Bas On Air, Plof neer op je bank!

Lex Harding (Programmamaker en Ondernemer)

Laten we vooral de Heer Lodewijk den Hengst, beter bekend als Lex Harding niet vergeten, ooit begonnen als nieuwslezer op het zendschip Veronica, presenteerde later ook programma’s als de Lexjo, met de befaamde Adje Bouman Top10.

Maar als we het dan over 100 jaar radio hebben, hij richtte in het geheim samen met Ton Lathouwers in 1988 Sky Radio op, in 1992 ook Radio 538 (deze naam is ontstaan begin jaren 90 toen een groepje heren aan het Spaanse strand zaten, 538 staat hier voor de golflengte waarop het Oude veronica te ontvangen was zo konden ze het verleden toch nog een beetje meedragen, en het bestaat nog steeds!), ook richtte Lex in 1995 de TV-zender TMF op en stond hij in 1989 aan de start van RTL-Veronique nu bekend als RTL Nederland, in 2002 verkocht hij TMF aan MTV Networks, helaas is TMF ten onder gegaan. Momenteel geniet Lex van een rustig leventje nog net niet achter de geraniums maar rustiger als zijn drukke ondernemers bestaan.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »