Bas On Air, Plof neer op je bank!

RECEPT – Biefstuk met gebakken champignons en hete bliksem

Heerlijk en kleurrijk recept, en met name ook een perfecte mix van ingrediënten die goed met elkaar samenwerken.

Biefstuk, Appel, Uien, Pancetta, Tijn, Mosterd en wat zout en peper.. Wat wil je nog meer?
Aan de slag dan maar!

Ingredienten

  • 600 gr aardappelen
  • 300 gr appels
  • 600 gr biefstuk
  • 2 uien
  • 125 gr pancetta
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 1/2 glas whiskey
  • 2 takjes tijm
  • 2 el grove mosterd
  • 50 gr roomboter
  • peper
  • zonnebloemolie
  • zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Schil de aardappelen. Snijd gelijke parten en zet op met koud water. Laat dit 5 minuten koken.

2. Snijd de appel in gelijke parten. Laat de schil zitten voor meer structuur. Voeg dit aan de aardappelen toe en laat het geheel nog 10-15 minuten koken.

3. Bestrooi de biefstukken met een snufje zout en peper.

4. Verhit de zonnebloemolie in een andere pan en voeg hier een blokje boter toe wanneer de pan heet is.

5. Bak de biefstukken rondom bruin in ongeveer 4 minuten. Haal het vlees uit de pan, verpak ze in een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Bewaar de jus in de pan.

LEES OOK:   Pasta met romige pestosaus

6. Borstel ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de uien en pancetta in blokjes.

7. Bak de pancetta en de uien in de jus van de biefstuk tot ze mooi gekleurd zijn.

8. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons met 1 takje tijm in 8 minuten rondom bruin. Let op: wil je net als Hugo de champignons flamberen? Zet dan allereerst je afzuigkap uit. Besprenkel de champignons met wat whiskey en laat de vlam in de pan komen.

9. Stamp vervolgens de aardappelen, de appels, de pancetta, een klontje boter, twee eetlepels mosterd, de uien en wat peper met een aardappelstamper tot een mooi geheel. Laat het geheel even rusten.

10. Bak de randen van de biefstuk nog even kort tot deze knapperig is op hoog vuur.

LEES OOK:   Recept: Steak Tartare - alá Joop Braakhekke!

11. Voeg zout en peper naar smaak toe.

12. Snijd de biefstukken in plakken en verdeel het vlees samen met de hete bliksem en de champignons over de borden. Garneer met het overgebleven takje tijm.

Voor nu, veel Kookplezier
Voor straks, Eet Smakelijk!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »