Bas On Air, Plof neer op je bank!

Fabian Jansen

Luister hierboven het gehele fragment terug

Fabian Jansen..

Wie kent m niet?

Jij?

Nou even een paar voorbeelden.
– Teamlid in “Badgasten” [BNN]
– De Jonkheer [Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan]
– André Hazes [Musical “Bloed zweet en tranen”]
– Ambtenaar Niel [Film “Mannenharten”]
– Els in “de tweede Golf” [Fabuch Social Cinema]

Het laatste wil ik even meer uitleg over geven.

Fabian begon in de eerste (corona) golf met de voorstelling rondom de 60 jarige Els, een toen alleenstaande vrouw, die het in de rare corona-crisis zelf allemaal maar moet zien te regelen. Gelukkig heeft ze wel wat vrienden, kennissen en familie die zij kan bellen, appen of mailen, of andersom.

Nu de tweede golf nadert, en waarschijnlijk ook nu de theaterwereld weer hard geraakt gaat worden kwam Fabian met een vervolg op Els in Quarantaine, Els de tweede golf genaamd.
Hierin werkt Fabian of Els, samen met een groep toneelwerkers die je in het huis van Els ziet rondlopen.

Dit met het voorval dat Els en Ruud gespeeld door John Buijsman, voor de 60e verjaardag van Els gezellig een dagje uit zijn, het theater in, een lekker hapje en drankje in een restaurant, en vervolgens thuis verrast worden door een aantal vrienden met slingers, hapjes drankjes, et cetera.

Maar dan draait de sfeer volledig om, Els begint te panikeren, daarna slaat Ruud ook nog even door en na wat gewijs op Els haar telefoon wordt duidelijk wat er gaande is.
Els heeft een melding gekregen van de Corona-melder-app, Els en Ruud zijn in aanraking gekomen met een besmet persoon en moeten nu een week in Quarantaine…

Het minpunt, Els en Ruud zijn zojuist , dan wel op redelijke 1,5 meter , verrast door het feestcomité, deze mensen moeten ook samen met Els en Ruud in Quarantaine…

Een gezellige boel dus, 5 dagen lang 24 uur per dag was Els (tot 18 oktober) te volgen via Youtube en de site fabuch.nl.

Dit initiatief van Fabian zelf had al een eigen draai gekregen tijdens de eerste golf, toen was hij ook al 5 dagen 24 uur per dag live te bewonderen, en hij zag de tweede golf als goede aanleiding om dit nogmaals te doen, als een soort steun voor de theaterwereld.

Want we hebben het allemaal wel slecht, maar we kunnen ook het positieve er uit halen, alles volledig geimproviseert, en na te kijken op het YouTube kanaal Fabuch Social Cinema.

LEES OOK:   ONBEPERKT VAREN!

Ook al is het soms wat momenten stil, en gaat hun leven ook gewoon door, en doen ze tussen elf ’s avonds en 9 ’s ochtends niets, toch is het heel interessant om eens te bekijken, hoe zou het zijn als jij 24 uur per dag een camera voor je hebt, niet in je smoel gelukkig, maar wel een big eye who’s watching you!

Als je slaapt, als je eet, als je kleit, als je tv kijkt en ga zo maar door.

Hopelijk gaan steeds meer schrijvers en acteurs op deze manier werken, online streamen , eventueel voor een bepaald bedrag, per persoon of per huishouden.

Neem hierin ook Betty Asfalt TV als voorbeeld.

Nog één keer dan FABUCH SOCIAL MEDIA, en Fabuch.nl hou ze in de gaten!

LEES OOK:   Betty Asfalt TV

Goed om te weten: alle acteurs zijn negatief getest op het Covid-19 virus en er wordt voldaan voldoen aan alle RIVM richtlijnen.

== SOCIAAL VRAAGJE ==

Wat zou jij doen als je 24 uur per dag, 5 dagen lang gefilmd wordt, en je WC eigenlijk je enige uitvlucht en dus cameravrije ruimte is.
Zou jij je hele ritme aanpassen? Of blijf jij gewoon wie je bent?

Laat het weten in de reacties hieronder, of via de facebook BasOnAirNL

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »