Bas On Air, Plof neer op je bank!

Turks brood pizza met groenten

Heb jij ook allemaal restjes groenten in je koelkast liggen en geen idee wat je daarmee moet maken? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke pizza maken met een Turks brood als bodem! Super makkelijk om te maken, heel erg lekker en zo kom je ook nog van de ‘leftovers’ af. Wat wil je nog meer?! 

Voor een goed resultaat is het belangrijk om een lekkere tomatensaus te gebruiken. Hiervoor gebruiken we Tomato Frito van Heinz. De saus wordt op traditionele wijze gemaakt, door een flinke tijd ui en knoflook te laten sudderen in olie en daarna te mengen met heerlijke zongerijpte tomaten. En dat proef je!

Recept voor 1 Turks brood pizza (2 personen)
Tijd: 10 min. + 15 min. in de oven

Benodigdheden: 

  • 1 Turks brood
  • 350 gr (Heinz) Tomato Frito 
  • halve courgette
  • 1 paprika 
  • 100 gr champignons
  • 75 gr feta
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zwarte peper
LEES OOK:   Recept: Romig ijs zonder IJsmachine!


Bereidingswijze: turks brood pizza

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes, net zoals de champignons en de paprika in reepjes. Heb je andere restjes groenten of vlees in de koelkast liggen, zoals prei, maïs, of gerookte kip? Ook dat is lekker op de pizza.

Snijd het kapje van de het brood af. Besmeer nu het Turks brood met een lekkere laag Tomato Frito, wees vooral niet te zuinig. Beleg het brood nu met de groenten. Dan verdeel je de kruiden en de fetablokjes over de pizza.


Bak de pizza circa 15 minuten in de oven. Nog een restjes verse kruiden of rucola in de koelkast liggen? Verdeel dat tot slot nog over de pizza en dan smullen maar. Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »