Bas On Air, Plof neer op je bank!

ESF 2019 nadert..

Nog 3 weken en 1 dag en dan vind de eerste halve finale plaats van het Eurovisie Songfestvial uitgezonden zoals altijd op de Nederlandse TV NPO 1.

Zoals bekend staat Nederland dit jaar op zijn hoogst bij de bookmaker en is de kans volgens hun dat Duncan Laurence wint met zijn nummer Arcade, zeer groot zo groot dat er al een paar grote steden waaronder Den Haag en Maastricht het touwtrek gevecht al zijn aangegaan om in welke plaats het festival volgend jaar wordt georganiseerd. Mensen houd er wel rekening mee dat het niet aan de bookmakers ligt of Duncan gaat winnen! Dat hij in de top 10 terrecht kan komen is een zeer grote kans, dat hij in de top 5 komt waarschijnlijk ook, maar de top 3 of zelfs nummer 1 weet nooit iemand zeker. Buiten het feit om dat dit ligt aan de voters daar ter plekke “and our 12 points goes to” is er ook nog een bel publiek, en aangezien je niet voor je eigen land mag bellen zie ik toch de kans iets verkleinen, een paar maanden terug wisten we nog nauwelijks wie Duncan L. was, en nu zo hij inmens populair zijn onder het Nederlandse volk… nu nog in alle andere landen.

Ik ben zeker niet negatief hoor, ik vind het een goed, sterk en stevig nummer, het staat in ieder geval beter als vorig jaar, Waylon deed het niet verkeerd maar voor zijn doen en laten had het stukke beter gekund helaas. Oké en stel Duncan zou nu nummer 1 worden, wat dan, hebben ze dan ook al gedacht aan wat er dan volgend jaar in Nederland gaat gebeuren, in welke plaats of provincie dan ook, er komt een gigantische golf mensen deze kant op, goed voor de commercie / lokale ondernemers! Maar ik hoor de afgelopen jaren ook verhalen voorbij komen dat ik toch erg mijn twijfels heb of Nederland dit wil, op nummer 1, GELD, KOSTEN, er moet een enorme pot worden opengegooid wil je dit giga evenement uberhaubt organiseren.. Hebben we dat wel, en hoort dat geld niet beter besteed te worden? Vroeger was het EU-SF, toen waren het nog een paar landen die mee deden en waren de kosten ook stukken lager dan nu, tuurlijk dingen veranderen maar soms moet je het een halt toeroepen.

LEES OOK:   Eurovisie Songfestival - Beoordelingen

Maar och laat Nederland het nu maar winnen, laat ons land de kosten maar betalen, zolang er dan maar niks onder zal lijden, want ik zeg ook wel weer eerlijk, komt het naar Nederland dan acht ik de kans erg groot dat ik daar misschien wel alle 3 de dagen zit, en misschien wel live radio maak vanuit de dan gekozen locatie. Welke ESF fan zou dat nu niet willen?

dinsdag 14 mei vind de eerste halve finale plaats.
donderdag 16 mei de 2e halve finale
zaterdag 18 mei de hoofd finale.
Zeer waarschijnlijk zullen alle uitzendtijden zo rond 21:00 s avonds op NPO 1 zijn en dat is mooi voor de dinsdag want dan doen wij nog net verslag van de laatste minuten voor het ESF en de week erop kunnen we direct melden wie de winnaar was… alhoewel elke fan dat ondertussen al wel weet, en als Duncan wint, dan weet denk ik heel Nederland het gewenst of ongewenst wel.

LEES OOK:   Jeangu Macrooy - Grow [ESF2020]

Ik zeg VEEL LUISTER PLEZIER, en vergeet niet elke dinsdag avond van 20:00 – 21:00 naar De Muziek Experts te luisteren voor oude en nieuwe ESF muziek en informatie en updates bij de muziek!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »