ma. mei 17th, 2021

COLUMN: Muziek

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

U hoort het ons vaak genoeg zeggen op de radio ,. En dan nu door naar muziek, of we starten direct na ons gesprek een plaatje in.
Vroeger van band, toen van vinyl, daarna kwamen de casetteband, CD en Mini disk om het hoekje kijken dat laatste was leuk als je dan een draagbare MD recorder had ging je naar een optreden van een band of artiest, en nam je stiekem alle muziek op, wel in belabberde kwaliteit, maar dat weten we nu ruim 30 jaar later. Na deze Mini Disk kreeg je de MP3 ofwel de digitale audio en werd er plots niks meer analoog gedaan , althans … gelukkig wordt er bij deze omroep nog gebruik gemaakt van de CD speler, hoewel grotendeels toch digitaal blijkt te gaan. Maar, eerlijk is eerlijk , het maakt radio maken er ook wel een stuk makkelijker op.

Dan hebben we alle muziek DRAGERS gehad, maar ik wil het met u hebben over de Muziek MAKERS en met name de muziek SOORTEN die er zijn.
Want we zeggen allemaal wel eens “Wat is dit voor een bagger muziek” , de een zegt dat bij rap, de ander zegt dat bij rock, en weer een ander zegt dat bij klassiek. Zo kan je zeggen “ieder z’n eigen smaak”, en JA dat ben ik het met u eens, maar ik kies voor dit programma en het programma hierna nog zelf de muziek uit dat is een pracht van een privelege want de landelijke omroepen kennen die vrijheid totaal niet. Maar ik verbaas mij zoals ik bijvoorbeeld afgelopen week naar “Nieuwe” muziek zocht, ik een lijst van 100 nummers krijg waarvan ik ruim 85 procent heb geskipt, overgeslagen dus. Waarom? Zult u nu wel denken, wel het zijn de namen als Saiks, Yasz, Young Ellens, Makkie, Traudes, en alles met “ft” erom heen, en dat is niet de maat feet, maar featuring, ofwel “samen met” , ofwel ik heb het gezongen, maar die ander stond er toevallig ook wat in te murmelen. Prima dat artiesten van zich laten horen, maar kom op, van die geskipte 85 procent hoorde ik bij 75% daarvan de welbekende “Autotune” dat is een hip effect dat er voor zorgt dat je “goed” kan zingen… ofwel zingt als een valse heks, en door dit “autotune” effect zing je opeens als een nachtegaal erg opvallend en het klinkt naar mijn mening nergens naar.
Het feit alleen al dat zo’n “Brand New Music” lijst voor 85% bestaat uit alleen dat genre muziek staat mij al tegen, waar zijn de goede rockhits, en de wat meer top 40 gerelateerde hits, eventueel wat gevoels liedjes als daar zijn Rachel Hazes, Iris Penning en Aafke Romeijn, de wat meer alternatieve muziek die je NIET alledaags hoort, een beetje rap, en een beetje reggea is nooit mis maar het moet nog wel ergens op slaan, het moet niet zijn dat een artiest denkt, ik heb een tekst, maar ik kan niet zingen, kom ik rap het , gooi er autotune over heen en verdien zo m’n geld… Hoewel het wel die kant op gaat, helaas.

LEES OOK:   Koen (10) haalt 610 euro op voor KiKa ..

Mij wordt nog wel eens gevraagd, wie zou je bijvoorbeeld graag bij het Songfestival op zien treden als vertegenwoordiger voor ons land, en daar heb ik al dikwijls op gereageerd.. Stuur nou eens een van onze toppers, zoals Within Temptation, de weer actieve band Krezip, Di-Rect, of een andere bekende artiest of band die een leuke act en een krachtige song weet neer te zetten. Die artiesten weten in ieder geval wat “goede” muziek is.
Die geldvangers, en dat is inderdaad mijn mening (die ik deel met wel meer mensen) die hoeven van mij part geen podium te krijgen op de lokale en landelijke zenders, doe die maar voor het internet, ze krijgen wat mij betreft al genoeg aandacht.. Hoe vaak wordt muziek van Nightwish, Within Temptation en Evanesence op de radio gedraait …. Als 10 vaak is dan zeg ik 1… NOOIT!
En daarin is het programma hierna, de Muziek Experts gelukkig een topper in, wij draaien met alle regelmaat wat alternatievere onbekendere muziek met onder andere de reeds genoemde rockende voorbeelden.

LEES OOK:   "Wat mij opviel": Slapend paragliden?


Luistert u allen waar u naar wil luisteren, zolang het maar kwalitatief goed is.. maarja voor ieder z’n eigen smaak he ;p

Een fijne voortzetting, u bent voor een paar minuten van mij verlost met heerlijke en eerlijke muziek!

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Leave a Replay

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: