do. apr 15th, 2021

“Wat mij opviel”: De mens is niet snel blij!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
HoReCa blijft nog minstens tot half januari gesloten, 1,5 meter afstand, Mondkapje (nog net niet) verplicht, en dan binnenkort het vaccin. Verplichting op verplichting... Of denk jij, net als mij liever in oplossingen?

Wat mij de afgelopen tijd nu echt opvalt..
Is dat de mens inderdaad niet snel blij te maken is.

En dat merk ik eigenlijk door het tegenovergestelde, dit jaar is er één ding duidelijk, we mochten en konden wat minder, voor de een voelde dit iets benauwder als voor de ander.
Ik bedoel maar, we kunnen nog naar buiten, en dat doen we, misschien een beetje helaas, massaal.
We kunnen nog de winkels in, we mogen elkaar gewoon nog zien, alhoewel het soms met wat omwegen en beperkingen is. Het minpunt is dat we gaan klagen zodra we horen dat er “weer” iets niet mag. We denken niet meer in oplossingen, blijkbaar zijn we uitgeput met denken in oplossingen en positivisme.
Ik liep vorige week een plein in Den Haag over, buiten het feit om dat er in Den Haag stad meer dan genoeg mensen over straat lopen, dus voor Rutte nog eens zegt dat het best meevalt… Rutte ga even je eigen stad in! .. maar het viel mij ook erg op dat er steeds meer HoReCa ondernemers eigen initiatieven nemen, bijvoorbeeld door van die typerende kerstkraam-achtige verkoophutjes neer te zetten op een plein, oogt gelijk als een mini kerstmarktje.

Als er iets is waar ik vrolijk van wordt dan is het wel de mensen en ondernemers die denken in oplossingen en positiviteit! Die niet bij de pakken neer gaan zitten zoals een overgroot deel van ons land wel doet helaas. Mensen hou je galbak aan geklaag dicht, en geniet van wat nog wel kan, want wie zegt dat we “niks” meer mogen, mag van mij per direct verhuizen naar Rusland, Polen of landen waar nu een strikte lockdown plaatsvind. Overigens die super lichte lockdown die we hier laatst hadden stelt ook niks voor, en offcourse, ik zie het ook liever niet gebeuren, maar come on mensen, wat heeft dit voor effect gehad… totaal nul komma nul niet niks.

LEES OOK:   COLUMN: Muziek

We mogen geen Vuurwerk afsteken dit jaar.. of beter gezegd het nieuwe jaar 2021.
Wat een schande roepen mensen van heinde en verre en van hun iets te hoge daken.
Kijk uit dat je er niet afdondert bij het niet iets te hard blerren van onzin.
Kijk liever naar wat je ermee bespaart, en waar je het nog meer aan kan besteden, bijvoorbeeld een nieuwe auto (een begin ervan), een mooi cadeau voor moeder of vader de vrouw of man, elke cent is het begin van een miljoen moet je maar denken, als we elk jaar het geld opsparen wat we normaal de lucht in zouden smijten en dat eerlijk verdelen over heel Nederland… Zouden we vrij snel miljonair zijn! Het ergste is nog dat de vuurwerkbranche financieel bijgestaan wordt door die grote verlies… Ga toch weg mensen… Kunnen we zonder vuurwerk geen feest vieren dan??? Wees creatief en bedenk oplossingen, en dan bedoel ik niet ander knal materiaal, maar gewoon op 1,5 meter gezellig samen zijn, hapje, drankje, gezellige muziek, misschien wel karaoke….

Het is en blijft lastig, maar het leven zou zoveel mooier zijn als je denkt in oplossingen.

  • Stel je zou NU een uitspraak mogen doen, iets waar je denkt dat het HELE land blij mee zou zijn.
    Welke uitspraak zal dat dan zijn??
LEES OOK:   COLUMN: Het Mondkapjes Mysterie deel 32

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: