ma. mei 17th, 2021

COLUMN: De Haastcultuur, een cursus onthaasten

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelooflijke haast.
We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, Opstaan En weer doorgaan…

De tekst uit een het nummer “Opzij” van Herman van Veen..
Een zeer passende tekst voor deze tijden en toch ook weer niet.

Aan de ene kant willen we alles graag snel, we willen snel weer alle vrijheid hebben want zonder .. zouden we zogenaamd … niet kunnen. Het bewijs is hier, we kunnen zonder bepaalde dingen, alleen het is erg afwennen, tja..

We hebben in ene veel meer tijd voor dingen die we nooit zagen als iets leuks of interessants.
Ik heb wat plantjes gekregen, en ben die spontaan in alle rust in potjes en balkonbakken gaan zetten, werd er, zeker met het weer van vorige week, erg blij, vrolijk en opgewekt van.
Met alle enthousiasme van dien was ik zelfs zo druk bezig dat ik dan weer niet doorhad hoe een klieder zooi ik er van maakte.. maar het voordeel… ik had tijd zat, dus opruimen was nu geen probleem.

TIJD ZAT… ja dat hebben we ook, hoe raar het ook klinkt, maar we hebben TIJD ZAT!
Niet vergeten dat er ook een hoop mensen zijn die werken en die ook hard nodig blijken te zijn of gewoon echt zijn in deze barre tijden.
Ik kwam op dit onderwerp door een bericht wat ik zag over PostNL, dit bedrijf heeft de afgelopen weken een veelvoud aan pakketten binnen gekregen die uiteraard verzonden moeten worden.
Maar oh wat zou het fijn zijn, als elke webshop een optie had om te kiezen voor “GEEN HAAST” , of “LEVER MAAR AF WANNEER HET LUKT” , want dan zouden al die post en pakketten bezorgers een enorme last van hun schouders kunnen halen. Beste Pakket bezorger, ik vind het niet erg dat mijn pakketje een dag of misschien twee dagen later komt. Ik heb toch tijd zat, ik zit non-stop thuis en wachten doe ik toch de hele dag wel, wachten tot er weer iets leuks voorbij komt in mijn grenzeloze gedachte, tot dat mijn brein weer een brouwsel maakt van fantas…tische iedeen, bijvoorbeeld, maak eens wat vormgeving voor een radio zender genaamd BR6.

LEES OOK:   AGENDA: Gouds Comedy Café

Mijn tijd verdoe ik goed hoor, want anders was dit programma er ook niet.\

Maar back to bussines, ofwel back to de post en pakketten bezorger in het algemeen, maar met name aan de bedrijven waar deze post en pakketten bezorgers werken.. .. Overhaast uw medewerkers niet, laat ze niet moeten rennen om maar hun pakketjes op tijd de bezorgen, onthaast u zelf vooral ook.. ik denk dat ruim 70 procent van de nuchtere Hollanders het totaal niet erg vind als hun pakketje morgen komt in plaats van vandaag, of misschien pas over een paar dagen?


Nogmaals aan de webshops een tip, zorg voor de optie wanneer je iets bezorgd wil hebben, ik kan best begrijpen dat er bepaalde producten zijn die je het liefst a la minute zou willen hebben, bijvoorbeeld gezondheids en genezings producten, maar dat ene spel, die ene stofzuiger, of het snoepje van de week van bedrijf X, Y of Z, dat kan wel één of meer dagen wachten.

Onthaast u mensen, het is lekker weer, het zonnetje schijnt, en u gaat lekker in uw tuintje of op uw balkon zitten, zet een tafel naast u met een heerlijk drankje, en zoals ik vorige week al zei, zet een bak met water neer en leg daarvoor een berg zand, zodat u zich in uw fantasie toch nog een beetje aan het strand waant. Zonnebril op, kortebroek aan, lekker relaxen.

LEES OOK:   "Wat mij opviel": Lockdown na extreme drukte

Heee er zit een knop op je TeeVee, die helpt je zomaar uit de puree…

Eten om negen uur savonds? Why Not? Geniet tot zons ondergang van de buiten natuur in uw tuin of op uw balkon, en na zons ondergang maakt u uw eten klaar, kijkt u TV of luistert u Radio…

Voor nu hoort u heerlijke muziek, nemen we een duik in het Eurovisie Songfestival van dit jaar wat niet volledig plaatsvind en van de voorgaande jaren, en liggen we even helemaal krom om een heerlijk luchtig stukje cabaret. En aan het eind hoort u mij nog eens met een stukje infomatief omtrent het rooster de radio programma’s , en wat u dan in één van die programma’s zou kunnen treffen… Ik ga er zelfs luchtig van praten….. Ge – en Niet! Desnoods online met uw Mate(n)

LEES OOK:   04-08-2020 - NON-STOP MUZIEK!

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: