Bas On Air, Plof neer op je bank!

PIETS UITSPRAAK – We kunnen er niet omheen, maar proberen het graag

Voorafgaand aan de Uitspraak van Piet wil ik het toch even over het algemeen belang hebben, Het Corona virus is nu ook in Nederland gesignaleerd, er zijn nu … besmette mensen. Het virus begon in China daar zijn zo’n tachtigduizend besmettingen en ongeveer 2900 mensen overleden. Even ter uwe informatie .. China heeft bijna 1,4 MILJARD inwoners, waarvan nu 80.000 mensen besmet zijn… dat is 0,006 procent naar boven afgerond… en van die tachtigduizend mensen zijn er 2900 overleden dat is 3,6 procent naar beneden afgerond. Even een korte stilte voor de overledenen en een moment tot nadenken…. ….. ……. 10 sec stilte … Ja het is een virus, ja er is NOG geen medicatie tegen, maar mensen we zijn in een waan, als we eens kijken naar het ordinaire normale griepvirus dat eist wereldwijd tussen de driedhonderdduizend en zeshonderdduizend dodelijke slachtoffers per jaar. Laten we hopen dat we nooit aan dat getal gaan komen met Corona .. Maar bent u nog steeds ongerust en bang dat u het ook op g aat lopen, neem dan even rustig een kijkje op www.rijksoverheid.nl/coronavirus hier wordt haarfijn uitgelegd wat wel en wat niet handig is. Allerlaatst wil ik u zeggen.. Mensen blijf kalm en rustig, het is een griepvirus. Neem gerust nog een Corona biertje! Dat t u mag smaken.

LEES OOK:   Taalvoutje Bedankd: ONZE TAAL (gedicht)

Corrina Corrina, I love you so… dat speelt letterlijk de laatste tijd door mijn hoofd. Een liedje over een mooi lief meisje. En ik dronk graag af en toe een flesje heerlijke Corona, wat goed bij warm eten smaakt. En dat Coronabier komt oorspronkelijk uit Mexico.

Maar nu, Corona komt uit China en het is niet eens een Chinese naam. Net las bij de namen w=die men aan stromen geeft zorgt deze naam voor vervelende gevolgen bij de mensen die deze naam al lang gebruiken voor andere zaken als dranken en hotels. Het betekent ook wel kroon en dat is te veel eer voor het werk dat het virus verricht. Geen kroon op het werk toch?

Zouden wij het nu welbekende virus niet bij naam kunnen onthouden als het in het Chinees de wereld was komen overlopen? Bv. zo’n naam als Hei Waai Weg of zo. Dit virus Corona dus toch , hij waaide wel weg, maar naar alle hoeken van onze kleine wereld. Iedereen bang, vaak binnengesloten voor weken en veel afgelastingen van manifestaties en bedrijven in last die geen spullen meer uit robotmensenfabrieken uit China meer binnen krijgen.

LEES OOK:   Piets Uitspraak: Laten we het over Politiek hebben.

Het is te hopen dat het virus in aantal besmettingen gaat afzwakken, dat er snel een remedie tegen komt en dat het een tijdje droger en warmer wordt. Dan is het eg of gereduceerd tot een korte koortsperiode die met medicijnen teniet kan worden gedaan. Hoop doet gelukkig leven.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »