Bas On Air, Plof neer op je bank!

CULTUUR – Steeds meer zelf doen

CULTUUR – Steeds meer zelf doen

In deze zogenoemde wat magerder economische tijden moeten we de broekriem aanhalen. Er wordt ons bijgebracht dat het nu goed gaat, maar loonsverhogingen en huurverlagingen , ho-maar.
Dat betekent dat je niet meer zo maar meer vanzelfsprekend zorg ontvangt en dat je langer thuis moet doorsukkelen. Er zijn minder centen vanuit de regering, maar ook vanuit de baas. Arbeidsomstandigheden zijn soms beneden peil evenals de loonshoogten. Van de ene op de andere dag is je zogenaamde flexibele contract niks meer waard. De armoe en lichamelijke problemen vinden vooral binnen plaats. Dat zie je niet zo gauw.

Maar ondertussen, het is lente nietwaar, willen we ook nog er op uit en eigenlijk ook wel zaken verbeteren in en om het huis. Daarom is er buiten niet veel van crisis te bemerken. Straten staan vol met busjes met aanhangwagentjes met grond, zand, stenen, hout en nog veel meer. Er staan gewoon files naar de Keukenhof. Er zijn te veel musea en die maken nu ook tv-reclame om hun inkomsten op peil te houden. Dat brengt me op de onophoudelijke reclames voor nieuwe auto’s en autotypen alsof het om dagelijkse inkopen gaat. Iedere week een ander model en slechts een paar honders euro per leasecontract.Vooral het feit om te moeten kijken naar wat je toch niet kunt kopen.

LEES OOK:   Cultuur: Waar gaan we naar toe deze zomer?

De economie draait nog wel. Ik zie tv-programma’s over te kopen vakantiehuisjes en zogenaamd goedkope reizen naar de zon. Dan moet je wel nog erbij optellen: de luchthavenbelasting, de excursies, de reisverzekering en de morele druk van de eigen voetafdruk.

Als je je niet alles kunt veroorloven, probeer dan gelukkig te zijn met familie, vrienden, een lekker hapje eten met drinken , een leuk tv-programma of een mooie dag en een dagje in je dorp met markt of braderie. Pluk de dag met een goed humeur.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »