Bas On Air, Plof neer op je bank!

Bodegraven en Nieuwkoop te zien in Denkend aan Holland

Ma 24-08 rond 21:25 op NPO1 (MAX)

In het tv-programma Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water. In de vierde aflevering varen Janny en André door de sluis in Bodegraven en over de Nieuwkoopse plassen. De aflevering is te zien op maandag 24 augustus rond 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Janny en André kochten in Bodegraven grillworst bij de ‘drijf-in’ slager. Aan de waterkant van de Ziende ontmoeten ze boswachter John Pietersen van natuurmonumenten, waar hij onderhoud verricht aan de onlangs aangelegde otterpassages. Hij nodigt het tweetal uit om mee te gaan op excursie door het gebied.

Ze steken de Nieuwkoopse Plassen over, waar Janny en André doorkrijgen waarom de schilders van de Haagse School zich daar zo lieten inspireren.

Boswachter John: ‘Het wordt een prachtige tocht, maar waarschijnlijk met ruim 30 graden. We kunnen de karakteristieke purperreigers zien en op zoek gaan naar het kleine vleesetende plantje ronde zonnedauw’. Om er een culinair tintje aan te geven wordt de tocht afgesloten met een heerlijk Gagelbiertje. Boswachter John: ‘Gagel is een plant die van nature groeit aan de waterkant in natuurgebieden met schoon water, zoals de Nieuwkoopse Plassen. Gagel is eigenlijk de voorloper van hop, uitermate geschikt om bier mee op smaak te brengen’.

LEES OOK:   Opening nieuw theaterseizoen Evertshuis

DENKEND AAN HOLLAND – MAANDAG 24 AUGUSTUS – 21:25 – NPO 1 – OMROEP MAX

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »