wo. mrt 3rd, 2021

Eind 2021 meer duidelijk over aardgasvrij maken van wijken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Alle woningen in Nederland moeten voor 2050 aardgasvrij zijn om te kunnen voldoen aan het Klimaatakkoord. De gemeente heeft in december 2019 ruim 200.000 euro subsidie gekregen van het rijk om in een Transitievisie Warmte (TVW) op te schrijven hoe de gemeente de ontkoppeling van aardgas voor elkaar denkt te krijgen in Bodegraven-Reeuwijk.

In de visie staat welke wijken als eerste losgekoppeld worden van het aardgas. Voor die wijken wordt een uitvoeringsplan gemaakt waarin staat met welke alternatieve warmtebron mensen hun huis kunnen gaan verwarmen.

De Transitievisie Warmte zal uiterlijk eind 2021 zijn goedgekeurd door de gemeenteraad en wordt vervolgens elke vijf jaar bijgesteld. Alle gemeenten in Nederland zijn bezig met het opstellen van zo’n visie en worden ondersteund door onder andere het Programma aardgasvrije wijken en het Expertise Centrum Warmte.

LEES OOK:   Waterkwaliteit surfplas is uitstekend

Commissie Ruimte wil niet dat tempo leidend is
In de commissie Ruimte van 7 juli werd gevraagd welke regierol de gemeente zou moeten spelen tijdens de warmtetransitie. Er werden vier keuzes voorgelegd variërend van dirigerend tot afwachtend. De VVD gaf de voorkeur aan een afwachtende rol. De PvdA wil dat er zo weinig mogelijk geld wordt besteed aan externe bureaus en zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van kennis die er bij de inwoners is. Burgerbelangen vindt het belangrijk dat de gemeente wacht tot er voldoende draagvlak is voor een transitie bij inwoners. Met name fractie Van Os pleitte ervoor om het bestaande gasnetwerk niet te ontmantelen maar beschikbaar te houden voor bijvoorbeeld groengas of waterstof. Afgesproken is dat de raad tijdens het schrijven van een visie nog minimaal twee keer geconsulteerd zal worden om een opinie te geven over de gemaakte keuzes in de visie.

LEES OOK:   In St. Antonius ziekenhuis mondkapje verplicht

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Nieuwste Columns

Regio Uitagenda
februari

maart 2021

april
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st maart
Geen evenementen
Events for 2nd maart
Geen evenementen
Events for 3rd maart
Geen evenementen
Events for 4th maart
Geen evenementen
Events for 5th maart
Geen evenementen
Events for 6th maart
Geen evenementen
Events for 7th maart
Geen evenementen
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th maart
Geen evenementen
Events for 9th maart
Geen evenementen
Events for 10th maart
Geen evenementen
Events for 11th maart
Geen evenementen
Events for 12th maart
Geen evenementen
Events for 13th maart
Geen evenementen
Events for 14th maart
Geen evenementen
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th maart
Geen evenementen
Events for 16th maart
Geen evenementen
Events for 17th maart
Geen evenementen
Events for 18th maart
Geen evenementen
Events for 19th maart
Geen evenementen
Events for 20th maart
Geen evenementen
Events for 21st maart
Geen evenementen
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd maart
Geen evenementen
Events for 23rd maart
Geen evenementen
Events for 24th maart
Geen evenementen
Events for 25th maart
Geen evenementen
Events for 26th maart
Geen evenementen
Events for 27th maart
Geen evenementen
Events for 28th maart
Geen evenementen
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th maart
Geen evenementen
Events for 30th maart
Geen evenementen
Events for 31st maart
Geen evenementen
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: