ma. mei 17th, 2021

Eind 2021 meer duidelijk over aardgasvrij maken van wijken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Alle woningen in Nederland moeten voor 2050 aardgasvrij zijn om te kunnen voldoen aan het Klimaatakkoord. De gemeente heeft in december 2019 ruim 200.000 euro subsidie gekregen van het rijk om in een Transitievisie Warmte (TVW) op te schrijven hoe de gemeente de ontkoppeling van aardgas voor elkaar denkt te krijgen in Bodegraven-Reeuwijk.

In de visie staat welke wijken als eerste losgekoppeld worden van het aardgas. Voor die wijken wordt een uitvoeringsplan gemaakt waarin staat met welke alternatieve warmtebron mensen hun huis kunnen gaan verwarmen.

De Transitievisie Warmte zal uiterlijk eind 2021 zijn goedgekeurd door de gemeenteraad en wordt vervolgens elke vijf jaar bijgesteld. Alle gemeenten in Nederland zijn bezig met het opstellen van zo’n visie en worden ondersteund door onder andere het Programma aardgasvrije wijken en het Expertise Centrum Warmte.

LEES OOK:   Een reizende Reeuwijkse clown in Nederland

Commissie Ruimte wil niet dat tempo leidend is
In de commissie Ruimte van 7 juli werd gevraagd welke regierol de gemeente zou moeten spelen tijdens de warmtetransitie. Er werden vier keuzes voorgelegd variërend van dirigerend tot afwachtend. De VVD gaf de voorkeur aan een afwachtende rol. De PvdA wil dat er zo weinig mogelijk geld wordt besteed aan externe bureaus en zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van kennis die er bij de inwoners is. Burgerbelangen vindt het belangrijk dat de gemeente wacht tot er voldoende draagvlak is voor een transitie bij inwoners. Met name fractie Van Os pleitte ervoor om het bestaande gasnetwerk niet te ontmantelen maar beschikbaar te houden voor bijvoorbeeld groengas of waterstof. Afgesproken is dat de raad tijdens het schrijven van een visie nog minimaal twee keer geconsulteerd zal worden om een opinie te geven over de gemaakte keuzes in de visie.

LEES OOK:   COLUMN: Sla vooral NIET je slag, en scoor liever een goal in een voetbaldoel.

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Nieuwste Columns

Regio Uitagenda

mei 2021

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
26
27
28
29
30
1
2
Events for 1st mei
Geen evenementen
Events for 2nd mei
Geen evenementen
3
4
5
6
7
8
9
Events for 3rd mei
Geen evenementen
Events for 4th mei
Geen evenementen
Events for 5th mei
Geen evenementen
Events for 6th mei
Geen evenementen
Events for 7th mei
Geen evenementen
Events for 8th mei
Geen evenementen
Events for 9th mei
Geen evenementen
10
11
12
13
14
15
16
Events for 10th mei
Geen evenementen
Events for 11th mei
Geen evenementen
Events for 12th mei
Geen evenementen
Events for 13th mei
Geen evenementen
Events for 14th mei
Geen evenementen
Events for 15th mei
Geen evenementen
Events for 16th mei
Geen evenementen
17
18
19
20
21
22
23
Events for 17th mei
Geen evenementen
Events for 18th mei
Geen evenementen
Events for 19th mei
Geen evenementen
Events for 20th mei
Geen evenementen
Events for 21st mei
Geen evenementen
Events for 22nd mei
Geen evenementen
Events for 23rd mei
Geen evenementen
24
25
26
27
28
29
30
Events for 24th mei
Geen evenementen
Events for 25th mei
Geen evenementen
Events for 26th mei
Geen evenementen
Events for 27th mei
Geen evenementen
Events for 28th mei
Geen evenementen
Events for 29th mei
Geen evenementen
Events for 30th mei
Geen evenementen
31
1
2
3
4
5
6
Events for 31st mei
Geen evenementen
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: