat het beslag voorzichtig in de olie laat zakken. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Als u de oliebollen goed bakt, draaien ze bijna vanzelf om. U gebruikt de schuimspaan om de oliebollen het laatste zetje te geven. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met de rest van de bieslook.
LEES OOK:   Pasta met romige pestosaus
Klik op het plaatje voor de video-kookles – 04:48 min.

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regui Uitagenda
februari

maart 2021

april
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st maart
Geen evenementen
Events for 2nd maart
Geen evenementen
Events for 3rd maart
Geen evenementen
Events for 4th maart
Geen evenementen
Events for 5th maart
Geen evenementen
Events for 6th maart
Geen evenementen
Events for 7th maart
Geen evenementen
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th maart
Geen evenementen
Events for 9th maart
Geen evenementen
Events for 10th maart
Geen evenementen
Events for 11th maart
Geen evenementen
Events for 12th maart
Geen evenementen
Events for 13th maart
Geen evenementen
Events for 14th maart
Geen evenementen
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th maart
Geen evenementen
Events for 16th maart
Geen evenementen
Events for 17th maart
Geen evenementen
Events for 18th maart
Geen evenementen
Events for 19th maart
Geen evenementen
Events for 20th maart
Geen evenementen
Events for 21st maart
Geen evenementen
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd maart
Geen evenementen
Events for 23rd maart
Geen evenementen
Events for 24th maart
Geen evenementen
Events for 25th maart
Geen evenementen
Events for 26th maart
Geen evenementen
Events for 27th maart
Geen evenementen
Events for 28th maart
Geen evenementen
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th maart
Geen evenementen
Events for 30th maart
Geen evenementen
Events for 31st maart
Geen evenementen
Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: