zo. mrt 7th, 2021

CULTUUR – Steeds meer zelf doen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

CULTUUR – Steeds meer zelf doen

In deze zogenoemde wat magerder economische tijden moeten we de broekriem aanhalen. Er wordt ons bijgebracht dat het nu goed gaat, maar loonsverhogingen en huurverlagingen , ho-maar.
Dat betekent dat je niet meer zo maar meer vanzelfsprekend zorg ontvangt en dat je langer thuis moet doorsukkelen. Er zijn minder centen vanuit de regering, maar ook vanuit de baas. Arbeidsomstandigheden zijn soms beneden peil evenals de loonshoogten. Van de ene op de andere dag is je zogenaamde flexibele contract niks meer waard. De armoe en lichamelijke problemen vinden vooral binnen plaats. Dat zie je niet zo gauw.

Maar ondertussen, het is lente nietwaar, willen we ook nog er op uit en eigenlijk ook wel zaken verbeteren in en om het huis. Daarom is er buiten niet veel van crisis te bemerken. Straten staan vol met busjes met aanhangwagentjes met grond, zand, stenen, hout en nog veel meer. Er staan gewoon files naar de Keukenhof. Er zijn te veel musea en die maken nu ook tv-reclame om hun inkomsten op peil te houden. Dat brengt me op de onophoudelijke reclames voor nieuwe auto’s en autotypen alsof het om dagelijkse inkopen gaat. Iedere week een ander model en slechts een paar honders euro per leasecontract.Vooral het feit om te moeten kijken naar wat je toch niet kunt kopen.

LEES OOK:   PIETS UITSPRAAK – De brand in de Notre Dame, een Drama evenals de wereld zelf

De economie draait nog wel. Ik zie tv-programma’s over te kopen vakantiehuisjes en zogenaamd goedkope reizen naar de zon. Dan moet je wel nog erbij optellen: de luchthavenbelasting, de excursies, de reisverzekering en de morele druk van de eigen voetafdruk.

Als je je niet alles kunt veroorloven, probeer dan gelukkig te zijn met familie, vrienden, een lekker hapje eten met drinken , een leuk tv-programma of een mooie dag en een dagje in je dorp met markt of braderie. Pluk de dag met een goed humeur.

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: