Bas On Air, Plof neer op je bank!

Enter-Technieuws: De Koffiebeleving

Luister hierboven het volledige audiofragment

Ik wil het vandaag even hebben over iets wat we vrijwel allemaal dagelijks doen, en ook met veel plezier. De één moet het in de ochtend echt als oppepper hebben, de ander kan de hele dag aan met stuk in de middag.
Natuurlijk heb ik het over “KOFFIE” , maar onze manier van koffiedrinken is de laatste 20 a 30 jaar aardig veranderd.

Van het simpele maar toch nog oud en vertrouwde filter koffie naar de Nespresso’s , Dolce Gusto’s en Senseo’s. Ieder apparaat heeft weer een apart padje of cupje nodig die een godsvermogen kosten, hoewel Senseo dan toch de goedkoopste blijft maar dat moet je ook allemaal weer lekker vinden, waar in dus ook ieder zijn eigen smaak heeft, die smaak heeft ook niet altijd iets met geld te maken.

Ik zeg u eerlijk #NoSpon, ik vind Nespresso koffie het lekkerste wat er is, 2 a 3x per dag een klein kopje espresso niet te sterk, niet te slap, en ik kan er weer tegen aan, en hoe klein het kopje ook is, ik maak er wel een geniet momentje van, niet al slurpend, maar gewoon klein slokje voor klein slokje, terwijl ik dit zeg heb ik er ook eentje naast mij staan.. alleen die geur wordt je al vrolijk van!
Nogmaals #nospon, mister Clooney wordt al genoeg betaald.

LEES OOK:   Tech: Apple stopt met verkoop speakers van externe leveranciers

Wat ik al zeg, die koffie is ook niet bepaald goedkoop, een nespresso cupje ligt tussen de 39 cent voor de normale soorten en 49 cent voor de specials. Vergelijk je dat met Senseo dan kom je als Nespresso drinker erg bedrogen uit, 1 senseo koffie kost rond de 10 cent per pad als je het echte merk neemt, koop je een B of Huismerk dan zal het rond de 5 a 7 cent per pad liggen. Dolce Gusto daarentegen spant de kroon met zo’n 30 cent per kopje.. nu zal je zeggen .. Maar Nespresso is toch duurder… en dan zeg ik op mijn beurt weer.. Ja , maar vergis je niet in de kwaliteit, oke met Dolce Gusto heb je veel meer keuzes aan koffie, maar met Nespresso heb je de pure, rijke en luxe smaak van koffie, en die zal je nooit krijgen bij een Dolce Gusto , ook al zeggen mensen van wel, maar dat is en blijft de kwestie van “smaken verschillen”.

Het enige voordeel aan Dolce Gusto is dat de apparaten vrij goedkoop te verkrijgen zijn, vaak ook in de aanbieding zijn, en je er dan ook nog koffie gratis of met korting bij krijgt.
Senseo en Nespresso daarentegen zijn niet altijd even goedkoop met hun apparaten, hoewel het verschil wel is dat een Nespresso apparaat totaal anders werkt als een D.G. Apparaat en Senseo weer op een aantal vlakken van sterkte en crema laag in te stellen is, en dat kan bij een D.G. Ook weer niet. Dus elk soort koffie heeft zijn voor en nadelen.

LEES OOK:   ENTERTECHNIEUWS - Instagram gaat concurrenten achterna..

En voor wie het nog niet gek genoeg vind, heeft Nespresso sinds kort een nieuw apparaat op de markt gebracht, genaamd de Vertuo dit apparaat heeft weer aparte en dus nog duurdere koffie nodig dan een normaal nespresso apparaat, variërend van 45 tot 70 cent per cupje.. Het voordeel is dan wel dat je zelf niks meer hoeft in te stellen, het is namelijk zo dat aan de rand van deze cupjes een barcode zit, die leest het apparaat en weet dan gelijk wat jij wil hebben, espresso, lungo, of een mega kop koffie. Dat laatste is er overigens extra bijgekomen, espresso koffie zit meestal in kopjes van 6 tot 10 cl, wat niet bepaald groot is, maar des te puurder (meestal).

Nog iets nieuws aan deze koffie is dat het apparaat het water en de koffie centrifugeert door het apparaat, het minpunt hiervan is dat het ongeveer een minuut duurt voor je koffie klaar is, het voordeel is dan wel dat het vrijwel geen geluid maakt, tegenover de normale apparaten die één grote bron van herrie zijn! Volgend en voor nu afsluitend nadeel, deze apparaten beginnen vanaf 99,- voor het basis apparaat, en wil je nog meer luxe kan je gaan tot 119 voor het apparaat, en zelfs over de 200 voor eventuele accessoires.

Conclusie, iedereen heeft zijn eigen koffie smaak, en voor de één is een nespresso cupje goedkoop omdat het een rijke smaak en meer beleving heeft, een ander vind een Senseo pad al te duur en doet het daarom met het B C of D -slootwater- merk… Blegh!

Voor nu, Drink Smakelijk!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »