Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: Vakantie op maat

Later in dit programma komt er een nieuwsbericht naar voren over “Vakantie op maat, in deze Coronatijd”

En een paar weken terug hadden we het hier ook al over in de Muziek Experts, het wordt namelijk ook niet echt praktisch gemaakt om leuk op vakantie te gaan.

Uche, ik denk heel vaak dubbelzijdig, want aan de ene kant denk ik … Maar goed ook, we zaten niet voor niks in een intelligente Lockdown, willen we nog meer besmettingen en doden erbij?
Aan de andere kant denk ik ook wel weer … Ach vakantie in eigen land kan ook heel gezellig zijn.
Zeker met het weer van de afgelopen tijd!

Ik zou erg graag in de richting van mijn ouders willen, in Zeeland om daar op een camping te genieten van natuur, zon , zee, strand, eventueel een terrasje op gepaste afstand (houden).
Helaas is dit momenteel niet volledig mogelijk… misschien wel even een fijn onderwerp… kamperen, want wat kan er nu nog wel en wat niet.
Als de camping open is dan kan je je tent, caravan of vouwwagen kwijt op een plek die minstens 1,5 meter afstand heeft van de volgende… ik zeg u, als het zo hutje op mutje geplaatst wordt dan zou ik niet eens naar die camping willen, de camping waar ik het over heb genaamd Agri-Nova, heeft veldjes waar je met max 3 op een VELD staat, daar zit soms 10 meter tussen dat je niemand om je heen hebt, en soms heb je een heel veld voor jezelf.
Ofwel het nieuwe 1,5 meter kamperen moet op dit soort campings no problem zijn!

LEES OOK:   Start inspraak ontwerp-projectplan Meijevliet

Wat betreft eten en drinken dat moet ook nog geen gigantisch probleem zijn, je voedsel haal je gewoon bij de (lokale) super, of eventueel bij wat lokale winkels als een lokale slager, een lokale bakker, een lokale groente boer, en eventueel een vishandeltje om de hoek, ik noem maar wat.
Het bereiden van je eten moet ook nog redelijk gaan, vaak heb je hier een gasfles voor nodig en die kunnen gewoon ge en verkocht worden, aansluiting en klaar is kees, of wie er ook mee bezig is.

Nou ja het eten nuttigen, daar heb je een tafel en wat stoelen voor nodig, hier zou je kunnen denken dat je 1,5 meter van elkaar af moet kunnen zitten, nou ja ook geen probleem, en als je in hetzelfde gezin woont dan hoeft dat niet eens.
Het enige minpunt komt om het hoekje kijken als je denkt “NA” het eten.
Momenteel zijn namelijk de toilet gebouwen nog niet toegankelijk. De enige optie die er is, is een chemisch toilet plaatsen. Veel caravans en campers hebben dat al in gebouwd, maar een simpele tent of simpele caravan helaas niet. Die zouden dan bijvoorbeeld een apart opberg tentje moeten aanschaffen waar ze de toilet in plaatsen, niet echt een fijn idee, maar je moet in mogelijkheden denken! En de grote boodschap is in dit soort toiletjes niet super fijn.
Wetende dat je aan het einde van het lange verhaal ook de tank van je toilet moet legen, en dat is dan weer een extra puntje, kan dit of kan dit niet.
Sommige campings hebben hiervoor namelijk een apart punt IN het toilet gebouw, als dit zo is, dan is er een nog groter probleem ontstaan, dan zou je bij de campinghouder zelf naar de WC moeten gaan… en dat lijkt mij niet bepaald de bedoeling. Gelukkig is bij een hoop campings een aparte plaats voor het legen van je chemisch toilet, buiten het toilet gebouw om, voor deze campings gaan we dus naar de fase “WELKOM BEZOEKERS” , plaats uw kampeer voorziening op het veld, houd minstens 100 meter ruimte tussen elkaar, schroef een fles wijn open, schenk dit in een net iets te wiggel waggelig camping wijnglaasje, plaats daar nog een bordje met kaas, worst en wat groentjes bij, en u bent voorbereid op enorm veel KAMPEER GENOT!

LEES OOK:   Werkzaamheden: Fietsers krijgen voorrang op fietspad Broekveldselaan

Ziet u mij snel op een camping? Ofwel, hoort u binnenkort het echte zeeuwse geluid op uw radio, ik weet het eerlijk gezegd nog niet. Het ligt aan de omstandigheden.
Ik heb en wil niet zo’n chemisch toiletje… met een toilet rol de camping over is voor mij geen probleem, want als jij dat moet doen, moet je je maar indenken dat de ander dat ook moet doen, dus ziet het er raar uit… misschien, maar ach, nodig is het wel!
Hygienne voor alles! … Enneh, nog even een kleine side note.. De douches zijn uiteraard ook niet toegankelijk… hoe los je dat op? Nou ja voor veel problemen zijn oplossingen, ik geniet nu wel in mn tete a tete op Playa del Balko-netje, met een flesje Sjampoepel en een plankje met luxe snackwaren erbij!
Tot over de corona Kilos, geniet van de zon, nu hij er nog is!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »