ma. mei 17th, 2021

Lex Harding (Programmamaker en Ondernemer)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laten we vooral de Heer Lodewijk den Hengst, beter bekend als Lex Harding niet vergeten, ooit begonnen als nieuwslezer op het zendschip Veronica, presenteerde later ook programma’s als de Lexjo, met de befaamde Adje Bouman Top10.

Maar als we het dan over 100 jaar radio hebben, hij richtte in het geheim samen met Ton Lathouwers in 1988 Sky Radio op, in 1992 ook Radio 538 (deze naam is ontstaan begin jaren 90 toen een groepje heren aan het Spaanse strand zaten, 538 staat hier voor de golflengte waarop het Oude veronica te ontvangen was zo konden ze het verleden toch nog een beetje meedragen, en het bestaat nog steeds!), ook richtte Lex in 1995 de TV-zender TMF op en stond hij in 1989 aan de start van RTL-Veronique nu bekend als RTL Nederland, in 2002 verkocht hij TMF aan MTV Networks, helaas is TMF ten onder gegaan. Momenteel geniet Lex van een rustig leventje nog net niet achter de geraniums maar rustiger als zijn drukke ondernemers bestaan.

LEES OOK:   Arend Langenberg (nieuwslezer)

More to explorer

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: