Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: Het smoelenboek en de menselijke frustraties.

Faceboek, echt blijer wordt je er niet van, en toch behouden ze nog vele leden, bij elk mispelt .. ehh misspelled woord krijg je een optater dat je het “verkeerd” doet, en heb jij een mening zus, dan heeft de ander hem wel zo..
Mensen… relax, denk om je bloedruk en hartslag!!!

“Het smoelenboek”, kent u die uitdrukking?
“Het smoelenboek”, dat is er niet zomaar één, en u weet net zo goed als ik dat ik het dan heb over Facebook, in het vervolg dus Smoelenboek.

Ik wil het met name hebben over de frustraties van de mensheid en het gebruik of beter misbruik van dat Smoelenboek.
Want dat smoelenboek lijkt steeds meer op een klaagmuur, en was het nu zo dat we het allemaal eens of oneens waren met wat er gezegd werd dan viel het nog wel mee, maar nee iedereen heeft zijn eigen gedachtes en plotwendingen, de een denkt links, de ander linksinhetmidden, de ander driekwartlinks, de ander weer linksmiddenenrechts, de ander extremistischrechts, en dan heb je ook nog de softdenker, die vind het allemaal wel prima, maar reageert alsof hij of zij wel bij een kant wil horen.

Wat ik zelf ben?
Laten we het eerst maar eens hebben over wat er dan zoal wordt rondgebazuind.
En dan kan ik het gelijk over het Covid virus gaan hebben, maar laten we eerlijk zijn, die haat en nijd op dat boek is natuurlijk al jaren gaande, gaat er iets niet goed in de politiek, is er een woord in het verkeerde keelgat geschoten op tv, internet, radio of welk medium dan ook, of is er weer een traditie die gesloopt moet worden, de mensheid staat direct voor u klaar om zijn of haar mening te geven. En uiteraard vrijheid van meningsuiting… maar let een beetje op je woord gebruik, en doe dan wel aan fact checking, lees niet alleen een titel van een bericht en heb daar gelijk je mening over, lees dan het hele bericht even goed door en concludeer dan wat jouw gedachtegang daarover is, vaak is een titel alleen een clickbait, een lokkertje. De inhoudelijke tekst gaat vaak over hele andere dingen of minder extreem als de titel doet ge-en-be-loven.

LEES OOK:   Regio Uitagenda 25-02-2020

En met name bij dat fact checking gaat het nog al eens mis. Want iedereen denkt dat hij of zij de waarheid weet van een onderwerp. Ik neem een voorbeeldje van een willekeurige video waar je ziet dat de politie geweld moet gebruiken bij een groepering omdat het uit de hand loopt. Veel mensen zien alleen die video en concluderen dan dat de politie nooit waarschuwt en altijd gelijk keihard te werk gaat… reacties als “dat zie je toch, die video zegt toch genoeg”volgen bij de vleet … Ik was afgelopen week geheel onbewust en onbedoeld in de buurt van een demonstratie tegen de corona regels, stond er ver genoeg van af, maar wel dichtbij genoeg om te horen hoeveel politie sirenes er af gingen en hoe vaak de politie waarschuwde om te stoppen om u rustig te houden om geen geweld te gebruiken… Maar het rare is .. huh nou ja!.. dan doet die filmcamera of mobiel het opeens niet. NEE! We zijn opzoek naar relletjes, net als dat je klapvee in een tv publiek hebt heb je ook klapvee dat opzoek is naar die klappen, en het pas gaan filmen als het na al die honderden waarschuwingen enorm uit de hand loopt.

Voor mensen die nu gaan zeggen, oh maar ik heb het wel eens anders meegemaakt… stond jij dan naast ALLE aanwezige politie agenten? En hoorde je alles? Of denk je alleen in JOUW eigen voordeel? … Nee mensen de Politie moet onze aller vriend zijn en blijven, en dat zijn en blijven ze ook, als je maar normaal met ze om gaat, zeg jij vriendelijk gedag (en heb je voorheen nooit raar gedaan tegen de politie) dan zal jij ook een vriendelijke groet terug kunnen verwachten, maar begin jij gelijk de politie verrot te schelden, ja nogal wiedes dat je dan een harde slag terug kan verwachten. Veel mensen denken echt veel te simpel en veel te vaak alleen maar in hun voordeel.

En dus terug naar dat smoelenboek, want daar worden dit soort video’s en reacties dan op geplaatst… maar het hardop zeggen, voor het echie, tegen politie en of kabinet… Ho Maar! , nou ja misschien komen ze zo ver ook niet… worden ze al opgehaald met het welbekende witte busje.. who knows. Oh en even tussendoor.. mensen let op met het gebruik van het woord Racisme en Discriminatie waar het smoelenboek ondertussen aardig vol mee staat. Lees eerst even goed de betekenis van die woorden voor je het weer gaat gebruiken!

Nee mensen gebruik facebook weer eens iets meer als waar het voor was, wat doe ik nu, wat eet ik nu en kijk mij eens met mn matties, en laat covid lekker rusten, let op uw aller hartslag en bloeddruk! Geniet liever met vrienden online of in het echie, op gepaste afstand en met een niet te groot aantal in het echie, dus dan misschien beter online, kan net zo leuk zijn, met een heerlijk hapje en drankje, en bedenk er zelf wat luxe bij, gewoon omdat het kan! WEES VRIENDELIJK en BE POSITIVE!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »