Bas On Air, Plof neer op je bank!

Tiramisu met kersen

Krijg je eters over de vloer of wil je gewoon een lekker toetje op tafel zetten, maak dan deze tiramisu met kersen! Lekker, makkelijk en in 15 minuten klaar!

Tiramisu met kersen

Dessert 4 personen
15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom ongeklopte
  • 250 gr kersen diepvries
  • 2 tl poedersuiker
  • 4 lange vingers
  • 2 el amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwijder de pitten van de kersen. Doe de kersen met een klein beetje water

in een pannetje en laat dit 5 minuten pruttelen. Vervolgens kun je dit pureren met een staafmixer. Als het kersensausje aan de dunne kant is, kun je een beetje allesbinder toevoegen.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf met een mixer. Meng daarna de mascarpone kort door het slagroom mengsel. Verdeel het kersen mengsel over 4 glazen. En schep daarna het mascarpone mengsel er bovenop. Maak af met een lange vingers, amandelschaafsel en eventueel nog een kers.
Tip: ook lekker met bijv. frambozen, mango of aardbeien in plaats van kersen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »