ma. mei 17th, 2021

PIETS UITSPRAAK – Vroeger: Koud hè? Nu: Wind hè?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de jaren tachtig brachten Spaan en Vermeegen de hit “Koud hé” uit, hierin werd gekeken naar het pokke weer van toen. Vorig jaar bracht diezelfde Vermegen de hit “Warm hé” uit een totale tegenoverstelling van de jaren 80 naar nu, toen nog echte winters nu .. nou ja zegt u zelf maar.. heet u sneeuw of ijs, of ijzel gezien? Het is niet eens glad geweest, hooguit 1 of 2 dagen onder nul..
Maar wel opvallende is dat er gelijk een nieuwe hit gemaakt kan worden, namelijk “Wind hé” Ciara, Dennis en Ellen zijn al voorbij geraasd en over 10 stormen komt Piet u ook nog voorbij razen …


Het blijft leuk om het over het weer te hebben. Nu zijn er ook zo veel media dat we er ook niet onder uit komen om het er over te hebben. Die gedachte om een beetje meer wind op een dag een voornaam te geven is misschien wel een truc van Weerstations en TV-stations om de kijker en luisteraar erbij te houden. Of ze in de waan te laten dat ze zelf niets kunnen van het weer voorspellen. Nou, je hoeft alleen maar je wijsvinger nat te maken en je weet waar de wind vandaan komt. En als er wind is, is er een weersomslag aankomende. Dus bij te warm en te droog wordt het dan gegarandeerd natter en kouder. Alleen hebben we wel wat veel te lange stabiele weerstoestanden gehad die niet best waren voor eenieder.

LEES OOK:   De dieren gaan er aan! Blijven wij dan bestaan?

Zelfs het ontslag en de overstap van een weerspreker op de televisie is tegenwoordig al nieuws. Het kan waarschijnlijk nog gekker. Bv. bij het weerbericht van TV West. Daar zie je altijd op het kaartje dat het bv. In Alphen aan den Rijn 6 graden is. Dan is het vaak aan het strand 5 graden .Oei, één graad kouder in Scheveningen. Laten we maar niet gaan strandwandelen. Ja, maar papa, ik wil best mee, want we gaan dan altijd een patatje of kibbeling eten en dan wil ik best even het strand op. Hou je mond zoon. Ja, zo komen je kinderen ook niet buiten in de gezonde frisse wind. Die is goed voor de huid en de zuurstofinname en goed voor de antistoffen tegen de bacteriën die we elkaar alleen maar meegeven in te volle trams en kantoortuinen. Nee, tuinen zijn buiten, begrijpt u dat , damens en heres architecten. Ik dwaal af naar binnen en dat was niet de bedoeling.

LEES OOK:   Taalvoutje Bedankd: Puin weg Afval erbij ..

Pas je een beetje aan aan het weer en gebruik geen zonnebrand of zonnehemels of nadere onnatuurlijke middelen. Ga gewoon naar buiten allemaal, op weg naar die ene wielewaal.

More to explorer

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: