Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: De C-status

Vroeger had je Veronica, TV Noordzee, Tros e.d. Die begonnen als C-status omroep, sommige klommen op tot B-status en A-status en Veronica is nu Commercieel.
Maar we hebben ook C-artiesten.. en daar gaat deze column over. Veel lees plezier!

♪ Ik heb een potje met C-BN’ers opengetrokken, en op tafel gezet..? ♪

Nee na deze zin stop ik met zingen dus weest u niet bang
Maar ik wilde het eens hebben over onze C-status BN’ers.
De wie?? Nou de Femkes, Bizzeys en Douwsma’s.

U vraagt nog een keer DE WIE?
Nou zal ik het dan zo zeggen, de mensen die vorige week uitgebreid en openlijk uitkwamen voor de hashtag “Ikdoenietmeermee” gaande over de Corona maatregelen.
Helaas hebben vele de actie en hashtag.. georganiseerd door de Bengel van de Waarheid … niet volledig begrepen, en dachten hiermee simpel tegen de overheid te zijn, helaas zijn ze door die hashtag .. LEZENNN MENSEN!! volledig tegen de maatregels zoals Dhr B.Engel ook doet vertonen.
Ach ja we zijn zo makkelijk over te halen, en dat bewijs is nu nog maar weer duidelijker gemaakt, beloof die C-status groep iets en zie eens wie er allemaal in de rij staan.

Maar C-Status dat woord doet mij eerder denken aan Veronica die van kleine C-Status omroep omhoog klom naar een A-status bij de publieke omroepen en daarna zelfstandig commercieel ging.
Maar die C-Status heb ik het niet over, ik heb het over de C-status BN’ers, heel simpel uit te leggen met een supermarkt als voorbeeld.

Je hebt meestal 3 soorten rangen in een supermarkt, de C-merken zijn de goedkopere merken zoals Het koetje Chocola, de B-merken zijn met name de huismerken als Doe’s ff Gewoon, en Perfectementos. En de A-merken zijn dan Rum and Coca, of ehh Bruno Marsreep , ik noem maar wat.
Met sarcasme uiteraard de namen gekozen om maar geen reclame te creeren, de C-Status BN’er dus.. de eigenlijk soms wat ondergewaardeerde persoon, die bij zichzelf vaak denkt dat hij of zij heel wat kan en heel wat te melden heeft, maar in het dagelijks leven eigenlijk helemaal niks voorsteld, op een handje vol na.
Ofwel C-Femke, B-LilKleine en A.MarcoBorsato … om een inzicht te geven.

LEES OOK:   Testlocatie corona voor zorgmedewerkers die niet in ziekenhuizen werken


Die C-status, of soms nog liever C min status te noemen zijn artiesten die soms net op komen dagen en bekendheid willen en dus op allerhande manieren om aandacht vragen, maar ook vaak de rappers die rappen over ik noem maar even … de dood, of dat er mensen dood moeten gaan om dat ze ehh tja omdat ze wat,, zeg het eens duidelijk, want in dat C-gerap hoor je meestal niet eens wat er nu echt gezegd wordt, het is meestal wat gebrabbel bijelkaar geraapt.

Net als de zangkwaliteiten en teksten van Famke of Femke of hoe je het ook uit wil spreken Louise, ik citeer even Misschien koop ik wel een Honda, In m’n jacka met bontkraag, Rijdend naar de Fashion Week, Vroom, vroom, vroom, vroom ..
Elke persoon van 30 en ouder denkt nu .. Wattus? Ja dat is ook nog wat bij het C-Status groepje komt kijken, buiten het feit dat de teksten nergens op slaan, is de taal ook nog verjongerd, het is straattaal of nog erger geworden, alleen te verstaan door de andere die taal sprekende mensen.
Wat is uw doelgroeprange, … nou ehh , ja ,, ehhh ik denk 10 tot 18 ? Lekker breed, lekker kort houden dat lijntje en hopen dat het snel breekt!

LEES OOK:   AANKONDIGING MUZIEK EXPERTS 10-03-2020

Laten we heel simpel zijn, het is tegenwoordig te makkelijk om “artiest” te worden, je kan een beetje zingen, zo niet dan wel blerren, en je hebt een beetje leuk gezicht, of er valt nog wel iets van te maken met wat spuitjes hier en daar. De echte A-status artiesten schrikken zich elke keer weer te pletter over wat voor zooi er nu weer bekend geworden is, en hopen dat die snel in de vergetelheid raken, om de muziek en entertainment branche en met name het niveau daarvan nog maar hoog te houden.
Nee mensen zingen is niet makkelijk, teksten maken is al helemaal niet maken, en beroemd blijven en dan ook nog goed zijn voor iedere luisteraar is nog lastiger bijna onmogelijk zelfs.
Waardeer de goede artiesten en gooi de C-status artiesten aub even in de vergetelheid tot dat ze echt aan kunnen tonen minstens een B-status te kunnen bereiken. Hoe meer zooi, hoe minder we als luisteraar de bomen door het bos nog kunnen zien. Met als voorbeeld de Top40, er komt een vaag rap nummertje uit, die artiest roept op om massaal te downloaden i-of-legaal en dat nummer wordt opeens als Topsong gebombardeerd.. Why?? It’s all about the Money!!!!!!!

LEES OOK:   04-08: Medische noodsituatie in Bodegraven

Voor nu geniet van A-status muziek bij de A-status lokale omroep BR6 en A-status programma BasONAir

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »