Bas On Air, Plof neer op je bank!

Brigitte Kaandorp

Beluister hierboven het volledige audiofragment

Vandaag in Regio Uitgelicht, de altijd goedlachse en haarzelf spiegelende cabaretière
Brigitte Kaandorp, ofwel Brigitte Allegonda Maria Kaandorp is geboren op 10 maart 1962.

Brigitte groeide op in Haarlem in een rooms-katholiek gezin als derde van vier kinderen.
Ze doorliep de lagere Sint Willibrordusschool in Haarlem. Haar middelbareschooltijd bracht ze door op het Triniteitslyceum. Ze begon op de middelbare school met gymnasium bèta maar deed eindexamen atheneum A. Ze studeerde gedurende tweeënhalf jaar Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam maar rondde deze studie niet af. In deze periode trad ze met zelf geschreven nummers al regelmatig op in cafés en jongerencentra.

Nadat ze in 1983 het Camerettenfestival won, brak ze vervolgens met Kouwe drukte in 1990 definitief door. In het najaar scoorde ze een hit met Herman Finkers, getiteld Duet dat een parodie op het nummer Together we’re strong van Patrick Duffy en Mireille Mathieu is. Kaandorp maakte haar eerste shows in nauwe samenwerking met haar oudste broer Peter, later nam Bert Klunder die rol over. Met Klunder stond ze in Miss Kaandorp – Brigitte de musical. Klunder regisseerde ook diverse shows van Kaandorp. Na zijn dood in 2006 kwam de regie van de shows in handen van Jessica Borst.

LEES OOK:   De Natuur in, als Oppasopa?!

Haar populariteit is voor een groot deel te danken aan haar absurdistische stijl. Ze wisselt hilarische stunts af met gevoelige liedjes. Dikwijls gebruikt ze het overslaan van haar stem in haar zangtechniek. Zij vindt het niet haar missie de wereld te verbeteren, maar wel te entertainen, met hier en daar het raken van een gevoelige snaar.

Kaandorp is getrouwd en heeft twee kinderen, beiden uit een eerdere relatie.

Met haar eerste programma Waar gaat zij helemaal alleen heen uit 1987 met nummers als Annelies van der Pies en Lellebel – verovert Brigitte op stormachtige wijze kleine theaters, buurthuizen, bibliotheken, culturele centra en theaterboerderijen. Als deze show in 1987 op tv komt, stapt ze al snel over naar de grote zalen.

Met CD Opname (1998), een serie van 54 concerten, wil Brigitte de aandacht verschuiven naar haar liedjes. Met een negen-mans orkest wekt ze elke keer de indruk dat er die avond cd-opnames worden gemaakt. De laatste twee voorstellingen worden daadwerkelijk opgenomen, zowel voor cd als tv.
Badwater uit 2000 is opnieuw een ouderwetse solo-show met voor de pauze een conference van een uur en na de pauze een lezing en concert.
In oktober 2003 volgt een nieuw locatieproject met Bert Klunder: Lustrum. Deze keer in het Haarlemse Theater de Lichtfabriek. In 2004 gaat Brigitte opnieuw de theaters in met het programma 1000 & 1 dag.


Ondertussen gaat Brigitte verder met de uitbreiding van haar oeuvre. Haar solo “Zó” gaat in 2008 in première, onder regie van Jessica Borst. Tijdens dit programma wacht haar nog een verrassing: een Koninklijke onderscheiding. Op 28 maart 2009 in Koninklijk Theater Carré krijgt ze ‘de versierselen’ die horen bij de de orde van Officier in de Orde van Oranje-Nassau, opgespeld door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.

LEES OOK:   Betty Asfalt TV

Ondertussen zijn we heel wat optredens en jaren verder, konden we genieten van Brigitte Kaandorp 1, tot Brigitte Kaandorp 2, en van Badwater tot aan haar laatste show , Ehh waar ik zelf ook bij ben geweest.

Brigitte Kaandorp een allround cabaretière met gevoel, en medeleven, maar weet die medeleven ook om te draaien naar iemand een hak zetten, op een leuke manier!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »