ma. mei 17th, 2021

Enter-Technieuws: De Koffiebeleving

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Luister hierboven het volledige audiofragment

Ik wil het vandaag even hebben over iets wat we vrijwel allemaal dagelijks doen, en ook met veel plezier. De één moet het in de ochtend echt als oppepper hebben, de ander kan de hele dag aan met stuk in de middag.
Natuurlijk heb ik het over “KOFFIE” , maar onze manier van koffiedrinken is de laatste 20 a 30 jaar aardig veranderd.

Van het simpele maar toch nog oud en vertrouwde filter koffie naar de Nespresso’s , Dolce Gusto’s en Senseo’s. Ieder apparaat heeft weer een apart padje of cupje nodig die een godsvermogen kosten, hoewel Senseo dan toch de goedkoopste blijft maar dat moet je ook allemaal weer lekker vinden, waar in dus ook ieder zijn eigen smaak heeft, die smaak heeft ook niet altijd iets met geld te maken.

Ik zeg u eerlijk #NoSpon, ik vind Nespresso koffie het lekkerste wat er is, 2 a 3x per dag een klein kopje espresso niet te sterk, niet te slap, en ik kan er weer tegen aan, en hoe klein het kopje ook is, ik maak er wel een geniet momentje van, niet al slurpend, maar gewoon klein slokje voor klein slokje, terwijl ik dit zeg heb ik er ook eentje naast mij staan.. alleen die geur wordt je al vrolijk van!
Nogmaals #nospon, mister Clooney wordt al genoeg betaald.

LEES OOK:   EnterTechnieuws - Cadeautips deel 2

Wat ik al zeg, die koffie is ook niet bepaald goedkoop, een nespresso cupje ligt tussen de 39 cent voor de normale soorten en 49 cent voor de specials. Vergelijk je dat met Senseo dan kom je als Nespresso drinker erg bedrogen uit, 1 senseo koffie kost rond de 10 cent per pad als je het echte merk neemt, koop je een B of Huismerk dan zal het rond de 5 a 7 cent per pad liggen. Dolce Gusto daarentegen spant de kroon met zo’n 30 cent per kopje.. nu zal je zeggen .. Maar Nespresso is toch duurder… en dan zeg ik op mijn beurt weer.. Ja , maar vergis je niet in de kwaliteit, oke met Dolce Gusto heb je veel meer keuzes aan koffie, maar met Nespresso heb je de pure, rijke en luxe smaak van koffie, en die zal je nooit krijgen bij een Dolce Gusto , ook al zeggen mensen van wel, maar dat is en blijft de kwestie van “smaken verschillen”.

Het enige voordeel aan Dolce Gusto is dat de apparaten vrij goedkoop te verkrijgen zijn, vaak ook in de aanbieding zijn, en je er dan ook nog koffie gratis of met korting bij krijgt.
Senseo en Nespresso daarentegen zijn niet altijd even goedkoop met hun apparaten, hoewel het verschil wel is dat een Nespresso apparaat totaal anders werkt als een D.G. Apparaat en Senseo weer op een aantal vlakken van sterkte en crema laag in te stellen is, en dat kan bij een D.G. Ook weer niet. Dus elk soort koffie heeft zijn voor en nadelen.

LEES OOK:   EnterTechnieuws - Black Friday

En voor wie het nog niet gek genoeg vind, heeft Nespresso sinds kort een nieuw apparaat op de markt gebracht, genaamd de Vertuo dit apparaat heeft weer aparte en dus nog duurdere koffie nodig dan een normaal nespresso apparaat, variërend van 45 tot 70 cent per cupje.. Het voordeel is dan wel dat je zelf niks meer hoeft in te stellen, het is namelijk zo dat aan de rand van deze cupjes een barcode zit, die leest het apparaat en weet dan gelijk wat jij wil hebben, espresso, lungo, of een mega kop koffie. Dat laatste is er overigens extra bijgekomen, espresso koffie zit meestal in kopjes van 6 tot 10 cl, wat niet bepaald groot is, maar des te puurder (meestal).

Nog iets nieuws aan deze koffie is dat het apparaat het water en de koffie centrifugeert door het apparaat, het minpunt hiervan is dat het ongeveer een minuut duurt voor je koffie klaar is, het voordeel is dan wel dat het vrijwel geen geluid maakt, tegenover de normale apparaten die één grote bron van herrie zijn! Volgend en voor nu afsluitend nadeel, deze apparaten beginnen vanaf 99,- voor het basis apparaat, en wil je nog meer luxe kan je gaan tot 119 voor het apparaat, en zelfs over de 200 voor eventuele accessoires.

Conclusie, iedereen heeft zijn eigen koffie smaak, en voor de één is een nespresso cupje goedkoop omdat het een rijke smaak en meer beleving heeft, een ander vind een Senseo pad al te duur en doet het daarom met het B C of D -slootwater- merk… Blegh!

Voor nu, Drink Smakelijk!

LEES OOK:   Tech: Apple stopt met verkoop speakers van externe leveranciers

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regio Uitagenda

mei 2021

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
26
27
28
29
30
1
2
Events for 1st mei
Geen evenementen
Events for 2nd mei
Geen evenementen
3
4
5
6
7
8
9
Events for 3rd mei
Geen evenementen
Events for 4th mei
Geen evenementen
Events for 5th mei
Geen evenementen
Events for 6th mei
Geen evenementen
Events for 7th mei
Geen evenementen
Events for 8th mei
Geen evenementen
Events for 9th mei
Geen evenementen
10
11
12
13
14
15
16
Events for 10th mei
Geen evenementen
Events for 11th mei
Geen evenementen
Events for 12th mei
Geen evenementen
Events for 13th mei
Geen evenementen
Events for 14th mei
Geen evenementen
Events for 15th mei
Geen evenementen
Events for 16th mei
Geen evenementen
17
18
19
20
21
22
23
Events for 17th mei
Geen evenementen
Events for 18th mei
Geen evenementen
Events for 19th mei
Geen evenementen
Events for 20th mei
Geen evenementen
Events for 21st mei
Geen evenementen
Events for 22nd mei
Geen evenementen
Events for 23rd mei
Geen evenementen
24
25
26
27
28
29
30
Events for 24th mei
Geen evenementen
Events for 25th mei
Geen evenementen
Events for 26th mei
Geen evenementen
Events for 27th mei
Geen evenementen
Events for 28th mei
Geen evenementen
Events for 29th mei
Geen evenementen
Events for 30th mei
Geen evenementen
31
1
2
3
4
5
6
Events for 31st mei
Geen evenementen
Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: