Bas On Air, Plof neer op je bank!

COLUMN: De Haastcultuur, een cursus onthaasten

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelooflijke haast.
We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, Opstaan En weer doorgaan…

De tekst uit een het nummer “Opzij” van Herman van Veen..
Een zeer passende tekst voor deze tijden en toch ook weer niet.

Aan de ene kant willen we alles graag snel, we willen snel weer alle vrijheid hebben want zonder .. zouden we zogenaamd … niet kunnen. Het bewijs is hier, we kunnen zonder bepaalde dingen, alleen het is erg afwennen, tja..

We hebben in ene veel meer tijd voor dingen die we nooit zagen als iets leuks of interessants.
Ik heb wat plantjes gekregen, en ben die spontaan in alle rust in potjes en balkonbakken gaan zetten, werd er, zeker met het weer van vorige week, erg blij, vrolijk en opgewekt van.
Met alle enthousiasme van dien was ik zelfs zo druk bezig dat ik dan weer niet doorhad hoe een klieder zooi ik er van maakte.. maar het voordeel… ik had tijd zat, dus opruimen was nu geen probleem.

TIJD ZAT… ja dat hebben we ook, hoe raar het ook klinkt, maar we hebben TIJD ZAT!
Niet vergeten dat er ook een hoop mensen zijn die werken en die ook hard nodig blijken te zijn of gewoon echt zijn in deze barre tijden.
Ik kwam op dit onderwerp door een bericht wat ik zag over PostNL, dit bedrijf heeft de afgelopen weken een veelvoud aan pakketten binnen gekregen die uiteraard verzonden moeten worden.
Maar oh wat zou het fijn zijn, als elke webshop een optie had om te kiezen voor “GEEN HAAST” , of “LEVER MAAR AF WANNEER HET LUKT” , want dan zouden al die post en pakketten bezorgers een enorme last van hun schouders kunnen halen. Beste Pakket bezorger, ik vind het niet erg dat mijn pakketje een dag of misschien twee dagen later komt. Ik heb toch tijd zat, ik zit non-stop thuis en wachten doe ik toch de hele dag wel, wachten tot er weer iets leuks voorbij komt in mijn grenzeloze gedachte, tot dat mijn brein weer een brouwsel maakt van fantas…tische iedeen, bijvoorbeeld, maak eens wat vormgeving voor een radio zender genaamd BR6.

LEES OOK:   AANKONDIGING MUZIEK EXPERTS 10-03-2020

Mijn tijd verdoe ik goed hoor, want anders was dit programma er ook niet.\

Maar back to bussines, ofwel back to de post en pakketten bezorger in het algemeen, maar met name aan de bedrijven waar deze post en pakketten bezorgers werken.. .. Overhaast uw medewerkers niet, laat ze niet moeten rennen om maar hun pakketjes op tijd de bezorgen, onthaast u zelf vooral ook.. ik denk dat ruim 70 procent van de nuchtere Hollanders het totaal niet erg vind als hun pakketje morgen komt in plaats van vandaag, of misschien pas over een paar dagen?


Nogmaals aan de webshops een tip, zorg voor de optie wanneer je iets bezorgd wil hebben, ik kan best begrijpen dat er bepaalde producten zijn die je het liefst a la minute zou willen hebben, bijvoorbeeld gezondheids en genezings producten, maar dat ene spel, die ene stofzuiger, of het snoepje van de week van bedrijf X, Y of Z, dat kan wel één of meer dagen wachten.

Onthaast u mensen, het is lekker weer, het zonnetje schijnt, en u gaat lekker in uw tuintje of op uw balkon zitten, zet een tafel naast u met een heerlijk drankje, en zoals ik vorige week al zei, zet een bak met water neer en leg daarvoor een berg zand, zodat u zich in uw fantasie toch nog een beetje aan het strand waant. Zonnebril op, kortebroek aan, lekker relaxen.

LEES OOK:   “WAT MIJ OPVIEL”: De Tweede Wereldoorlog Herdenken, blijkt lastiger dan gedacht!

Heee er zit een knop op je TeeVee, die helpt je zomaar uit de puree…

Eten om negen uur savonds? Why Not? Geniet tot zons ondergang van de buiten natuur in uw tuin of op uw balkon, en na zons ondergang maakt u uw eten klaar, kijkt u TV of luistert u Radio…

Voor nu hoort u heerlijke muziek, nemen we een duik in het Eurovisie Songfestival van dit jaar wat niet volledig plaatsvind en van de voorgaande jaren, en liggen we even helemaal krom om een heerlijk luchtig stukje cabaret. En aan het eind hoort u mij nog eens met een stukje infomatief omtrent het rooster de radio programma’s , en wat u dan in één van die programma’s zou kunnen treffen… Ik ga er zelfs luchtig van praten….. Ge – en Niet! Desnoods online met uw Mate(n)

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »