Bas On Air, Plof neer op je bank!

Arend Langenberg (nieuwslezer)

Arend Langeberg, helaas in 2003 van ons heen gegaan, was vanaf 1970 nieuwslezer aan boord op het Veronica zendschip….

Een fijne anekdote is dat iedereen DACHT dat alle programma’s LIVE aan boord gemaakt werden, helaas dat was schijn, alleen zomers op prachtige dagen werden er live programma’s gemaakt, voor de rest waren er een hoop zeezieke die het geen dag vol zouden houden. Alles werd simpelweg aan land gemaakt in de studio’s aan de Zeedijk in Hilversum.

Arend Langeberg is doorgegaan als nieuwslezer, in 1974 is hij gaan werken voor het ANP en las zo het nieuws, voor de publieke zenders, hierna werd hij hoofd Fonotheek bij de N.O.B., in de weekenden las hij dan het nieuws bij 538 en Sky Radio, ook las hij nieuws voor Classic FM en in 2003 tekende hij een exclusiviteits-contract zodat hij nergens anders meer mocht nieuws lezen, Later kreeg Sky radio het toentijdse Radio Veronica in handen waardoor hij ook daar nieuws las.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »