ma. mei 17th, 2021

COLUMN: Herinnert u zich deze nog .. nog .. nog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

All the hits all the time,, op vijhijf drie acht.
Long Long Time ago.. when people all around the radio, listening to the one and only radio station over all the seas, or IN all those seas. Live from the Norderney, this is Radio Veronica wavelength 1-9-2 meters, also 1-5-6-2 kiloherz.

U denkt ben ik opeens verbonden met een vage Engelse zender, wel nee dit zou zomaar een tekst kunnen zijn van het begin van alle zendschepen, Radio Veronica, Radio Noordzee, Mi Amigo, Radio London, Radio Caroline, dat zijn even de meest bekende namen van zeezenders.
En die Herinnert u Zich deze nog.. nog .. nog uitspraak is van het nog steeds draaiende Radio Veronica, begonnen in 1960 op de golflengte 192 meter ook wel 1562 kHz, en in 1972 voor twee jaar over gegaan op 538 meter ofwel 557kHz. [weetje: de huidige naam van het huidige Radio 538 is bedacht aan de spaanse kust met o.a. De heren De Zwart en Harding, op een bestel papiertje stond de frequentie van het oude Veronica, ofwel 538 en daar plaatste de heren puur en alleen Radio bij.]


De officiele zeezender Veronica heeft helaas maar 14 jaar mogen bestaan, hoewel dat wel 14 enorm bewogen jaren waren, neem het maar letterlijk met dat schip op zee.
Dat schip had ook een naam, De Norderney, iedereen spreekt het weer anders uit, het oogt nogal engels of amerikaans. Het schip zelf bestaat nog steeds, het ligt momenteel voor Pampus aan het IJ in Amsterdam.

LEES OOK:   AGENDA: Er is meer te doen in onze Gemeente!

Even een geheim verklappen, voor de mensen die denken dat er 24/7 werd uitgezonden vanaf dat schip.. forget it! Alleen in de warme zomermaanden presteerde vele van de DJ’s het om aan boord te komen en de meest mafste radio te maken, verder werden alle uitzendingen opgenomen vanaf locaties op het vaste land zoals villa Lapershoek in Hilversum, nu al jaren een Hotelketen.
Mocht u het Veronica gevoel door de aderen voelen vloeien, voor ruim 500 euro ben je er een weekje onder de pannen!

Ik kan nog uureennnn door gaan over het verleden van Veronica, en dan bedoel ik met name de zendschip periode.
De tijd daar na vind ik eigenlijk niet zo interessant meer, want dan zie je dat ze vanaf 1974 niet meer uit mogen zenden, en ze op andere manieren zendtijd willen halen, en dat gaat dan in het omroepbestel van de Nederlandse Publieke Omroepen, van C status naar A status en vervolgens na jaren strijden krijgen ze een commercieel station, nu bekend onder de vleugels van Talpa Radio.
Het is maar waar je blij mee bent, ik weet wel zeker dat de makers van het vroegere Veronica niet echt tevreden zijn over het hedendaagse Veronica, ik luister er niet vaak naar, maar ik vind het persoonlijk drie keer niks. Maar dat is mijn mening. Ohh Mag dat wel… Ik doe het gewoon.

Nee ik vertel u dit omdat ik afgelopen zaterdag met onze aller radio collega Piet de Rooij in het RockArt museum was, daar is het verleden van de Popmuziek te vinden, vitrines met van alles over de Golden Earrings, The Rolling Stones, Herman Brood, The Beatles en ga zo maar door, maar ook een hele afdeling gereserveerd voor het oude Veronica, met de oude boordstudio’s en materiaal dat toendertijd gebruikt is op de locatie Lapershoek.

Breaking News, onlangs nog vermeld dat het museum dolgraag een grotere locatie wil hebben, gezien ze veel meer hebben en dat allemaal momenteel in de veel te kleine ruimte niet kunnen laten zien. Het idee was eerst dat ze naar Den Haag zouden gaan, met de muziek geschiedenis van o.a. De Golden Earrings, maar Den Haag gaf een grote stilte toe en weigerde dit exclusieve aanbod.
Nu is Alphen aan den Rijn aan bod, maar ook daar loopt het niet helemaal soepel, eerder gezegd erg stroef, er is te lang over nagedacht en er zit nu een nieuwe raad dus alles wat al bekeken en goedgekeurd was moet nu opnieuw door de raad. De kans dat Alphen de exclusiviteitsrechten gaat krijgen is binnenkort ook verkeken en vervlogen.

Enorm zonde, want momenteel staat dit museum vol met verkoopwaar, in plaats van de echte museumstukken, de hal staat vol met LP’s, EP’s en Singles,.. hartstikke leuk hoor, zeker niks mis mee, maar het feit dat die bakken en dozen staan op de vitrines waar alle museumwaar in zit is wel een enorme zonde. Ofwel plaatsen die een grote ruimte open hebben staan en het museum Rockart een goed hart toe willen dienen, roep ik op om contact op te nemen en in onderhandeling te gaan, want dit museum heeft zo ondertussen wel de A status verdiend, ofwel een veel grotere ruimte!

LEES OOK:   COLUMN: Het Mondkapjes Mysterie deel 32

Ik wens u een fijne luisteruur toe met een heerlijk Hapje en drankje..

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: