zo. mrt 7th, 2021

Start inspraak ontwerp-projectplan Meijevliet

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Om de afvoer van overtollig water in de Meijevliet te verbeteren is het waterschap van plan om een deel van de Meijevliet te verbreden. Daarnaast wil het waterschap langs de Meijevliet een nieuwe natuurvriendelijke oever aanleggen over een lengte van 2,5 kilometer. Deze plannen staan beschreven in het ontwerp-projectplan ‘Verbreding en NVO Meijevliet’.

Het projectplan ligt van 13 april t/m 22 mei ter inzage. Belanghebbenden kunnen in deze periode een reactie op de plannen indienen.

Een natuurvriendelijke oever is een geleidelijk aflopende overgang van land naar water. In zo’n oever is er meer ruimte voor planten en dieren om te schuilen en zich voort te planten. Natuurvriendelijke oevers dragen zo bij aan een goede waterkwaliteit en het verbeteren van de biodiversiteit. Onderdeel van de plannen is ook de aanleg van vispassage tussen de Meijevliet en de Dwarswetering Noordzijderpolder.

LEES OOK:   AGENDA: Zeilproeverij

In het ontwerp is rekening gehouden met de cultuurhistorische kade, die langs de Meijevliet ligt. De natuurvriendelijke oever wordt voor een groot deel parallel aan de Meijevliet gelegd, waardoor de landschappelijke waarde van de kade versterkt wordt. De eigenaren van de (aangrenzende) percelen zijn geïnformeerd over en betrokken bij het ontwerp.

Inspraak
Alle maatregelen staan beschreven in het ontwerp projectplan. Dit plan en de bijlagen zijn vanaf 13 april 2020, voor een periode van zes weken, via de website, www.hdsr.nl/actueel in te zien. In verband met de corona-crisis kan het plan niet op het hoofdkantoor van het waterschap worden ingezien. Tot en met 22 mei kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen bij het waterschap en sturen naar Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten. Mailen kan ook naar arjan.koerhuis@hdsr.nl.

LEES OOK:   Bericht van onze burgemeester

Meer informatie
Voor een inhoudelijke toelichting op de plannen, kunt u een (telefonische) afspraak maken met
Arjan Koerhuis, T: (06) 2709 0545 of
E-mail: arjan.koerhuis@hdsr.nl

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Nieuwste Columns

Regio Uitagenda
februari

maart 2021

april
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st maart
Geen evenementen
Events for 2nd maart
Geen evenementen
Events for 3rd maart
Geen evenementen
Events for 4th maart
Geen evenementen
Events for 5th maart
Geen evenementen
Events for 6th maart
Geen evenementen
Events for 7th maart
Geen evenementen
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th maart
Geen evenementen
Events for 9th maart
Geen evenementen
Events for 10th maart
Geen evenementen
Events for 11th maart
Geen evenementen
Events for 12th maart
Geen evenementen
Events for 13th maart
Geen evenementen
Events for 14th maart
Geen evenementen
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th maart
Geen evenementen
Events for 16th maart
Geen evenementen
Events for 17th maart
Geen evenementen
Events for 18th maart
Geen evenementen
Events for 19th maart
Geen evenementen
Events for 20th maart
Geen evenementen
Events for 21st maart
Geen evenementen
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd maart
Geen evenementen
Events for 23rd maart
Geen evenementen
Events for 24th maart
Geen evenementen
Events for 25th maart
Geen evenementen
Events for 26th maart
Geen evenementen
Events for 27th maart
Geen evenementen
Events for 28th maart
Geen evenementen
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th maart
Geen evenementen
Events for 30th maart
Geen evenementen
Events for 31st maart
Geen evenementen
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: