Bas On Air, Plof neer op je bank!

“Wat mij opviel”: Vaccineren in de HoReCa

De HoReCa lijkt in deze corona-tijd het ergst getroffen te zijn, mede omdat zij nu gesloten zijn.
Tuurlijk het is niet fijn voor de medewerkers en ondernemers, maar wat moet er dan wel gebeuren om de mensen stroom klein te houden? Winkels sluiten is een slechte oplossing en verplaatsing van het probleem.
Wat denk jij dat de beste oplossing is? Laat je reactie onder het bericht achter.

Beluister hierboven het volledige audiofragment

De vraag wat mij opviel deze week kan in meerdere versies beantwoord worden.
Ik ga er 2 behandelen, die best wel wat met elkaar van doen hebben.

1. Het vaccin
2. De Horeca.

Het vaccin waar we nu al even op zitten te wachten brengt aardig wat twijfels en bedenkingen met zich mee, zoals ik al eerder zei, snap ik dat best wel, er wordt van het ene op het andere moment een vaccin gemaakt, dat wordt snel getest op een groep mensen en daarna direct op de markt gebracht, zonder dat je de echte lange termijn effecten weet.
Tuurlijk voor hetzelfde geldt gebeurt er niks ergs en werkt het perfect… dan heb je een goudmijn te pakken, maar we weten het niet zeker.
Dan kan je nog een jaar wachten met vaccineren, maar dan komen er alleen maar problemen bij, grote kans is dat de besmettingen dan nog veel meer stijgen, de ziekenhuizen nog voller raken en de economie volledig instort.
Ofwel we willen wel maar ook weer niet.
We twijfelen, maar willen ook de economie die altijd zo goed was in ons land, wel staande houden.

Dan kom je bij de grote drie… Clinton, Bush en Obama. Zij hebben namelijk bedacht om zich te vaccineren VOOR DE CAMERA …
Ik dacht gelijk bij mijzelf… ja en dan?
Wie zegt dat ze het echte vaccin krijgen toe gediend, misschien krijgen ze wel een spuitje drugs, of water toegediend?
Na dat gehoord te hebben in ons land heeft Mark Rutte ook toegezegd dat hij zich best voor de camera wil laten vaccineren, serieus heel veel mensen denken dan, oh als hun het doen , doe ik het ook … maar ik vind die gedachte nogal scheef.

LEES OOK:   "Wat mij opviel": Run op schoonmaakmiddel

1. Hoe weet je dat hun echt iets toegediend krijgen.
2.Hoe weet je WAT hun toegediend krijgen.
3. Waarom zou je het wel doen als hun het op camera laten doen, en waarom niet als je dat niet te zien krijgt.

Hoe dan ook het kabinet wil ons niet dood krijgen,, alleen al omdat dan niemand meer belasting zal betalen, even heel sneaky, maar zulke domme stappen gaan ze echt niet ondernemen, dus vertrouw gerust op dat er iets goeds in zal zitten.

Dan over naar de HoReCa, want die lijd er volgens vele het meeste onder, er zijn al veel mensen die zeggen, HoReCa weer open en winkels dicht.
En natuurlijk ik ben van mening dat er in winkels veel te slecht rekening wordt gehouden met de regels, bijv. de 1,5 meter afstand.
Denk nu even na, er wordt gezegd per winkel oppervlakte mogen er een x-tal mensen de winkel in.
Oké dat het er dan niet meer worden, snap ik.
Maar er zou eigenlijk een bewaker of personeelslid met elke klant mee moeten lopen om die 1,5 meter in acht te houden.
Ofwel dat werkt niet, misschien het aantal klanten dat nu nog de winkels in mogen halveren?
Of de regels zo aanpassen dat je alleen pijlen mag volgen, en je ook echt niet anders kan… doet me denken aan een zweeds woonwarenhuis … maar dan zonder tussen gangetjes, dus niet afsnijden.

En het lijkt een enorm gemis die HoReCa, maar om nu eerlijk te zijn, ik ben in het afgelopen jaar, 365 dagen, maar 2x in een restaurant geweest.
En als ik eerlijk mag zeggen, mis ik het… nee niet echt, veel restaurants bieden take away aan of bezorgen, en daar geniet ik dan van mee, niet om de HoReCa pijn te doen hoor, want ik snap dat geld ook in die branche erg belangrijk is, maar ik vind dat er soms te snel naar negatieve dingen gekeken wordt, en veel te weinig naar oplossingen.
Een zeer goed voornemen voor volgend jaar…
Iedereen veel meer oplossingsgericht worden!
Niet denken in problemen aub!

LEES OOK:   COLUMN: Het Mondkapjes Mysterie deel 32

Hoe dan ook, winkels dicht gaat ‘m niet worden, dan verschuif je het probleem, een vaccin zal de oplossing zijn, en rekening houden met elkaar een tweede.
Luister ook eens het gesprek gister bij de Late night talk Show BEAU van RTL 4 eens na, daar ging het ook over oplossingen, en die zijn er zat, nu nog het in werkelijkheid brengen daarvan!

Oplossing, de HoReCa bied zich aan als vaccineer locatie, en na elke vaccinatie ben je verplicht op z’n minst een kop koffie te nemen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »