Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: Regeltjes zijn er om …

Normaliter zou je zeggen “om te breken”, maar vandaag wil ik het graag hebben over de regeltjes die je gewoon niet moet breken.
Met als thema het heden… ofwel dit jaar, corona crisis.

Er zijn een aantal regels gemaakt, en soms worden die aangepast, en dat wordt dan bekend gemaakt in de wereldberoemde Persco ..en de simpele vraag van de Heren Rutte en De Jonge is, leef deze regels na… houd je er aan tot zover het nodig is.
En natuurlijk begrijp ik dat mensen creatief gaan doen met die regels, met alle begrip, zeker als je naar de financiële kant kijkt, er waren en zijn regels in onder andere theaters wat niet goed uitpakt en zelfs zou kunnen zorgen voor faillissementen!

Dus creatief zijn .. ben ik voor … Maar waarom zouden deze regels gemaakt worden denkt u?
Wil ons kabinet ons plagen? Ons pesten? Ons leven kapot maken? Nee toch?? Lijkt mij zo.. want zeg nu eerlijk, de gene die deze regels verzinnen en plaatsen, moeten er zelf ook aan geloven, nou er is lijkt mij niemand die zichzelf iets ergs aan wil doen en de rest van het land ook,, met een paar uitzonderingen daar gelaten maar die zitten ook niet in de politiek.. scheelt weer.

LEES OOK:   Energiecoaches Geslaagd!

Er zijn nu mensen die beweren het beter te weten, en gaan zoals eerder al eens vermeld “Protesteren en Demonstreren” .. Ze demonstreren in het protest dat ze het niet eens zijn met wat ze demonstreren. Of zo iets.. ben nu al de weg kwijt.
Terug naar die mensen, want hoe kan jij het beter weten dan het virus zelf?
De voorspellingen zijn momenteel dat de kans op een tweede golf erg groot is, zelfs zo groot dat er al valt te zeggen dat die tweede golf gaat komen.
En de waarom vraag zou beantwoord kunnen worden met .. onder andere .. die betweters, die dan maar in het OV gaan zitten zonder mondkapje, die lekker knus tegen de onbekende aan gaan zitten, iedereen omhelzen en knuffelen. En ja het is zomer, het is warm, een minder aangenaam leef klimaat voor het virus, dat klopt.. maar dat wil niet zeggen dat het nu voorbij is.
Het virus is nog aanwezig, kijk maar verder op de wereld, in sommige landen waar alles was vrij gegeven komen ze er nu hard op terug door nog een lockdown in te voeren.
Nu hebben wij geen harde lockdown gehad, maar om nu te zeggen dat we staan te juichen om het nog eens mee te maken… Nee bedankt!

LEES OOK:   COLUMN: Vakantie op maat

Dus al die mensen die nu zo stoer demonstreren, protesteren en denken alles beter te weten … (beter weten … zijn die in de tijdmachine gestapt naar 2022? om te kijken hoe de wereld er toen uitzag ? ) .. A.u.b. aan al die mensen… Wees toch wijs.. Demonstreren en protesteren .. Waar voor?? Natuurlijk er wordt wel naar geluisterd, maar denkt iedereen dat de aanpassingen die nu gedaan zijn, worden gedaan als bepaalde dingen niet zeker zijn?
Ze gaan niet zomaar alle winkels weer open gooien, sportscholen weer open doen, en theaters en evenementen weer volledige toegang geven (zover dit mogelijk is).

Nee mensen, ieder zijn rechten, maar zeker ook zijn plichten, als we dat laatste nu eens na zouden komen, tijdelijk op 1,5 meter zouden leven, maar wel met geniet momenten, en dan eind van het jaar of in de loop van volgend jaar een goed werkend vaccin krijgen toegediend. Dat zou misschien die tweede golf iets meer voorkomen dan hoe we nu te werk gaan.
En ik zeg eerlijk, er zit een enorm verschil tussen het stadse leven en het dorpsleven in onze gemeente, maar ook in een dorp zijn er mensen die het beter denken te weten … beter dan wat?? ik kan het wel 1000x blijven herhalen… niemand weet iets.. we onderzoeken wel, en daar komt een hoop duidelijkheid uit ,… nou ja discussie punt nummer 1000.
Iets wat had kunnen werken in ons land is de Belgische Bubbel, zoek dat maar eens op, op het
inter nette spinnen web.
Nee geniet voor nu lekker in ons eigen landje, op een prachtig plekje op de Veluwe, of dichtbij het strand in Zeeland, of misschien wel op het prachtige schapen wollen Texel. Dat buitenland komt echt nog wel, misschien kom je er wel achter dat Nederland tig keer mooier is … Wie weet…?!

LEES OOK:   COLUMN: Vakantie Pé-ri-kelen

Voor U en nu een gezellig sfeervol uur toegewenst, met een hapje en een drankje en een goed humeur of zo..

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »