do. apr 15th, 2021

COLUMN: Nederland, een bananen republiek?!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Vaak weet ik wel waar ik moet beginnen in een column, maar ik weet niet hoe ik mijn gedachtes momenteel over onze eigen koude kikkerlandje moet beschrijven in max 3 a 4 minuten tijd.

Kort samengevat..
Ik schaam mij soms om in dit land te wonen.
En dan is het natuurlijk als makkelijke tegen reactie… nou dan ga je toch weg… Maar dat is iets te makkelijk gedacht, er zijn hier mensen die ik niet wil verlaten, EN ik laat mij niet weg jagen door de soms oer-domme mens in dit land. Of discrimineer ik nu de OER-mens, die was misschien wel niet dom.. who knows?

Ik zeg u eerlijk, alle demonstraties de afgelopen tijd komen mij de neusgaten uit, en daarbij ook alle re en acties die daarop volgen.
En dan mag er eens een keer niet gedemonstreerd worden dan gaan de apen met bananen spelen … mijn hemel, wie had dat verzonnen om bananen bij het paleis van justitie te plaatsen op een rare manier.
Wie dacht daar de aandacht mee te trekken die ze echt wilde, die hoorde denk ik een aapje trommelen in zijn hoofd opzoek naar … jawel u raad het al… BANANEN!

LEES OOK:   Weer een inbraak bij van Dam Brillen in Bodegraven

Zanger Ronnie Ruysdael zong een aantal jaar terug al met andere zanger Rinus en diens opvallend dansende vrouw Romana het bijpassende lied “Eet veel bananen” .. om dat ze GEZOND waren… dus mensen , niet tussen de letters van JUSTITIE plaatsen, maar gepeld en al in uw mond stoppen, daar waren die bananen goed voor.
Wordt Nederland straks misschien wel het gezondste landje , en kunnen we echt naar de Bananen republiek.. ofzo?

En eh … kent u die man… die op alles een op en aanmerking heeft, en dan voor de sensatie expres alles op een verkeerde toon vermeld, … nee niet Youp van t Hek, die is niet voor de expres ontstane sensatie tv! Die is puur en natuurlijk zoals altijd zijn mening aan het verkondigen op een .. positieve manier.. denk ik?
Nee ik heb het , niet te missen, uiteraard over dhr J. Derksen, voorheen wonende in Oudewater en werkende voor het tijdschrift VI in Gouda, waar je hem regelmatig over straat kon zien lopen… raar he, ook hij heeft gewoon benen en voeten.
Maar voor de gene die naar VI TV kijken en nog steeds denken dat het super gemeende en realistische tv is… die ligt volgens mij al jaren onder een steen. Dhr Derksen is er persoonlijk niet op uit om mensen onderuit te krijgen, maar zoekt de sensatie wel op, maar dat is al jaren.
Ik stuurde afgelopen week nog een bericht het gezichts boek op met een filmpje waarin je Genee en Derksen ziet, Genee zat in een andere studio dus werd vertoond door middel van een tv scherm, en Derksen zat live in de studio, en werd Genee met zijn opmerkingen een beetje zat, Derksen begon te dreigen met .. “Kijk eens, ik heb hier een afstandsbediening en ik kan jou zo uit zetten.” dat gedreig en grootpraat is al jááááren gaande, want dit was ruim 9 jaar terug! Het moment dat Derksen nog een iets voller gezicht had, en er nog iets florisanter uit zag.

LEES OOK:   BOV moet activiteitenschema 2020 herzien


Dus als conclussie geniet van het leven.
En als grote tip voor de demonstranten… ga niet demonstreren, maar maak een duidelijk en overzichtelijk pak papier werk waar alle irritaties en dergelijke op vermeld staan, en lever daar een kopie van, aan een tweede kamer lid die ook echt over dat onderwerp gaat. Lukt wel via een zij-luik van de media! Op deze manier kom je snelle to-the-point en naar mijn idee ook sneller naar een akkoord wat iedereen echt wil, en ben je het er niet mee eens, tuurlijk kan je gaan demonstreren, het zal je goed recht zijn.. maar wat bereik je er precies mee?
Niks verkeerds bedoeld, maar Black Lives Matters bewegingen zijn al Jááárrrennnn bezig met demonstreren, en zegt u nu.. wat heeft het tot nu toe precies opgeleverd?
Elke keer komen er weer nieuwe dingen bij, die later weer in een doofpot vallen, en dan nog later weer eens opgerakeld worden.
Excuses, ik ben geen demonstrant maar …. Nou ja trek uw eigen conclussie, niks kwaads bedoeld , maar het komt mn neus en oor gaten nu wel uit!

LEES OOK:   COLUMN: Twee Emmertjes water halen...

Een ruimdenkende en vooral plezierige uitzending voor u en uw mede mens toegewenst!

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: