Bas On Air, Plof neer op je bank!

Afrikaanse bobotie


Heb je wel eens een pakje bobotie van Knorr klaar gemaakt? Vandaag laten we jullie zien hoe je zelf op een simpele manier bobotie kunt maken. Deze ovenschotel kun je ook prima een dagje van te voren klaar maken en dan de volgende dag hoef je alleen nog maar het ei-mengsel er overheen te gieten en 30 minuten in de oven te zetten. We zijn benieuwd wat jullie van dit recept vinden!

Recept voor 2 personen

Afrikaanse bobotie


Tijd: 25 min. + 30 min. in de oven

Benodigdheden:

 • 200 gr sperziebonen
 • 150-160 gr rijst
 • 2 handjes rozijnen
 • 1 kleine appel of een banaan
 • 1 kleine ui
 • 150 gr gehakt
 • 1 teen knoflook
 • 2 eieren
 • 100 ml melk
 • 1 tl kerrie
 • 1 tl koriander
 • halve tl gember
 • snufje kaneel
 • snufje zout en peper

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet een pan

Afrikaanse bobotie

water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze van het pak en voeg ook de rozijnen toe aan het water. Kook in een ander pannetje de sperziebonen circa 5 minuten. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd vervolgens ook de appel of banaan in stukjes. Meng in een beker de melk met de eieren. Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de kerrie, koriander, gember, kaneel en een snufje peper en zout aan. Voeg na ongeveer 2 of 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de sperziebonen en de stukjes appel/banaan toe en bak dit een paar minuten mee. Ze het vuur uit en schep alles in een ovenschaal. Giet het ei-mengsel er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer de ovenschotel met de rijst en de rozijnen.

LEES OOK:   Recept: Portugese Mazagran

Eet smakelijk!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »