Bas On Air, Plof neer op je bank!

Piets Uitspraak – Let op uw Wachtwoorden!

Geheel toevallig, heeft mijn moeder het afgelopen weekend zo ver gekregen om één van mijn inloggegevens van een site in haar Whatsapp status update te zetten. Niks kwaads in de gedachte, ze wilde het gewoon delen met mij, had dit ook gedaan in whatsapp zelf, maar had pas een dag later door dat het gedeeld was met heel haar vrienden groep, en evt nog mensen die haar in een whatsapp vriendenlijst heeft. De knopjes zitten tegenwoordig te dicht bij elkaar, ik weet nog wel dat ik mijn partner ooit eens goedemorgen wenste via whatsapp, en ik even later raar op keek dat mijn werk app daar op reageerde… Oops! Verkeerde personen. Iemand de grond in timmeren, maar dat mag die persoon uiteraard niet weten, maar doordat je die persoon constant in je hoofd hebt , stuur je toch het bericht geheel onbewust naar die persoon … Autsj! .. En dat zelfde … gebeurt ook met wachtwoorden.. hoe vaag ook, hoeveel ouderen hebben hun pincode gewoon in hun portemonnee staan? Hoeveel mensen hebben een boekje met al hun belangrijke wachtwoorden of een document vol met belangrijke gegevens? Even hacken en je hebt de hele wereld voor je zelf. Mensen pas toch op! Soms is het handiger om het op papier te plaatsen, maar soms gewoon beter van niet. Dan maar uw wachtwoord wijzigen als u hem niet meer weet

LEES OOK:   Piets Uitspraak: Laten we het over Politiek hebben.

Wacht, een woord. Een wachtweurd in word. Gelukkig, toch nog een beetje rust in deze jachtige maatschappij. Want de computer is er bij gekomen en neemt tijd voor ons over uit de 24 uur die we al ingevuld hadden. En zit je aan de computer, dan doe je andere dingen weer niet. Hoe deed je dat toen er nog geen computer was? Om maar niet te beginnen over al dat gebel tegenwoordig. De telefoon is namelijk ook al computer geworden.

Dat tijd overnemen lijkt dus maar zo. Overal moet je een wachtwoord, dat sterk is, voor hebben en het liefst dus niet steeds hetzelfde of de te gemakkelijke. Als je er te veel hebt, moet je ze zeker niet opschrijven , maar in de cloud plaatsen. Alsof dat geheim is, Er is zelfs een mogelijkheid om je wachtwoorden te laten beheren.

Wat een Big Brother gedoe en dat wordt dus steeds nijpender, dit verlies aan privacy. Nee, niet opschrijven want bij een inbraak nemen ze dat briefje dan mee om je te hacken of nog veel erger. Nou, van mij zit niets in de cloud en staat alles op een briefje. Ik vind dat beter, want de boeven snellen door je huis op zoek naar die ene gouden ring met broche en niet voor allerlei geneuzel van een privé-persoon. Die inbrekers kunnen vaak niet eens lezen, want ze zijn als inbrekersgroep in een busje geïmporteerd en zijn slaven van een baas die alleen goederen van ze eist.

LEES OOK:   CULTUUR - Steeds meer zelf doen

Zo wordt de maatschappij steeds militaristischer zonder dat wij het beseffen? Ja!Militaristisch?

Wat heeft deze zin nu met wachtwoorden te maken? Nou, de meesten onder ons kennen wel het liedje “Ik sta op wacht” van Joop de Knegt. En bij de legerpoort was een wachtwoord nodig om binnen te komen dat je bv. van je officier had gekregen. Nu zijn sommige sites beter beveiligd dan de koningin. Zelfs die ik nodig heb op mijn werk kom je niet in zonder je naam, je codenaam, het wachtwoord, de personeelscode, de toegevoegde PIN-code en dan nog een getal uit een Token.

Zes stappen moet je maken vóór je kunt gaan werken. Ben je langer dan 2 minuten niet bezig of naar de WC? Hup, je bent er weer vanaf gegooid, niet van die WC gelukkig, gelukkig nog niet en je bent weer minuten kwijt om überhaupt verder te kunnen gaan. Ziet u, hoort u, ik spreek al Duits nu, überhaupt, het is me wat.

LEES OOK:   Cultuur: Vlak voor de vakantie ontstaan nieuwe regeringen en colleges

Controle aan de poort is er nu dus ook, zelfs tot in je huis, hoe die er dan ook uitziet. En de controle wordt op korte termijn vervangen door vingerafdruk of irisscan. In de toekomst zitten we zelf vol met minichips in het voorhoofd of de oorlel. Kun je naar binnen en kun je oorlel uploaden in de bankoorschelp. En je chip in je zij opladen met geld. Echt geen toekomstmuziek maar toekomstopera!,

Want die heeft altijd een triest einde. Met dit militaristische hangt samen dat je bijna nergens meer ongecontroleerd aanwezig bent. Maar daar is vrijwel iedereen al aan gewend. Overal camera’s en in de nieuwste auto’s willen ze je ook al volgen, zogenaamd voor tips over je rijgedrag, maar van mij hoeven ze niet te weten waar ik even stop om te plassen om iemand in het geheim te ontmoeten.

Dan maar zo lang mogelijk in een lekkere on-automatische auto tot dat ook niet meer kan en mag.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »