Bas On Air, Plof neer op je bank!

BZ&PC neemt afscheid van legendarisch zwembad

Afgelopen zaterdag verhuisde de Bodegraafse Zwem & Polo Club (BZ&PC) tezamen met een grote groep vrijwilligers de inventaris van het oude naar het nieuwe zwembad de Kuil. BZ&PC neemt daarmee afscheid van een zeer bijzonder zwembad vol herinneringen.

Zwembad de Kuil werd officieel geopend in 1970 en bood 50 jaar dienst aan de grootste Bodegraafse zwemsportvereniging. In die periode maakte menig Bodegraver mooie momenten mee in De Kuil, niet alleen tijdens de zwemlessen, het recreatiezwemmen, maar ook tijdens de verenigingsactiviteiten.

Het zwembad en BZ&PC behaalden in die periode meermaals het nationale nieuws. Zo was BZ&PC veelvuldig gastheer van interlands in het waterpolo en bereikte het in een ‘kolkende Kuil’ de hoofdklasse, het hoogste niveau in het waterpolo. Het zwembad was alom berucht vanwege haar compacte bouw met tribunes dicht op het zwembad, wat ervoor zorgde dat tegenstanders niet graag in De Kuil speelden.

LEES OOK:   Lokaal nieuws - 6 juli 2021

Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan 50 jaar historie, zo’n 25 vrijwilligers verhuisden de club over naar het nieuwe zwembad gebouwd op dezelfde locatie. Op deze locatie gaat een langgekoesterde wens in vervulling, een nieuwe verenigingsruimte aan het wedstrijdbad. Een nieuw tijdperk dringt zich voor BZ&PC aan, maar de herinneringen leven voort.

Heb jij wel eens meegedaan aan één van de bezigheden van het zwembad, bijvoorbeeld Snorkelen en Duiken bij Aquafauna, of Waterpolo bij BZ&PC, of deed/doe je elk jaar mee met de Zwem 4daagse?
Laat je reactie hieronder achter in het “Reactie-veld” we zijn erg benieuwd!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »