zo. mrt 7th, 2021
Heerlijk en kleurrijk recept, en met name ook een perfecte mix van ingrediënten die goed met elkaar samenwerken. Biefstuk, Appel, Uien, Pancetta, Tijn, Mosterd en wat zout en peper.. Wat wil je nog meer? Aan de slag dan maar!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

RECEPT – Biefstuk met gebakken champignons en hete bliksem

Ingredienten

  • 600 gr aardappelen
  • 300 gr appels
  • 600 gr biefstuk
  • 2 uien
  • 125 gr pancetta
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 1/2 glas whiskey
  • 2 takjes tijm
  • 2 el grove mosterd
  • 50 gr roomboter
  • peper
  • zonnebloemolie
  • zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Schil de aardappelen. Snijd gelijke parten en zet op met koud water. Laat dit 5 minuten koken.

2. Snijd de appel in gelijke parten. Laat de schil zitten voor meer structuur. Voeg dit aan de aardappelen toe en laat het geheel nog 10-15 minuten koken.

3. Bestrooi de biefstukken met een snufje zout en peper.

4. Verhit de zonnebloemolie in een andere pan en voeg hier een blokje boter toe wanneer de pan heet is.

5. Bak de biefstukken rondom bruin in ongeveer 4 minuten. Haal het vlees uit de pan, verpak ze in een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Bewaar de jus in de pan.

LEES OOK:   Maandag: Oosterse Pitabroodjes met Runderreepjes

6. Borstel ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de uien en pancetta in blokjes.

7. Bak de pancetta en de uien in de jus van de biefstuk tot ze mooi gekleurd zijn.

8. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons met 1 takje tijm in 8 minuten rondom bruin. Let op: wil je net als Hugo de champignons flamberen? Zet dan allereerst je afzuigkap uit. Besprenkel de champignons met wat whiskey en laat de vlam in de pan komen.

9. Stamp vervolgens de aardappelen, de appels, de pancetta, een klontje boter, twee eetlepels mosterd, de uien en wat peper met een aardappelstamper tot een mooi geheel. Laat het geheel even rusten.

10. Bak de randen van de biefstuk nog even kort tot deze knapperig is op hoog vuur.

LEES OOK:   Pasta met romige pestosaus

11. Voeg zout en peper naar smaak toe.

12. Snijd de biefstukken in plakken en verdeel het vlees samen met de hete bliksem en de champignons over de borden. Garneer met het overgebleven takje tijm.

Voor nu, veel Kookplezier
Voor straks, Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regui Uitagenda
februari

maart 2021

april
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st maart
Geen evenementen
Events for 2nd maart
Geen evenementen
Events for 3rd maart
Geen evenementen
Events for 4th maart
Geen evenementen
Events for 5th maart
Geen evenementen
Events for 6th maart
Geen evenementen
Events for 7th maart
Geen evenementen
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th maart
Geen evenementen
Events for 9th maart
Geen evenementen
Events for 10th maart
Geen evenementen
Events for 11th maart
Geen evenementen
Events for 12th maart
Geen evenementen
Events for 13th maart
Geen evenementen
Events for 14th maart
Geen evenementen
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th maart
Geen evenementen
Events for 16th maart
Geen evenementen
Events for 17th maart
Geen evenementen
Events for 18th maart
Geen evenementen
Events for 19th maart
Geen evenementen
Events for 20th maart
Geen evenementen
Events for 21st maart
Geen evenementen
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd maart
Geen evenementen
Events for 23rd maart
Geen evenementen
Events for 24th maart
Geen evenementen
Events for 25th maart
Geen evenementen
Events for 26th maart
Geen evenementen
Events for 27th maart
Geen evenementen
Events for 28th maart
Geen evenementen
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th maart
Geen evenementen
Events for 30th maart
Geen evenementen
Events for 31st maart
Geen evenementen
Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: