ma. mei 17th, 2021

COLUMN: Het Mondkapje

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Ik ga beginnen aan momenteel het meest mysterieuste product dat er rondgaat voor dagelijks gebruik.

Namelijk “het mondkapje”, mondmasker ook wel genoemd.
Het is goed te vergelijken met afzetlint, bedenk ik mij net, je mag er niet langs, maar een sprong en je bent er overheen.
Bij het mondkapje is het dan, je moet m wel op, maar eigenlijk ook nu pas, en helpen doet het toch niet, vooral als je m verkeerd af doet helpt het niet.

Ik las op voorbereiding van dit programma ook de regels die op ons station gedrukt staan, dat men in de trein, en elk ander OV middel nu plots ook een mondkapje moet dragen.
Mijn vraag… en die is al vaker gesteld.. waarom dan nu pas? Of beter nog ,, waarom nu wel, terwijl er eerst van alle kanten, hoeken en gaten vermeld wordt dat het onnozel is om een mondkapje te dragen.


Ten eerste laten we eens kijken hoe komen we aan een goedgekeurd maar vooral NIET medisch mondkapje. De consumentenbondis dit al voor ons aan het uitzoeken geweest, en daaruit blijkt dat het niet de vraag is “HOE” kom ik er aan maar meer “Waar wordt ik niet enorm belazerd, ivm de giga hoge woekerprijzen”

LEES OOK:   40-jarige man overleden in woning in Bodegraven

Ik weet nog goed toen net de eerste besmetting was zat ik meer voor de grap online te zoeken op mondkapjes, ik kon toen ,, en nu baal ik dat ik het niet gedaan heb, voor 11 euro 50 mondkapjes kopen. Dat zou ongeveer tussen de 20 en 25 cent uitkomen, ter vergelijking nu, het minimum wat je per kapje betaald is 0,40, dat is nog super goedkoop, want het hoogste bedrag dat ik nu kan vinden is 1,51 per WEGWERP kapje, dus niet een wasbaar en herbruikbaar kapje, die beginnen pas bij ongeveer 5 euro per stuk, en om eerlijk te zijn, ik gebruik dan liever een wegwerp kapje, want dan weet ik zeker “Weg is weg” , bij die wasbare is het nadeel als je ze niet goed gebruikt, geen goede filter erin hebt zitten en ze niet goed en heet genoeg wast, heb je er daadwerkelijk helemaal nul komma nul niks aan.
Heel belangrijk is dat je ze minstens op 60 graden moet wassen, terwijl veel mensen nu op 30 of 40 graden wassen, dat houd al in dat je voor een paar mondkapjes een was moet draaien van 60 graden, dank u voor het water en stroom verspilling… Nou ja je zou je beddengoed er bij kunnen doen…

LEES OOK:   ‘Evertshuis Interviewt’ gaat op herhaling [BR6]

Even terug op de prijzen want daar vlieg ik nu overheen, natuurlijk is de goedkoopste type mondkap niet hetzelfde als de duurste. De goedkoopste is echt simpel op en af en weg ermee.

De duurdere variant heeft dan weer een ingebouwd filter, zit fijner en daar heb je wel iets meer aan.
Ik zie sommige mensen ook een simpel klusmasker, c’est posible maar dan niet in het OV.

En dan moeten we ook nog opletten dat we niet met een medisch kapje oplopen… eh even een vraagje… als die kapjes die ik voorbij zie komen, lijken toch erg veel op een medisch kapje… waar zit hem het verschil dan in??? ..
Tevens zit er ook nog een maximum op de verkoop van die kapjes, bij sommig zie ik 20 staan en bij andere weer 25, maar er worden ook gewoon setjes van 50 verkocht.. Beetje vaag verhaal.
Als ik nu dus 20 of 25 koop, morgen weer en overmogen weer… wie gaat mij dan tegen houden dat ik iets verkeerd doe, want het is maximaal 20 of 25 per keer… Nou ja rare verhalen ontstaan er op zo’n product dat is duidelijk.

Ik heb mijn mondkapjes al ingekocht, maar toch blijf ik heel erg voorzichtig, een tweede golf kan zo op komst zijn, en ach mensen ga lekker in je achter tuin zitten met een flesje fris of bier of wijn of wat ook, en een opblaasbadje met wat zand er om heen, opblaas palmboom erbij, lekkere relax muziek van uw eigen Bas On Air op BR6 erbij… Wat wil je nog meer… Ja een zonnetje, nou die krijgt u de komende week wel.
Liever thuis genieten dan onnodig risico lopen.

LEES OOK:   Liveblog: Bas On Air 10-03-2020

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: