Bas On Air, Plof neer op je bank!

PIETS UITSPRAAK – Een vergeten gevaar bij altijd maar bezig zijn met je mobiel.

Er verschijnen veel artikelen in de media over prijzen, veiligheid en het moderniseren van telefonie. En allerlei gadgets hiervoor. Wat betreft de prijzen moet het zo veel mogelijk zijn voor een redelijke prijs. Er is reclame genoeg hiervoor om tot een keuze te komen.
Als er over veiligheid gerelateerd aan telefonie gepraat wordt, dan denkt men alleen nog maar aan niet telefoneren als je autorijdt of fietst. En ook lees je af en toe wat over veiligheid wat betreft je privacy en de mogelijke aantasting daarvan of dat je bankaccount niet gehackt wordt of dat je foto niet overal opduikt.

Maar dé andere veiligheid is de gezondheid van de telefonerende gebruiker van de Smartphone.
Die zou niet aangetast mogen worden door het gebruik maken van telefonie. Maar ondertussen gebeurt het heel echt wel; dan gaat het vooral over straling. Die straling straalt zelfs als je denkt dat je telefoon uit staat in je broekzak of in je tasje zogenaamd niks ligt te doen. En ontvangen berichten. Maar die mobiel ontvangt steeds data voor je Apps en je contacten, zoals sms’jes en ontvangen berichten en niet-beantwoorde telefoontjes.

LEES OOK:   PIETS UITSPRAAK - DICTATORS, latent aanwezig, hoed u!!!

Wetenschappers waarschuwen voor die straling die voor bv. neurologische problemen kunnen zorgen. Misschien merk je het zelf pas over enkele decennia, maar hier kan een zogenaamd nieuwe ziekte opstaan. Wat heb jij? Oh, ik heb uitval in mijn herinneringen en pijn in mijn hoofd. Ik heb stralingsziekte.
En dan is er ook nog het gevaar van oorsuizen of nog meer gehooruitval door vooral de oortjes diep in je oren duwen en hem lekker hard zetten. Op een bepaald moment kan dat geluid niet meer harder gezet worden, omdat je het toch niet meer hoort of goed hoort.

Nu wordt er nog niets tegen gedaan. Je kunt er wel wat tegen doen; zoals wat dan?
Nou, de telefoon los van je oor houden en niet in de auto bellen, want daar wordt door de kooiconstructie de straling vervijfvoudigd. Of zeker niet met een hele groep bellers in één treincoupé allemaal met je mobiel bezig zijn. Dat merken we binnen 20 jaar wel. Allemaal naar de dokter als je 40 bent. Ouderdomsziekten voor 70-jarigen worden nu ervaren door 40-jarigen.

LEES OOK:   AANKONDIGING MUZIEK EXPERTS 10-03-2020

Ik zie nog niet veel maatregelen en voorlichting hierover. Zal ook wel tegengehouden worden door de providers- en fabrikantenlobby’s. Zij hebben er natuurlijk geen belang bij dat de gevaren té bekend worden of dat telefoneren ontmoedigd wordt. Of ze gooien er tegen die tijd een leuk tegenonderzoekje tegenaan. Dat ligt vast al klaar.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »