ma. mei 17th, 2021

Arend Langenberg (nieuwslezer)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Arend Langeberg, helaas in 2003 van ons heen gegaan, was vanaf 1970 nieuwslezer aan boord op het Veronica zendschip….

Een fijne anekdote is dat iedereen DACHT dat alle programma’s LIVE aan boord gemaakt werden, helaas dat was schijn, alleen zomers op prachtige dagen werden er live programma’s gemaakt, voor de rest waren er een hoop zeezieke die het geen dag vol zouden houden. Alles werd simpelweg aan land gemaakt in de studio’s aan de Zeedijk in Hilversum.

Arend Langeberg is doorgegaan als nieuwslezer, in 1974 is hij gaan werken voor het ANP en las zo het nieuws, voor de publieke zenders, hierna werd hij hoofd Fonotheek bij de N.O.B., in de weekenden las hij dan het nieuws bij 538 en Sky Radio, ook las hij nieuws voor Classic FM en in 2003 tekende hij een exclusiviteits-contract zodat hij nergens anders meer mocht nieuws lezen, Later kreeg Sky radio het toentijdse Radio Veronica in handen waardoor hij ook daar nieuws las.

LEES OOK:   100 jaar radio

More to explorer

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: