Bas On Air, Plof neer op je bank!

AGENDA: 4 uitjes (gebundeld)

Met het ergste geval voor ons kijken we de toekomst in , laten we daarom nu nog genieten van alle evenementen, en dat zijn er nog meer dan genoeg…

2e IVN Vleermuis-excursie

Het momenteel meest gevreesde dier is misschien wel de virusoverdragende Vleermuis.. tenslotte zijn .. en / of waren de gedachtes dat de vleermuis het momenteel heersende virus zou hebben overgebracht op de mens, zeker weten doen we het niet en zullen we misschien nooit doen.
Maar daar trekt IVN Alphen aan den Rijn zich niks van aan want met hun kan je gaan speuren, kijken en luisteren naar De Vleermuizen langs de Kromme Aar in het Zegerslootgebied.
Na een korte uitleg ga je samen met de gidsen op zoek naar deze schichtige diertjes. Dat gebeurt met lampen en ‘bat-detectors’, apparaatjes die vleermuisgeluiden voor mensen hoorbaar maken. Zowel volwassene als kinderen zijn van harte welkom en de excursie is GRATIS!
Ben je geinteresseerd, en wil je graag meer te weten komen over deze donkere diertjes, meld je dan aan via dickw@xs4all.nl en kom aanstaande vrijdagavond rond half acht s avonds naar het Bezoekerscentrum de Veenweiden aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen

LEES OOK:   AGENDA: Er is meer te doen in onze Gemeente!

Euro Birdwatch

Maar vind je al die vleermuizen maar niks en heb je liever wat tedere en vriendelijkere beestjes om te spotten, doe dan aanstaande zaterdag mee met de Euro Birdwatch.
Kom gezellig meetellen aan de rand van de wijk Weideveld in het Limespark in Bodegraven, de telling vind plaats van zeven in de ochtend tot drie in de middag, de tijd is lichtelijk afhankelijk van het weer. De koffie staat al voor je klaar, en vergeet je verrekijker niet mee te nemen!!

De Oude Zustertuin

En denk je nou, ik vind het wel prima met die dieren, laat ze maar in een hokje zitten dan vind ik het prima ze te bekijken, kom dan morgen tussen half twee en kwart voor drie naar de Oude Zustertuin want daar wordt het begin van de Kinderboekenweek en Dierendag geviert met een feestelijk programma. Met een reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Je leert Sint Fransiscus kennen, de naamgever van Dierendag en je krijgt antwoord op vragen als: hoe was het om schapen te scheren? Wat doe je met wol? en Wat droegen mensen in de middeleeuwen? Ontdek dit alles tijdens deze feestelijke viering! Deelname kost twee euro vijftig per kind en dat is inclusief een lekker glas drinken en je mag natuurlijk ja zelfgemaakte knutselwerk meenemen!

LEES OOK:   AGENDA: Gouds Comedy Café

Pubquiz

Maar niet getreurd als je helemaal niks met dieren hebt of gewoon zin hebt in iets anders, want aanstaande zaterdag vanaf half negen vind er een Pubquiz plaats in het Evertshuis. Onder leiding van de enige echte pubquizmaster, Chris Piguillet, vliegen de vragen je om de oren. Van Pippi Langkous via James Bond tot de hoofdstad van Schotland: alles kan aan bod komen! Teams van vrienden, collega’s, buren of familieleden nemen het tegen elkaar op. Een team bestaat uit 4 personen en deelname kost twintig euro per team van maximaal vier personen. Welk team heeft de meeste vragen goed? Zijn jullie samen slimmer dan de rest?

Zelf ook een evenement te melden voor de Regio Uitagenda van BR6? Stuur dan gerust een mail naar agenda@Br6.nl of neem contact op via BasOnAir.nl
Zometeen het lokale nieuws met ondermeer nieuws over het heersend virus en de aanpak van Amerikaanse rivierkreeften.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »