Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: We mogen weer iets meer .. deel 101..

We mogen weer iets meer… kent u die uitdrukking, We mogen weer iets meer..
Elke keer als er een pers conferentie is geweest worden deze woorden uitgesproken.
En ja uiteraard het is ook wel zo, want u zult het zo wel horen in de Regio Uitagenda, die is weer ietsje meer gevuld, ook al zit er nog altijd een covid-randje aan.

Het Covid-randje, net zo’n gevoels randje als bij een rouw-envelop.

Maar, we mogen weer iets meer, en dat merk ik op door het nieuws… we praten weer over andere dingen dan dit nare virus.
We kunnen blijkbaar weer demonstreren.. hoewel dit wel bijna het extreemste voorbeeld is om zeker niet te doen in deze tere tijden. Maar het nieuws stond bommetje vol door Black Lives Maters! Mensen vlogde, Blogde en Appte er over, elke nieuws app stond er vol mee, want Amsterdam oh Amsterdam waar en met name wanneer, waarom, en hoe ging het toch zo erg de fout in. De burgemeester, of beter burger-meesteres, of burgermoeder stond nota bene zelf tussen het demonstrerende publiek, met een smile on her face en zonder mondkapje.
Kijk je mag een hoop zeggen van die demonstranten, en dat ze zelf ook fout deden is duidelijk, maar vele hadden wel gedacht aan dat mondkapje … Ja hoor ik u denken, dat heeft een hoop nut, als ze elkaar aanraken op welke manier dan ook dan zou het virus ook over kunnen springen…
Geen mening., ik hou me stil.
En dan nog niet te spreken over het heen en weer geapp tussen Grapperhaus en Halsema.

LEES OOK:   Liveblog: Bas On Air 10-03-2020


Dat is deel 1 van “we mogen weer iets meer”,
Ook lokaal merk je langzaamaan dat de nieuwsgaring weer vooruit gaat, dat er meer is als stilstaan bij een virus. Misschien moeten we het juist helemaal geen aandacht meer geven?? Of puur alleen medisch waar (hoog)-nodig is!?


U hoort het straks tijdens de regio uitagenda, de zwembaden gaan weer open, natuurlijk wel met aangepaste regels, maar dat is logisch. Ook het Evertshuis stelt zich weer open voor kunst exposities, zeker eens het kijken waard, en kwekerijen zetten excursies op, het streekmuseum Reeuwijk gaat weer open, en zijn nu druk bezig met aanpassingen zodat iedereen op zijn gemak en met veel plezier het museum rond kan gaan.
Nee mensen, we zitten niet stil, we zijn een nuchter landje en houden van aanpakken en doorgaan, niet stil staan bij het verleden.
Dat is ook te merken aan de Horeca die per 1 juni ook weer open mochten, hoewel 1 juni , 2e pinksterdag niet echt een gedroomde dag was, maar volgens mij viel alles al met al nog erg mee.
Zoals ze in de cijfers zeggen, we gaan het rond 14 juni zien.

LEES OOK:   AGENDA: Zeilproeverij

Ik ben erg benieuwd, en ik denk menig luisteraar ook wel, wat de volgende stappen worden, en wanneer alles weer “als normaal” gaat worden, ben bang dat het normaal wat wij gewend waren nog wel even op zich laat wachten, of misschien nooit meer hetzelfde zal worden, je kijkt toch nog even extra om als er iemand hoest, proest, niest of snottert, ook al heeft die gene zeer waarschijnlijk niks, en is het gewoon een lentese keel neus of oor kriebel.


Ik stel voor, geniet van het leven, nu nog even op een bepaalde afstand van elkander, lekker in de achtertuin, of geniet op vakantie in eigen land, voor uw tentje, met uitzicht op een riviertje, een mooi bos of … een paar bloemen, planten en stenen… Wat u wil, zolang u maar kan genieten met gepaste maatregels.
Veel plezier en een glaasje Sjampoepel erbij!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »