Bas On Air, Plof neer op je bank!

Nieuwerbrug bouwt wel hutten!

Dit jaar heeft Nieuwerbrug een nieuw soort huttenbouw georganiseerd, in plaats van de kinderen naar een locatie te halen en daar hutten te bouwen, hadden de kinderen dit jaar door het Covid virus de kans om in hun eigen tuin een hut te bouwen.

Ruim 50 kinderen hadden zicht opgegeven en op 8 augustus zijn alle bouwpakketten verdeeld. De kinderen hadden een volle week om een paleisje te maken. De kinderen konden hun fantasie de vrije loop laten gaan, en dat is ook gebleken!

Afgelopen zaterdag is het bestuur van de Speelweek Nieuwerbrug per (bak)fiets met lekkere dingen, bouwhelmen, twee knotsgekke keurmeesters met hoge hoed en een bijzonder juryrapport op pad gegaan om de hutten te bekijken. De jurering ging aan de hand van een toch wel heel bijzondere checklist met vragen als Kan er een olifant in je hut, heb je een paars dak en heb je een poster van een aap in je hut. Maar ook stevigheid, en verf en timmerskills waren erg belangrijk. De Stevigheid werd getest door keurmeester Ad, gelukkig bleken alle hutten aardbevingsbestendig te zijn.

LEES OOK:   Bericht van onze burgemeester

De kinderen hebben zich erg uitgesloofd, zo waren er hutten met een veranda, een zwembad, een theater, een tipi, met een bar erin en met de mooiste kleuren.

Ook is er door veel kinderen geslapen in de zelfgebouwde hut, en ook de speelweek is nagespeeld, er is zelfs een bonte avond gehouden.

Als dank voor de inspanning had de Speelweek Nieuwebrug een aandenken gemaakt en heeft de dagwinkel voor alle kinderen een pakketje met lekkere dingen gesponsord.

Het bestuur is heel trots op de kinderen van Nieuwerbrug, maar ook op de bijzondere medewerking met keurmeester Ad Neuteboom.
Het jureren is ook te bekijken op ons TV Kanaal BR6 en via Youtube via BR6TV

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »