Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: Van Koningsdag naar Woningsdag

Heeft u een fijne Kooo… nee sorry Woningsdag gehad?
Het klinkt bijna hetzelfde, maar het is de ver-coronaieseerde versie op Koningsdag.
Je moet thuis blijven, de Koning bleef dat tenslotte ook, dus er was toch geen bal aan….
Nou ja ik had erg het idee dat het de laatste tijd meer ging om het zuipen, uitgaan, en kleedjesmarkt dan om de Koning die één of meerdere plaatsen tegelijkertijd bezocht..
….Kijk Max.. ik sta met één voet in Bodegraven en de ander in Reeuwijk, zou hij hier op de plaatsgrens kunnen zeggen.
Hebben we dat ook gelijk gehad. En omhoog ging de heli om door te gaan naar het paleis.

Heb ik iets met Koninginne… ehh Konings.. nee Woningsdag? ..
Woningsdag was voor mij niet anders als alle andere woningsdagen, mijn woning heb ik van top tot teen nu wel gezien, maar we zetten voort! Er zijn nog wat minitieuse kleine gaatjes die ik nog niet gezien heb, dus die ga ik nog eens nader beoordelen en inspecteren.

LEES OOK:   COLUMN: We mogen weer iets meer .. deel 101..

Maar even zonder dollen, woningsdag.

Zou opzich heel leuk kunnen zijn, want hoe moeilijk is het om de activiteiten rondom Koningsdag ook thuis te doen, Koekhappen, kan thuis, Ezeltje prik, auu,, kan thuis, Uitleggen hoe de lokale kaas gemaakt wordt, kan thuis… en zingen… kan sowieso thuis.
Een heel goedkope koningsdag variant voor de inwoners van ons land, maar een hele dure voor de ondernemer.. en niet alleen de horeca ondernemer lijd hieronder, ook de lokale ondernemer die zijn of haar kraampje altijd buiten had staan, omdat zijn onderneming aan de rand van de gemeente zit, of de ijsboer die even heen en weer reed met zijn ijscokar. Tingelinglingling hier ben ik weer.
Kachingpingping, daar ga ik weer.

Heerlijk weer was het in ieder geval wel, en als je dan kijkt, vandaag donkere wolken en regen.. alsof het erop gemaakt was… helaas dat dus niks door ging, althans niet voor op “tv” thuis ging alles feestelijk door.

Laten we heel eerlijk zijn, hoe jammer het ook is voor de ondernemer, maar voor de Koningsdag bezoeker is het dit jaar een stuk goedkoper.

De discussie… wat wil de Koning nog even daar gelaten.
Als een gemiddelde hollander zijn verjaardag viert dan komt er even wat familie op bezoek, hoewel dat ook steeds meer uitzondering is, en als die weg zijn buik jij uit, of ga je met vrouw en/of kind of meervoud naar een overluxe restaurant. Oh nee dat kan ook niet meer,, nou ja dan maak je je eigen luxe restaurant aan huis.

LEES OOK:   Eind 2021 meer duidelijk over aardgasvrij maken van wijken

Maar de koning als die jarig is, MOET hij dus één of meer plaatsen tegelijkertijd bezoeken, en daar gaan koekhappen, ezeltje prik spelen, allerlei lokale lekkernijen proeven, informatie krijgen over lokale gewoontes, monumenten en zangkunsten. En dat dan in regen of met zoals gister zonnige weer, dat veraangenaamt alles iets.
Ik zou helemaal gek worden, en denk ook dat de koning, op bepaalde verplichtingen die hij toch wel had, best blij zal zijn niet aan al die verplichtingen geplaatst door het hele land hoeft mee te doen.

Leve de Koning … hoezeee!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »