Bas On Air, Plof neer op je bank!

Appelbeignets recept

Knallend het jaar uit met de Bas On Air – Top 2020 [31 dec 22-00u] dat kan je ook doen met dit heerlijke recept van “Appel Beignets!”

Veel maak en luister plezier!

Ingredienten

Snel bladerdeeg

 • 250 g koude boter
 • 250 g bloem
 • 4 g zout
 • 125 ml ijskoud water

Appelbeignets

 • 4 goudreinetten
 • 450 g suiker
 • 1 el kaneelpoeder

Extra nodig

 • appelboor
 • steker van 10 cm
 • 2 l olie om in te frituren
 • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur Snel bladerdeeg
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water en de boter tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog redelijk intact blijven. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is 1 toer. Laat het deeg circa 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.

Appelbeignets
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in 3 plakken van gelijke dikte. Meng de suiker met het kaneelpoeder. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Steek 24 cirkels uit het deeg met een doorsnede van 10 centimeter. Verdeel over de helft van de deegcirkels de plakken appels. Vul het gaatje van de appel met een eetlepel kaneelsuiker. Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkel erop. Druk de randen goed aan. Verhit de olie tot 180 ºC. Bak de appelbeignets om en om circa 6 minuten. Laat de appelbeignets kort uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de rest van het kaneelsuiker.

LEES OOK:   Recept: Romig ijs zonder IJsmachine!

Bereidingsvideo van Rudolph van Veen (Rudolphs Bakery, 24Kitchen)

https://www.24kitchen.nl/recepten/omas-appelbeignets

Appelbeignets – Rudolphs Bakery, 24Kitchen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »