do. apr 15th, 2021

COLUMN: Van Koningsdag naar Woningsdag

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Heeft u een fijne Kooo… nee sorry Woningsdag gehad?
Het klinkt bijna hetzelfde, maar het is de ver-coronaieseerde versie op Koningsdag.
Je moet thuis blijven, de Koning bleef dat tenslotte ook, dus er was toch geen bal aan….
Nou ja ik had erg het idee dat het de laatste tijd meer ging om het zuipen, uitgaan, en kleedjesmarkt dan om de Koning die één of meerdere plaatsen tegelijkertijd bezocht..
….Kijk Max.. ik sta met één voet in Bodegraven en de ander in Reeuwijk, zou hij hier op de plaatsgrens kunnen zeggen.
Hebben we dat ook gelijk gehad. En omhoog ging de heli om door te gaan naar het paleis.

Heb ik iets met Koninginne… ehh Konings.. nee Woningsdag? ..
Woningsdag was voor mij niet anders als alle andere woningsdagen, mijn woning heb ik van top tot teen nu wel gezien, maar we zetten voort! Er zijn nog wat minitieuse kleine gaatjes die ik nog niet gezien heb, dus die ga ik nog eens nader beoordelen en inspecteren.

LEES OOK:   Het Weerbericht 25022020

Maar even zonder dollen, woningsdag.

Zou opzich heel leuk kunnen zijn, want hoe moeilijk is het om de activiteiten rondom Koningsdag ook thuis te doen, Koekhappen, kan thuis, Ezeltje prik, auu,, kan thuis, Uitleggen hoe de lokale kaas gemaakt wordt, kan thuis… en zingen… kan sowieso thuis.
Een heel goedkope koningsdag variant voor de inwoners van ons land, maar een hele dure voor de ondernemer.. en niet alleen de horeca ondernemer lijd hieronder, ook de lokale ondernemer die zijn of haar kraampje altijd buiten had staan, omdat zijn onderneming aan de rand van de gemeente zit, of de ijsboer die even heen en weer reed met zijn ijscokar. Tingelinglingling hier ben ik weer.
Kachingpingping, daar ga ik weer.

Heerlijk weer was het in ieder geval wel, en als je dan kijkt, vandaag donkere wolken en regen.. alsof het erop gemaakt was… helaas dat dus niks door ging, althans niet voor op “tv” thuis ging alles feestelijk door.

Laten we heel eerlijk zijn, hoe jammer het ook is voor de ondernemer, maar voor de Koningsdag bezoeker is het dit jaar een stuk goedkoper.

De discussie… wat wil de Koning nog even daar gelaten.
Als een gemiddelde hollander zijn verjaardag viert dan komt er even wat familie op bezoek, hoewel dat ook steeds meer uitzondering is, en als die weg zijn buik jij uit, of ga je met vrouw en/of kind of meervoud naar een overluxe restaurant. Oh nee dat kan ook niet meer,, nou ja dan maak je je eigen luxe restaurant aan huis.

LEES OOK:   Picnic verkoopt straks ijs van De zoete inval uit Bodegraven

Maar de koning als die jarig is, MOET hij dus één of meer plaatsen tegelijkertijd bezoeken, en daar gaan koekhappen, ezeltje prik spelen, allerlei lokale lekkernijen proeven, informatie krijgen over lokale gewoontes, monumenten en zangkunsten. En dat dan in regen of met zoals gister zonnige weer, dat veraangenaamt alles iets.
Ik zou helemaal gek worden, en denk ook dat de koning, op bepaalde verplichtingen die hij toch wel had, best blij zal zijn niet aan al die verplichtingen geplaatst door het hele land hoeft mee te doen.

Leve de Koning … hoezeee!

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: