Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: Nederland, een bananen republiek?!

Vaak weet ik wel waar ik moet beginnen in een column, maar ik weet niet hoe ik mijn gedachtes momenteel over onze eigen koude kikkerlandje moet beschrijven in max 3 a 4 minuten tijd.

Kort samengevat..
Ik schaam mij soms om in dit land te wonen.
En dan is het natuurlijk als makkelijke tegen reactie… nou dan ga je toch weg… Maar dat is iets te makkelijk gedacht, er zijn hier mensen die ik niet wil verlaten, EN ik laat mij niet weg jagen door de soms oer-domme mens in dit land. Of discrimineer ik nu de OER-mens, die was misschien wel niet dom.. who knows?

Ik zeg u eerlijk, alle demonstraties de afgelopen tijd komen mij de neusgaten uit, en daarbij ook alle re en acties die daarop volgen.
En dan mag er eens een keer niet gedemonstreerd worden dan gaan de apen met bananen spelen … mijn hemel, wie had dat verzonnen om bananen bij het paleis van justitie te plaatsen op een rare manier.
Wie dacht daar de aandacht mee te trekken die ze echt wilde, die hoorde denk ik een aapje trommelen in zijn hoofd opzoek naar … jawel u raad het al… BANANEN!

Zanger Ronnie Ruysdael zong een aantal jaar terug al met andere zanger Rinus en diens opvallend dansende vrouw Romana het bijpassende lied “Eet veel bananen” .. om dat ze GEZOND waren… dus mensen , niet tussen de letters van JUSTITIE plaatsen, maar gepeld en al in uw mond stoppen, daar waren die bananen goed voor.
Wordt Nederland straks misschien wel het gezondste landje , en kunnen we echt naar de Bananen republiek.. ofzo?

LEES OOK:   Hekken en borden omver in Reeuwijk

En eh … kent u die man… die op alles een op en aanmerking heeft, en dan voor de sensatie expres alles op een verkeerde toon vermeld, … nee niet Youp van t Hek, die is niet voor de expres ontstane sensatie tv! Die is puur en natuurlijk zoals altijd zijn mening aan het verkondigen op een .. positieve manier.. denk ik?
Nee ik heb het , niet te missen, uiteraard over dhr J. Derksen, voorheen wonende in Oudewater en werkende voor het tijdschrift VI in Gouda, waar je hem regelmatig over straat kon zien lopen… raar he, ook hij heeft gewoon benen en voeten.
Maar voor de gene die naar VI TV kijken en nog steeds denken dat het super gemeende en realistische tv is… die ligt volgens mij al jaren onder een steen. Dhr Derksen is er persoonlijk niet op uit om mensen onderuit te krijgen, maar zoekt de sensatie wel op, maar dat is al jaren.
Ik stuurde afgelopen week nog een bericht het gezichts boek op met een filmpje waarin je Genee en Derksen ziet, Genee zat in een andere studio dus werd vertoond door middel van een tv scherm, en Derksen zat live in de studio, en werd Genee met zijn opmerkingen een beetje zat, Derksen begon te dreigen met .. “Kijk eens, ik heb hier een afstandsbediening en ik kan jou zo uit zetten.” dat gedreig en grootpraat is al jááááren gaande, want dit was ruim 9 jaar terug! Het moment dat Derksen nog een iets voller gezicht had, en er nog iets florisanter uit zag.

LEES OOK:   COLUMN: Sla vooral NIET je slag, en scoor liever een goal in een voetbaldoel.


Dus als conclussie geniet van het leven.
En als grote tip voor de demonstranten… ga niet demonstreren, maar maak een duidelijk en overzichtelijk pak papier werk waar alle irritaties en dergelijke op vermeld staan, en lever daar een kopie van, aan een tweede kamer lid die ook echt over dat onderwerp gaat. Lukt wel via een zij-luik van de media! Op deze manier kom je snelle to-the-point en naar mijn idee ook sneller naar een akkoord wat iedereen echt wil, en ben je het er niet mee eens, tuurlijk kan je gaan demonstreren, het zal je goed recht zijn.. maar wat bereik je er precies mee?
Niks verkeerds bedoeld, maar Black Lives Matters bewegingen zijn al Jááárrrennnn bezig met demonstreren, en zegt u nu.. wat heeft het tot nu toe precies opgeleverd?
Elke keer komen er weer nieuwe dingen bij, die later weer in een doofpot vallen, en dan nog later weer eens opgerakeld worden.
Excuses, ik ben geen demonstrant maar …. Nou ja trek uw eigen conclussie, niks kwaads bedoeld , maar het komt mn neus en oor gaten nu wel uit!

LEES OOK:   Bas on Air - NIET AFGELAST!

Een ruimdenkende en vooral plezierige uitzending voor u en uw mede mens toegewenst!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »