Bas On Air, Plof neer op je bank!

‘Verhalen om nooit te vergeten’ over de Tweede Wereldoorlog

De provincie vraagt kinderen in heel Zuid-Holland om hun grootouders, of anderen die de oorlog hebben meegemaakt, digitaal te interviewen en hun bijzondere verhaal te verwerken in een video. Juist in een periode waarin ouderen alleen zijn en geen bezoek mogen ontvangen, zijn dit soort waardevolle contactmomenten belangrijk.

“Ik wil alle kinderen in Zuid-Holland vragen om hier aan mee te doen”, aldus Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. “Het is op dit moment heel lastig om bij je opa en oma op bezoek te gaan. Maar met Skype, Whatsapp en de telefoon kun je ze toch nog zien en spreken. Vraag eens aan ze of ze een herinnering met je willen delen en maak daar een mooi filmpje van. Zo krijgen we verhalen om nooit te vergeten.”

In het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert, wordt iedereen door de crisis rondom het coronavirus bewust van ingeperkte vrijheid. Dit laat zien hoe belangrijk het is om vrijheid te blijven herdenken, vieren en koesteren.

LEES OOK:   Bas On Air in de decembermaand

De provincie heeft alle basisscholen in Zuid-Holland de materialen om hieraan mee te doen aangeboden. Het kan een educatieve thuiswerkopdracht zijn voor kinderen in een periode van digitaal onderwijs. Kinderen kunnen hun grootouders bellen, appen of vragen om hun verhaal op te schrijven in een brief.

Daarna mogen ze alle middelen die ze kunnen bedenken, gebruiken om dit verhaal vorm te geven in een video van maximaal 2 minuten. Denk aan een stopmotionanimatie met knuffels, een fotopresentatie of een getekend verhaal! Vervolgens kunnen kinderen hun video’s op hun eigen YouTube kanaal uploaden met in de titel #verhalenomnooittevergeten. De provincie verzamelt deze video’s op het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Inzenden om kans te maken op een prijs kan t/m 30 april.

De provincie Zuid-Holland is dit jaar gastprovincie en start zo een traditie met het maken van een verzameling van bijzondere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, gezien door de ogen van kinderen. Het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’ zal doorgegeven worden aan de volgende gastprovincie van de 5 mei-viering zodat we samen bouwen aan een collectief geheugen. Verhalen die nooit vergeten mogen worden.

LEES OOK:   AGENDA: Gouds Montmartre

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.verhalenomnooittevergeten.nl Of op het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »