do. apr 15th, 2021

Martine Sandifort

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Beluister hierboven het volledige fragment terug!

Vandaag in Regio Uitgelicht de veelzijdige

Martine Sandifort is geboren op 17 mei 1970 in Delft, ze is een Nederlands kleinkunstenares.
En is afgestudeerd aan de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst.

In 1997 maakte ze deel uit van het ensemble van de musical Heerlijk duurt het langst.

Vanaf 2000 was Sandifort de helft van het duo Alex en Martine. De andere helft heet Alex Klaasen. In 2000 wonnen ze het Camaretten festival en een jaar later kregen ze de Pall Mall Exportprijs. Intussen vergaarde Martine ook enige bekendheid met het VPRO-jeugdprogramma Toscane, waarin ze de pizzabezorgster La Toyah speelde.
Ze deed ook verslag voor het Sinterklaasjournaal in 2001 als Ilona Waaihout.

Martine als Sinterklaas Journaal verslaggeefster “Ilona Waaihout”

In mei 2002 ging het eerste avondvullende programma van Alex en Martine, Volgend jaar lach je d’r om, in première.

LEES OOK:   Fabian Jansen

Eind januari 2003 werd het Sandifort, in de woorden van haar management, “allemaal iets te veel”. De resterende voorstellingen van Volgend jaar lach je d’r om werden wegens ziekte van Sandifort afgelast en het theaterduo Alex en Martine hield op te bestaan.

Sander van Opzeeland (Edwin d.r.v. Zuydewijn) en Martine Sandifort (Prinses Margarita)
Als Prinses Margriet – Koefnoen

Sandifort maakte in mei 2003 haar comeback met een bijdrage aan het televisieprogramma Kopspijkers. Ze imiteerde daarin de door sipheid geplaagde prinses Margarita. Vanaf dat moment trad ze regelmatig op in Kopspijkers. In dat programma was in maart 2004 een reünie van Alex en Martine te zien: ze traden op als Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis.
Korte tijd later volgde de aankondiging dat Volgend jaar lach je d’r om in 2005 opnieuw in de theaters te zien zou zijn.

LEES OOK:   Betty Asfalt TV

Sandifort sprak in 2004 de stem in van de duif Dollie in de filmversie van Pluk van de Petteflet.
Ook is ze regelmatig in Koefnoen te zien.

In 2012 en 13 toerde ze samen met Remko Vrijdag met het theaterprogramma Hulphond en het jaar erna eveneens met Remko Vrijdag in het programma Löyly.

Vanaf 2013 presenteerde ze de Schooltv-weekjournaal-rubriek Dokter Corrie

Ze deed mee aan het 15e seizoen van Wie is de Mol? dat op 1 januari 2015 van start ging. Ze viel in de achtste aflevering af.

Martine Sandifort zong in mei 2018 in een satirisch tv-programma van Sanne Wallis de Vries een parodie op de Israëlische zangeres Netta, die het Eurovisiesongfestival 2018 had gewonnen. De songtekst was een reactie op het Israëlische verweer tegen de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ van de Palestijnen en hun ‘Dag van het Land’ in de Gazastrook. Het leidde tot beschuldigingen van antisemitisme en een klacht van de Israëlische ambassade bij de omroep BNNVARA.

LEES OOK:   Tineke Schouten

In 2020 persifleerde Sandifort in het satirisch programma Nieuw Zeer de gebarentolk Irma Sluis naast Mark Rutte, gespeeld door Remko Vrijdag.

Ook heeft ze in 2019 een kleine bijdrage geleverd aan de TV Kantine
En ze vlogt ook dagelijks waarin ze eindigt met een wel heel lastig woord..
Martine Sandifort, cabaretière in Hart en Nieren, en weet zeker nog niet van stoppen!

NAMASTEETJES!

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: