wo. mrt 3rd, 2021

‘Verhalen om nooit te vergeten’ over de Tweede Wereldoorlog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

De provincie vraagt kinderen in heel Zuid-Holland om hun grootouders, of anderen die de oorlog hebben meegemaakt, digitaal te interviewen en hun bijzondere verhaal te verwerken in een video. Juist in een periode waarin ouderen alleen zijn en geen bezoek mogen ontvangen, zijn dit soort waardevolle contactmomenten belangrijk.

“Ik wil alle kinderen in Zuid-Holland vragen om hier aan mee te doen”, aldus Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. “Het is op dit moment heel lastig om bij je opa en oma op bezoek te gaan. Maar met Skype, Whatsapp en de telefoon kun je ze toch nog zien en spreken. Vraag eens aan ze of ze een herinnering met je willen delen en maak daar een mooi filmpje van. Zo krijgen we verhalen om nooit te vergeten.”

In het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert, wordt iedereen door de crisis rondom het coronavirus bewust van ingeperkte vrijheid. Dit laat zien hoe belangrijk het is om vrijheid te blijven herdenken, vieren en koesteren.

LEES OOK:   Controle illegale huisvesting

De provincie heeft alle basisscholen in Zuid-Holland de materialen om hieraan mee te doen aangeboden. Het kan een educatieve thuiswerkopdracht zijn voor kinderen in een periode van digitaal onderwijs. Kinderen kunnen hun grootouders bellen, appen of vragen om hun verhaal op te schrijven in een brief.

Daarna mogen ze alle middelen die ze kunnen bedenken, gebruiken om dit verhaal vorm te geven in een video van maximaal 2 minuten. Denk aan een stopmotionanimatie met knuffels, een fotopresentatie of een getekend verhaal! Vervolgens kunnen kinderen hun video’s op hun eigen YouTube kanaal uploaden met in de titel #verhalenomnooittevergeten. De provincie verzamelt deze video’s op het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Inzenden om kans te maken op een prijs kan t/m 30 april.

De provincie Zuid-Holland is dit jaar gastprovincie en start zo een traditie met het maken van een verzameling van bijzondere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, gezien door de ogen van kinderen. Het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’ zal doorgegeven worden aan de volgende gastprovincie van de 5 mei-viering zodat we samen bouwen aan een collectief geheugen. Verhalen die nooit vergeten mogen worden.

LEES OOK:   COLUMN: Sla vooral NIET je slag, en scoor liever een goal in een voetbaldoel.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.verhalenomnooittevergeten.nl Of op het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Nieuwste Columns

Regio Uitagenda
februari

maart 2021

april
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st maart
Geen evenementen
Events for 2nd maart
Geen evenementen
Events for 3rd maart
Geen evenementen
Events for 4th maart
Geen evenementen
Events for 5th maart
Geen evenementen
Events for 6th maart
Geen evenementen
Events for 7th maart
Geen evenementen
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th maart
Geen evenementen
Events for 9th maart
Geen evenementen
Events for 10th maart
Geen evenementen
Events for 11th maart
Geen evenementen
Events for 12th maart
Geen evenementen
Events for 13th maart
Geen evenementen
Events for 14th maart
Geen evenementen
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th maart
Geen evenementen
Events for 16th maart
Geen evenementen
Events for 17th maart
Geen evenementen
Events for 18th maart
Geen evenementen
Events for 19th maart
Geen evenementen
Events for 20th maart
Geen evenementen
Events for 21st maart
Geen evenementen
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd maart
Geen evenementen
Events for 23rd maart
Geen evenementen
Events for 24th maart
Geen evenementen
Events for 25th maart
Geen evenementen
Events for 26th maart
Geen evenementen
Events for 27th maart
Geen evenementen
Events for 28th maart
Geen evenementen
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th maart
Geen evenementen
Events for 30th maart
Geen evenementen
Events for 31st maart
Geen evenementen
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: